Το πρόγραμμα “από γενιά σε γενιά”, με τους μαθητές της Α΄τάξης.

Την Πέμπτη 9 Μαΐου το πρωί πραγματοποιήθηκε το Πρόγραμμα “Από γενιά σε γενιά” με τους μαθητές της Α΄1 και Α΄2 τάξης του σχολείου μας.

Το παραπάνω πρόγραμμα υλοποιήθηκε με τη στήριξη της αστικής  μη κερδοσκοπικής εταιρείας “ΠΛΕΓΜΑ”  και του Πολιτιστικού Συλλόγου “Η Σκιάθος”.

Στόχος του προγράμματος ήταν η ανάπτυξη επικοινωνίας μεταξύ των δύο γενιών, καθώς και οι μαθητές να γνωρίσουν το παρελθόν  του τόπου που ζουν και των ανθρώπων του και να έρθουν σε μία πρώτη επαφή με την προφορική ιστορία.

Για τον παραπάνω σκοπό οι δασκάλες των δύο τμημάτων Γκαντζώρα Ευαγγελία και Τσιτόγλου Μιρέλα , με τη βοήθεια της υπεύθυνης ιστορικού κ. Φωτιάδου Κυριακής,προετοίμασαν τους μικρούς  μαθητές  και τους κέντρισαν το ενδιαφέρον να μάθουν για την τοπική ιστορία !

Έπειτα συναντήσαμε τις γιαγιάδες κ. Αδάμ Δάφνη, κ. Γεωργακοπούλου Ασημένια ,κ. Μαστοράκη Κούλα. κ. Παρίσση Μαίρη και κ. Σταμέλου Δροσούλα στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου.Εκεί τα παιδιά  πήραν συνέντευξη συλλέγοντας πολλές πληροφορίες για τα παιχνίδια που έπαιζαν παλιά, τα ήθη και τα έθιμα της εποχής, τη ζωή στο σχολείο και στην κοινωνία μέσα από  προσωπικές ιστορίες και βιώματα!

Η κ. Ασημένια περιγράφει με το γλυκό της λόγο, τη ζωή των παιδιών τότε που ήταν κι αυτή παιδί!

Η κ. Ασημένια περιγράφει με το γλυκό της λόγο,τη ζωή των παιδιών τότε που ήταν κι αυτή παιδί!

Η κυρία Κούλα χαίρεται να επικοινωνεί με τη νέα γενιά!

 

Η κ.Κούλα και η κ. Δάφνη με χαρά αφηγούνται πώς ήταν η ζωή των παιδιών και των μεγάλων στην παλιά Σκιάθο!

Η κ. Παρίσση Μαίρη   διηγείται στους μικρούς μας μαθητές ιστορίες από τα παλιά!

 

Η κ. Δροσούλα με ενθουσιασμό και ζεστασιά διηγείται άγνωστες ιστορίες από τη ζωή των Σκιαθιτών τα μεταπολεμικά χρόνια!!!

Η κυρία Δάφνη, απαντά με ευχαρίστηση στις ερωτήσεις των μικρών μαθητών!

Επισκεφτήκαμε και το Λαογραφικό Μουσείο για να δουν τα σκεύη , τα ρούχα και τα εργαλεία εκείνης της εποχής!

Να έτσι ήταν τα θρανία στην τάξη μας!

Ευχαριστούμε την κ. Κυριακή Φωτιάδου για τη συνεργασία και τη βοήθεια που μας προσέφερε!

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την κ. Φωτεινή Γουίτινγκτον, για την υποδοχή  στο Πνευματικό Κέντρο, τη βοήθειά της και όλες τις όμορφες φωτογραφίες που τράβηξε!

Ευχαριστούμε τους ιερείς μας πατέρα Γεώργιο και πατέρα Νικόλαο , για τη φιλοξενία και το κέρασμα που ετοίμασαν για τα παιδιά!

Ευχαριστούμε την κ. Χοντρονικολή Ματούλα για τη βοήθεια και τη συμμετοχή της στη δράση!

Ευχαριστούμε θερμά  τις  κ. Αδάμ Δάφνη, κ. Γεωργακοπούλου Ασημένια ,κ. Μαστοράκη Κούλα, κ. Παρίσση Μαίρη και κ. Σταμέλου Δροσούλα  για τον όμορφο χρόνο που μοιράστηκαν μαζί μας και τις πολύτιμες ιστορίες που μας αφηγήθηκαν!!!

Η Δ/ντια

Συκιώτου Δήμητρα

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Είμαστε το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ανήκουμε στα σχολεία με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και λειτουργούμε με 13 τμήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Δράσεις σχολείου, Δραστηριότητες τάξεων. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *