2014-2015

Οι μαθητές της Στ΄τάξης στη Βουλή των Ελλήνων, παρακολουθούν την υποδοχή των επιζώντων από την πυρηνική καταστροφή στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015, οι 30 μαθητές της Στ΄τάξης με τη δασκάλα τους Σαμαρά Μαρινέλα ,την υποδιευθύντρια Μαθηνού Μπραϊνώ και την εκπ/κό Αγγλικών Χρυσοπούλου Μακρίνα και τους 11 μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου με το Δ/ντή Τελλίδη Παρασκευά και τη δασκάλα τους,που  πραγματοποίησαν την επίσκεψή τους στη Βουλή, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία ιστορική  συνεδρίαση της ολομέλειας  της Βουλής αφιερωμένη στους επιζώντες του πυρηνικού ολοκαυτώματος της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι.Αυτό ήταν για τους μαθητές μοναδική εμπειρία για να καταλάβουν πόσο σημαντική είναι η ειρήνη για όλο τον κόσμο .

Αξίζει να παρακολουθήσουμε όλο το παρακάτω βίντεο όπου μαθαίνουμε τι είναι το πλοίο της Ειρήνης και για ποιο σκοπό έχει ιδρυθεί.

Στο 1:05:20 θα δούμε τους μαθητές μας στα δυτικά θεωρεία της αίθουσας συνεδριάσεων της Βουλής.

«Ο σεβασμός της αξίας του Ανθρώπου προϋποθέτει την επικράτηση της Ειρήνης και της Δημοκρατίας» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος αντιπροσωπεία του «Πλοίου της Ειρήνης» με Ιάπωνες επιζώντες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, αλλά και τους συνοδούς τους, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κάθε χρόνο οι «χιμπακούσα», όπως λέγονται στην Ιαπωνία οι επιζήσαντες από τους βομβαρδισμούς της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου 1945), ταξιδεύουν σε πολλές χώρες με το πλοίο της Ειρήνης, ως πρεσβευτές ειρήνης, μεταφέροντας αντιπολεμικά μηνύματα και τις εμπειρίες τους από τον πυρηνικό όλεθρο και τις συνέπειές του.

Το φετινό, 87ο  παγκόσμιο ταξίδι του «Πλοίου της Ειρήνης» είναι αφιερωμένο στην 70ή επέτειο της αντιφασιστικής νίκης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη θλιβερή 70ή επέτειο των ατομικών βομβαρδισμών της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι.

Αποτέλεσμα εικόνας για Pλοιο της ειρηνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *