Ενέργειες Ο.Δ.Π.

Στο σχολείο μας .έχει συσταθεί η Ο.Δ.Π. ,η Ομάδα Δράσεων Πρόληψης φαινομένων ενδοσχολικής βίας, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου.Αποτελείται από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου,την κ. Ζιάγκα Βασιλική και τον κ.Γουδετσίδη Ιωάννη ως τακτικά μέλη και την κ. Σαμαρά Μαρινέλα,ως αναπληρωτηματικό μέλος.

Σκοπός της Ο.Δ.Π. ,είναι η  καταγραφή, η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και η αντιμετώπιση σε πρώιμο στάδιο των φαινομένων της Σχολικής Βίας, καθώς και
η ευαισθητοποίηση και η ενεργός συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας, της οικογένειας και της ευρύτερης τοπικής κοινότητας.

Οι δράσεις της Ο.Δ.Π θα ξεκινήσουν μετά από σχετικές ενημερώσεις και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην διάγνωση, πρόληψη και αντιμετώπιση των φαινομένων της σχολικής βίας.

Αν και ακόμα δεν έγινε η επιμόρφωση των μελών της ΟΔΠ, οι εκπαιδευτικοί κ. Ζιάγκα Βασιλική και κ Γουδετσίδης Ιωάννης ,από τη στιγμή (5/10/2014) που ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας συνεδρίασε για τη σύσταση της παραπάνω επιτροπής, προσπάθησαν να ενημερωθούν και να προβούν με δική τους πρωτοβουλία σε δραστηριότητες ,όπως:

  • Ενημέρωση του Συλλόγου Διδασκόντων για τη διεξαγωγή εκτιμήσεων σε επίπεδο σχολικής μονάδας ,για τον καθορισμό της συχνότητας του φαινόμενου της σχολικής βίας, του τρόπου και του τόπου εμφάνισής του.
  • Ανάληψη πρωτοβουλιών για τον τρόπο καταγραφής φαινομένων σχολικής βίας.
      • Δημιουργία του κουτιού “Μίλα σε ακούμε”,όπου όταν οι μαθητές δυσκολεύονται να μιλήσουν για πιθανό πρόβλημα , να το γράφουν και να το ρίχνουν στο κουτί.
      • Σχεδιασμός για δημιουργική απασχόληση των μαθητών στα διαλείμματα, με ζωγραφική πάνω σε πανώ που θα είναι αναρτημένα στο διάδρομο του σχολείου.

Το κουτί είναι δημιουργία του Καθηγητή Εικαστικών ,κ Μιτζέλου Ιωάννη

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *