Οι μαθητές του Γ΄1 συνομιλούν με μία συγγραφέα!

Σήμερα στο χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου μας, οι μαθητές της Γ1΄τάξης με τον δάσκαλό τους κύριο Καραπαναγιώτη Σπυρίδωνα, απόλαυσαν την ανάγνωση ενός παραμυθιού από τη γλυκιά φωνή μίας συγγραφέως.Η κυρία Παναγιωτέλη Βασιλική, η καλή μας εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας του σχολείου μας,έχει και την ιδιότητα της συγγραφέως, κάτι που δεν γνωρίζουν οι μικροί μας μαθητές. Με αυτή την ιδιότητα τη γνωρίσαμε σήμερα και γοητευτήκαμε!

Δείτε εδώ ένα δείγμα της συζήτησης.

Η κυρία Παναγιωτέλη ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων για ενήλικες, τα οποία έχουν εκδοθεί και κυκλοφορήσει με μεγάλη επιτυχία!Γράφει επίσης ποίηση και παραμύθια για μικρά παιδιά.

Οι μικροί μας μαθητές αφού άκουσαν με μεγάλη προσοχή το παραμύθι “Το πιο πολύτιμο  μάθημα”που τους διάβασε η κυρία Παναγιωτέλη, έθεσαν τα ερωτήματα που είχαν προετοιμάσει με το δάσκαλό τους και δημιουργήθηκε μία πολύ όμορφη και εποικοδομητική συζήτηση.

Οι μικροί μαθητές πήραν συνέντευξη από τη συγγραφέα με ενδιαφέρουσες ερωτήσεις.Αλλά και οι απαντήσεις είχαν ενδιαφέρον και ενέπνευσαν τους μαθητές να συνεχίσουν αργότερα στην τάξη τους μαζί με το δάσκαλό τους και να γράψουν το δικό τους παραμύθι.

Στη συνέχεια ζωγράφισαν εικόνες από το παραμύθι ,όπως τις φαντάστηκαν και έδωσαν έναν τίτλο στην εργασία τους, με την καθοδήγηση του δασκάλου τους.

Πολλές φορές εκτιμούμε περισσότερο αυτό που μας είναι άγνωστο και δεν δίνουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να εκτιμήσουμε αυτό που έχουμε κοντά μας.

Ας γνωρίσουμε καλύτερα τους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε και ας εκτιμήσουμε το έργο τους και αυτό που έχουν να μας προσφέρουν!

Ευχαριστούμε κυρία Βάσω -mrs Vaso, για το όμορφο πρωινό!

Ευχαριστούμε κύριε Σπύρο για την άριστη συνεργασία και την αγάπη για το διάβασμα!

Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές του Γ΄1 για την άψογη συνεργασία τους!Περιμένουμε να  διαβάσουμε τις δικές τους ιστορίες, όλοι μαζί στη βιβλιοθήκη μας!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *