Η βιβλιοθήκη του σχολείου μας άλλαξε!Σχ Έτος 2020-2021

Αγαπητοί μαθητές και γονείς

Εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί στο σχολείο μας η σχολική βιβλιοθήκη, ως δανειστική. Κάθε χρόνο μία δασκάλα ή ένας δάσκαλος αναλαμβάνει υπεύθυνη/ος για τη λειτουργία της. Επίσης έχει καθιερωθεί οι μαθητές της Στ΄τάξης να προσφέρουν εθελοντικά την εργασία τους και να συμμετέχουν ενεργά στη λειτουργία της.

Σκοπός της σχολικής βιβλιοθήκης είναι: Α)Η παροχή σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου ενός χώρου που επιτρέπει τη φυσική και διανοητική πρόσβαση στην πληροφόρηση και στον κόσμο των ιδεών. Β) Η καλλιέργεια μίας μακρόχρονης σχέσης των μαθητών/τριών με τον κόσμο του έντυπου λόγου και της εικόνας, μέσα από την απόλαυση του διαβάσματος.

Η βιβλιοθήκη του σχολείου μας φέτος ανακαινίσθηκε και επεκτάθηκε με την ουσιαστική παρέμβαση και το ενδιαφέρον του Δήμου Σκιάθου και ιδιαίτερα του αντιδημάρχου κ. Τσανάκα Ιωάννη, ο οποίος ικανοποίησε το αίτημά μας με μεγάλη χαρά .

Από το 2018-2019 ανήκει στο δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών του Υπουργείου Παιδείας, περιέχει ένα μεγάλο αριθμό βιβλίων, διαφόρων κατηγοριών για παιδιά και ενήλικες και λειτουργεί ως δανειστική. Ένα μεγάλο μέρος των βιβλίων αποκτήθηκε από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που εκπόνησαν εκπαιδευτικοί του σχολείου μας τη σχολική χρονιά 1999-2000.Τα υπόλοιπα αποκτήθηκαν είτε από τη συμμετοχή του σχολείου σε εκπαιδευτικά προγράμματα είτε από αγορές μέσω της Σχολικής Επιτροπής είτε από δωρεές ιδρυμάτων ,οργανώσεων και ιδιωτών.

Τη φετινή σχολική χρονιά, μετά την ανακαίνισή της, μας δόθηκε η ευκαιρία να την οργανώσουμε καλύτερα ώστε να γίνει περισσότερο λειτουργική και ωφέλιμη για τα παιδιά.

Έχουμε ακόμα αρκετή δουλειά για την οργάνωσή της αλλά σύντομα , θα είμαστε έτοιμοι να την ανοίξουμε για όλα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε, για την αμέριστη βοήθεια και τη στήριξη στο εκπαιδευτικό μας έργο , το Δήμαρχο Σκιάθου, κ Τζούμα Θεόδωρο , τον αντιδήμαρχο έργων κ. Τσανάκα Ιωάννη και την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Χονδρονικολή Σταματίνα .

 

Ευχαριστούμε θερμά, τον εκπαιδευτικό Εικαστικών του σχολείου μας κ. Μιτζέλο Ιωάννη για τη δωρεά τριών βιβλιοθηκών  για τις ανάγκες τοποθέτησης των βιβλίων   καθώς και 10 κορνιζών  για την τοποθέτηση έργων μαθητών που κοσμούν τη βιβλιοθήκη.Επίσης,ευχαριστούμε θερμά την οικογένεια Κουμιώτη για τη δωρεά των πλακιδίων και των υλικών που χρειάστηκαν για το δάπεδο της βιβλιοθήκης και των γραφείων του Υπ/ντή και της Δ/ντριας.

Ευχαριστούμε θερμά και τον  κ. Bengaj Aλέκο, που έκανε δωρεάν τις εργασίες τοποθέτησης των πλακιδίων.

Η Δ/ντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθο

Συκιώτου Δήμητρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *