O Σύλλογος “ΑΡΧΕΛΩΝ” σήμερα στο σχολείο.

Σήμερα φιλοξενήσαμε στο σχολείο τον κ. Θανάση μέλος του Συλλόγου “ΑΡΧΕΛΩΝ” ,για τη διάσωση της χελώνας Καρέττα.Σκοπός αυτής της επίσκεψης ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές μας , για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η θαλάσσια και παράκτια βιοποικιλότητα δίνοντας έμφαση στον κύκλο ζωής των θαλασσίων χελωνών.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ συμμετέχει στο πρόγραμμα «η ενέργεια για ζωή ταξιδεύει», που υλοποιεί η ΑΜΚΕ «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» με την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την υποστήριξη του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και την ευγενική χορηγία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στην Σκιάθο, Σκόπελο, Σέριφο, Σίκινο, Κάσο, Κάρπαθο και Καστελόριζο. Ο παραπάνω Σύλλογος  εχεις ως στόχο την προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους, τη διαχείριση των παράκτιων οικοσυστημάτων στις σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας της Καρέττα στη χώρα μας, την περίθαλψη τραυματισμένων και άρρωστων χελωνών καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Όλοι οι μαθητές του σχολείου , τμηματικά από το πρωί, γνώρισαν μέσα από την παρουσίαση που πραγματοποίησε ο κ. Θανάσης αυτό το ζώο που ζει στον πλανήτη μας από την εποχή των δεινοσαύρων. Αν και οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν, οι χελώνες συνεχίζουν να επιβιώνουν έως σήμερα. Εκείνες οι αρχαίες χελώνες ζούσαν σε έλη. Αργότερα μερικές απ’ αυτές άρχισαν να ζουν στη στεριά ενώ άλλες περνούσαν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στο νερό.Σήμερα ο πληθυσμός των θαλάσσιων χελωνών έχει λιγοστέψει κατά πολύ και οι σημαντικότερες αιτίες είναι οι δραστηριότητες των ανθρώπων .

Το νοσοκομείο για θαλάσσιες χελώνες στη Γλυφάδα

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Είμαστε το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ανήκουμε στα σχολεία με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και λειτουργούμε με 13 τμήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Δράσεις σχολείου. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *