Επίσκεψη της κ. Διονυσίου-Κορωνιού.

Σήμερα ήρθε στο σχολείο μας ,μετά από πρόσκληση των δασκάλων της Δ΄τάξης ,η Ιστορικός-Αρχαιολόγος κ. Συραϊνώ Διονυσίου-Κορωνιού,για να μιλήσει στα παιδιά για το σπουδαίο έργο που επιτελεί εδώ και χρόνια στην Ιεραποστολή της Κένυας. Η πρόσκληση έγινε  με αφορμή τα μαθήματα των Θρησκευτικών της Δ΄τάξης  που αναφέρονται στο ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας και στο έργο των ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Τα παιδιά στην Κένυα  και σε άλλες περιοχές της Αφρικής, ζουν στη φτώχεια και στερούνται τα δικαιώματά τους σε επιβίωση, σε υγεία και διατροφή, σε εκπαίδευση, σε συμμετοχή και σε προστασία από κακοποίηση, εκμετάλλευση και διακρίσεις. Εκατομμύρια παιδιά στερούνται σε σοβαρό βαθμό τροφή, νερό και εγκαταστάσεις υγιεινής, πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες υγείας, στέγη, εκπαίδευση και πληροφόρηση.

Η Μητρόπολη της Κένυας , διάφορες οργανώσεις και  μεμονωμένοι άνθρωποι , προσπαθούν να βοηθήσουν όσο περισσότερα παιδιά γίνεται να ξεφύγουν από αυτήν την κατάσταση.

Η κ. Συραϊνώ ,από το 2007, προσφέρει, ακούραστα, το απόθεμα της αγάπης της σε χιλιάδες παιδιά της Κένυας, προσεγγίζοντας, με μητρική στοργή, άρρωστα, ορφανά και ταλαιπωρημένα παιδιά, τα οποία την αποκαλούν «μαμά Νίνα», εκφράζοντας με αυθορμητισμό την απέραντη ευγνωμοσύνη τους.Διδάσκει Ελληνικά το πρωί στους ιεροσπουδαστές ,  και επιμελείται την αλληλογραφία και τις ομιλίες του Μητροπολίτη Κένυας κ. Μακάριου.

Η κ. Συραΐνώ μίλησε για το έργο της Μητρόπολης της Κένυας και για το  ορφανοτροφείο του Νιέρι,που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 ώρες από το Ναϊρόμπι. Ήταν ένα παλιό ορθόδοξο μοναστήρι ,που μετατράπηκε σε ορφανοτροφείο με χρηματοδότηση εύπορων Κυπρίων και φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά, πολλά από τα οποία έχουν προσβληθεί από AIDS..Τα περισσότερα από αυτά , βρέθηκαν  παρατημένα στο δρόμο. Στο ορφανοτροφείο αυτό τα παιδάκια έχουν μόνιμη διαμονή, φαγητό, ένδυση και υπόδηση, όπως και εκπαίδευση.

Στο τέλος της παρουσίασης οι μαθητές έκαναν σχετικές ερωτήσεις στην κ. Διονυσίου -Κορωνιού και υποσχέθηκαν να βοηθήσουν και αυτοί τα παιδιά στην Κένυα , που όπως και οι ίδιοι έχουν και αυτά ακριβώς τα ίδια δικαιώματα στη ζωή.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Συραϊνώ και ευχόμαστε να είναι γερή και  να συνεχίσει το σπουδαίο έργο της .

Σχετικά με 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ

Είμαστε το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου. Ανήκουμε στα σχολεία με αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και λειτουργούμε με 13 τμήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Δ΄τάξη, Δραστηριότητες τάξεων. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *