ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ BLOG

“ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟ 2012;”

Κάτω από: Θεολογία (Ορθόδοξη) καί ΖωήΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ στις 6:20 μμ στο Κυριακή, 2 Ιανουαρίου, 2011

«ΕΝΟΣ ΚΑΚΟΥ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΜΥΡΙΑ ΕΠΟΝΤΑΙ». Ο συγκλονισμός τῶν θεσμῶν τῆς Εκκλησίας με την ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, προσέβαλε την κανονικότητα τῶν Συνόδων με όλα τά δεινά ποῦ ακολουθοῦν μέχρι σήμερα.

Η οικουμενιστική πατριαρχική Εγκύκλιος τοῦ 1920 κηρύσσει πλέον τον Οικουμενισμόν απροκαλύπτως και γυμνῆ τῆ κεφαλῆ:

«Άπαντα τά παρά την Εκκλησιαστικήν Παράδοσιν και
αποτύπωσιν τῶν Αγίων Πατέρων, καινοτομηθέντα
και πραχθέντα, ή μετά τοῦτο πραχθησόμενα
ΑΝΑΘΕΜΑ»
Β’ Τόμος Συνοδικῶν, Κυριακή Ορθοδοξίας σελίς 302

Η αίρεση τοῦ Οικουμενισμοῦ αποδέχεται ή ανέχεται Αντορθόδοξη Πίστη και πράξεις και συνεργασία – άμεση ή έμμεση – με την πορεία τῆς Αποστασίας.

Κατωτέρω παραθέτω τά υπόγεια ρεύματα για τά τεκταινόμενα και την ερμηνεία τῆς απορρίψεως τοῦ Αγίου Σπάρτης από τον θρόνον, στοιχεία ποῦ επαληθεύουν ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

Νικόλαος Γ. Σαββόπουλος













Πανορθόδοξος Σύνοδος το 2012;

ΜΟΣΧΑ (RKnieuws.net) – Το σχέδιο για μια συνάντηση όλων τῶν Ορθοδόξων οικογενειῶν ποτέ δεν ήταν πιο κοντά στην υλοποίηση του, όπως τώρα. Αυτό ανέφερε η γαλλική εφημερίδα La Croix την Τετάρτη.

Ο Βαρθολομαίος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, δήλωσε πρόσφατα ότι οι προετοιμασίες για μια Πανορθόδοξο Σύνοδο βρίσκονται στο στάδιο της περάτωσης. Καθώρισε ότι στις αρχές τοῦ 2011 χωρίς αμφιβολία θα γίνει η τελευταία προπαρασκευαστική συνεδρίαση τοῦ συμβουλίου. Εν τῶ μεταξύ, ήδη αποφασίσθηκε το έτος 2012 να γίνει η Σύνοδος.

Για τους Ανατολικούς δεν έγινε Οικουμενική Σύνοδο μετά από την δεύτερη Σύνοδο της Νίκαιας το 787. Το έργο μιᾶς Πανορθοδόξου Συνόδου – στην πραγματικότητα μια επίσημη συνάντηση όλων τῶν οικογενειῶν που προέκυψαν από το μεγάλο ανατολικό σχίσμα τοῦ 1054 – ξεκίνησε στις αρχές τοῦ 1960 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα.

Σύμφωνα με γνῶστες τῶν θεμάτων (insiders) η Μόσχα και η Κωνσταντινούπολη είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν την μεταξύ τους αντιπαλότητα. Κατά τα τέλη τοῦ Μαΐου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετέβη στη Μόσχα για μια παρατεταμένη συνάντηση με τον Ρώσο Πατριάρχη Κύριλλο.
Θα πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι η ορθόδοξη «σκακιέρα» μέσα σε λίγα χρόνια ανανεώθηκε από την επιλογή «νεαρῶν και ανοικτῶν προκαθημένων», όπως Χρυσοστόμου στη Κύπρο (2006), Δανιήλ στη Ρουμανία (2007), Ιερωνύμου στην Αθήνα (2008), Κυρίλλου στη Μόσχα (2009) και Ειρηναίου στη Σερβία (2010). Επιπλέον, οι Ορθόδοξες οικογένειες τείνουν να συνεργάζονται πιο αποτελεσματικά, επειδή κατάλαβαν ότι η στρατηγική της αντιπαράθεσης είναι επιβλαβής για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Η Σύνοδος δεν θα έχει ούτε ποιμαντικό ούτε δογματικό χαρακτήρα. Ένας από τους κυρίους στόχους τῆς Συνόδου εἶναι η οργάνωση τῆς Εκκλησίας. Παραμένει το ερώτημα εάν η ρωσική Εκκλησία εἶναι πρόθυμη να δεχθεĩ την τιμητική πρωτοκαθεδρία τοῦ Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως το οποίο λόγω της θέσεώς του θα είναι ο διοργανωτής τῆς Συνόδου.

Πηγή: «Ρωμαιοκαθολικά νέα» στό http://www.rorate.nl/nieuws/nws.php?id=62901 , 30 Σεπτεμβρίου 2010 (Μετάφραση από τά Ολλανδικά)

Υ.Γ. Εμπρός για Σωτήρια ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ. Μᾶς γέμισαν αηδία και συχαμάρα. Τέλος πιά.

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΟ ΤΟ 2011


Δεν υπάρχουν σχόλια »

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.

Αφήστε μια απάντηση

© 2024 ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ BLOG   Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση