Φύτευση 23/4/2015 Δράση του Περιβαλλοντικού Προγράμματος

ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ 6ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ

Η εγκεκριμένη σχολική δραστηριότητα : «Καλλιεργώ στον κήπο του σχολείου λαχανικά και θεραπευτικά βότανα» στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αποτέλεσε την αφορμή και άνοιξε ένα παράθυρο γνωριμίας και συνεργασίας μαθητών/τριών δυο διαφορετικών σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γενικής και Ειδικής Αγωγής).

Πιο συγκεκριμένα 30 μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας με την καθοδήγηση και την υποστήριξη των εκπαιδευτικών κ.κ. Γούναρη Ανδρέα, Αμπατζή Γεωργίου και Λιλή Κατερίνας, υλοποιούν την προαναφερόμενη Σχολική Δραστηριότητα η οποία περιλαμβάνει βιωματική μάθηση με ενεργή συμμετοχή των μαθητών αλλά και δράσεις με μαθητές του Εργαστηρίου Κηπουρικής-Ανθοκομίας των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.)Ν. Ευβοίας, οι οποίοι υλοποιούν αντίστοιχη δραστηριότητα με τίτλο: « Μεσογειακή διατροφή με λαχανικά από τον κήπο μας».

Οι μαθητές/τριες των δυο σχολείων έχουν ήδη υλοποιήσει δύο κοινές δράσεις φυτεύοντας λαχανικά και αρωματικά φυτά στα παρτέρια του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας, καθώς και εποχιακά φυτά σε παρτέρια του Δήμου Χαλκιδέων σε συνεργασία με την Γεωτεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Η εν λόγω Σχολική Δραστηριότητα πέρα από γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρία προσφέρει στους μαθητές/τριες και των δυο σχολείων τη μοναδική ευκαιρία να καλλιεργήσουν όχι μόνο τη γη αλλά και τα συναισθήματα τους.

f49f47

f46_DSC1570

biomatiko-paixnidi-me-to-ei     h periballontikh tou sxoleiou me tous mathites tou EEEEK

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *