Γαλλογερμανικό γεύμα από τα παιδιά της Στ΄ τάξης (2010 – 2011) του Σχολείου μας

Στις από τον/την 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Οι μαθητές γαλλικών και γερμανικών της Στ΄τάξης, με τη συνδρομή των καθηγητριών γαλλικής γλώσσας Μαρτίνη Ειρήνης-Σταματίας και γερμανικής γλώσσας Παναγοπούλου Ελένης, διοργάνωσαν ένα «γαλλογερμανικό» γεύμα όπου ετοίμασαν και δοκίμασαν χάμπουργκερ και γλυκές κρέπες. Κατά τη διάρκεια του γεύματος έγινε μια ξεχωριστή εκμάθηση πολιτισμικών στοιχείων των δύο χωρών!

Recette de la pâte à crêpe

Temps de préparation 10 min – pour 6 personnes

Liste d’ingrédients

  • 250g de farine
  • 4 oeufs
  • Un demi litre de lait
  • 1 pincée de sel
  • 50g de beurre
  • 1 sachet de sucre vanillé

Versez dans un saladier et mélangez avec votre fouet : la farine, les oeufs, le sucre vanillé, la pincée de sel et le lait.

Laissez reposer la pâte, si possible, pour une heure.

Faites chauffer une pôele, une fois chaude, versez un peu de beurre.

Versez une demie tasse de café de votre pâte à crêpe et faites cuire 1 à  2 minutes par face.

Goûtez les crêpes au chocolat ou à la confiture.

Bon appétit !

Η συνταγή αυτή μεταφράστηκε από τους μαθητές γαλλικών του τμήματος Στ 1 του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού.

 Συνταγή για ζύμη κρέπας

 Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά – για 6 άτομα

Υλικά

  • 250 γραμμ. αλεύρι
  • 4 αυγά
  • ½ λίτρο γάλα
  • Λίγο αλάτι
  • 50 γραμμ. βούτυρο
  • Βανίλια

Ρίχνετε σε ένα μπολ και ανακατεύετε με ένα σύρμα το αλεύρι, τα αυγά, τη βανίλια, το αλάτι και το γάλα.

Αφήστε να «ξεκουραστεί» η ζύμη, εάν είναι δυνατό, για μια ώρα.

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι και ρίχνετε λίγο βούτυρο.

Ρίχνετε μισό φλιτζανάκι του καφέ από τη ζύμη και ψήνετε για 1 με 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Δοκιμάστε τις κρέπες με σοκολάτα ή μαρμελάδα.

Καλή σας όρεξη!

 

Αφήστε μια απάντηση