Τι είναι το e Twinning;

e Twinning

Τι είναι το e Twinning;

logo_etwinning_button_400x400

   Το e Twinning είναι η διαδικτυακή κοινότητα σχολείων της Ευρώπης.  Υποστηρίζει  την “αδελφοποίηση” Σχολείων μέσω του Internet και δημιουργήθηκε για να δώσει την ευκαιρία να ξεκινήσουν μία άμεση συνεργασία, να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους, να ανταλλάξουν καλές πρακτικές, και να δημιουργήσουν έργα και καινούριες φιλίες. Στοχεύει και σε μια πλήρη και συστηματική συνεργασία των Σχολείων σε όλα τα επίπεδα (μαθητές, δάσκαλοι, σχολικές τάξεις και σχολική διεύθυνση).

   Οι  εκπαιδευτικοί επωφελούνται από τον διαπολιτισμικό διάλογο και την ανταλλαγή ιδεών, ενώ οι μαθητές απολαμβάνουν τα εικονικά ταξίδια και τη γνωριμία με συνομηλίκους τους άλλων ευρωπαϊκών χωρών, κατακτώντας τη μάθηση μέσα από εναλλακτικά διδακτικά μονοπάτια.

       Το Σχολείο μας συμμετέχει στη δράση  e Twinning 2015-2016  με το πρόγραμμα  “Κουκλοθέατρο – It’ s show time!”  

Συμμετέχουν:

6ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού

15ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας

Δημοτικό Σχολείο ICS “G.Colossa” di Frosolone από την Ιταλία

Δημοτικό Σχολείο ZS s MS s VJM Vlcany από τη Σλοβακία

  Οι μαθητές γνωρίζουν πολιτιστικά και αισθητικά το κουκλοθέατρο άλλων χωρών. Περιηγούνται σε μια ιστορική αναδρομή του κουκλοθέατρου κάθε χώρας,  ανακαλύπτουν ομοιότητες και διαφορές, εντοπίζουν κοινές ρίζες και συνειδητοποιούν τη διαχρονική ανάγκη του ανθρώπου να εκφραστεί μέσα από το κουκλοθέατρο. Εξοικειώνονται με την κατασκευή κούκλας, εμπνέονται, δημιουργούν ή δανείζονται ήρωες κουκλοθέατρου και παρουσιάζουν μια παράσταση.

Το Σχολείο μας συμμετέχει στη δράση  e Twinning 2016-2017  με το πρόγραμμα  “Το ταξίδι των σπόρων – What is growing there? Flower seeds travel around Europe”  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *