12ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού

12ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι τα μαθήματα για τα κορίτσια της Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού (αυτών που έχουν δηλώσει συμμετοχή) που αφορούν στην «Εισαγωγή στον Προγραμματισμό» θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο και την Κυριακή 16 και 17 Μαρτίου 2019 και ώρες 10.00-14.00 στο εργαστήριο των υπολογιστών του σχολείου μας.  Παρακαλούνται οι γονείς να φέρουν τις μαθήτριες περίπου στις 9.45 στο σχολείο.

  1. Γιορτή 25ης Μαρτίου

Την Παρασκευή, 22.03.19 από 08:30 μέχρι 10.00, θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας η γιορτή για την 25η Μαρτίου. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει θεατρικά, τραγούδια και ποιήματα. Θα τα παρουσιάσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ Τάξης του σχολείου μας με τη συμβολή των δασκάλων τους Καστρίτη Σοφίας και Κουτσαντώνη

Γεωργίας καθώς και της εκπαιδευτικού Θεατρικής
Αγωγής Νεοφύτου-Γεωργίου Σταματίας.

Θα παρακαλούσαμε για τη συμμετοχή όλων των παιδιών και όσων γονέων – κηδεμόνων επιθυμούν.

Μετά το πέρας της γιορτής όλοι οι μαθητές θα αποχωρήσουν.

 

  1. Παρέλαση 25ης Μαρτίου

Τη Δευτέρα, 25.03.19 θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην οδό Αγίου Γεωργίου,  από το ύψος της οδού Μαλαγαρδή έως την πλατεία Ελευθερίας.

 

Ο Σημαιοφόρος και οι παραστάτες θα πρέπει να βρίσκονται στην είσοδο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στις 9:45, με ευθύνη των γονέων τους, όπου θα τους παραλάβει η υπεύθυνη εκπαιδευτικός του σχολείου, Αβραμέα Διονυσία.

 

Οι υπόλοιποι μαθητές/τριες που συμμετέχουν στην παρέλαση θα έρθουν στο χώρο της παρέλασης  (Πλατεία Εθνικής Αντίστασης – Αγ. Γεωργίου- γωνία Αβέρωφ και Κοραή) στις 10:15 με ευθύνη των γονέων τους. Εκεί θα τους περιμένουν οι συνοδοί εκπαιδευτικοί Παπαδόπουλος Αθανάσιος και Παππάς Ιωάννης.

 

Με τη λήξη της παρέλασης οι γονείς θα παραλάβουν τα παιδιά τους μπροστά από το κατάστημα της Cosmote, στην Πλατεία Ελευθερίας, αφού ενημερώσουν τους συνοδούς εκπαιδευτικούς.

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β΄ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Την  Πέμπτη, 14 Μαρτίου στις 13.15 παρακαλείσθε να έρθετε στο σχολείο για να παραλάβετε τους Ελέγχους Προόδου των μαθητών. Ελέγχους θα παραλάβουν οι γονείς των μαθητών της Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξης αφού συναντήσουν τους δασκάλους στις αντίστοιχες τάξεις.

Οι γονείς των μαθητών του Α1, Α2 και του Β1, Β2 ενημερώνονται την ημέρα και ώρα που ορίζεται από τις δασκάλες τους.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΩ ΜΟΝΟΣ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΜΟΥ

Στα πλαίσια της ενότητας με τα φυτά στο μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος και την έλευση της άνοιξης, οι μαθητές του Β2

αποφάσισαν να ασχοληθούν με τη βιολογική καλλιέργεια λαχανικών.Αφού ερεύνησαν και συζήτησαν τα στοιχεία που μάζεψαν, σχεδίασαν τις παρακάτω δράσεις:

  • Η καλλιέργεια να πραγματοποιηθεί σε μικρή κλίμακα στο χώρο της τάξης σε γλάστρες

  • Να φυτευτούν καρότα, μαρούλια,μαϊντανός

Σε πρώτη φάση συγκέντρωσαν τις γλάστρες και ξεκίνησαν τη δημιουργία της κατάλληλης υποδομής,δηλαδή τοποθέτησαν πέτρες ή χαλίκια ή κομμάτια από παλιές πήλινες γλάστρες στον πάτο για καλή αποστράγγιση και στη συνέχεια γέμισαν τις γλάστρες τους με κατάλληλο για τη σπορά, χώμα.

    

Καλή επιτυχία στους μικρούς καλλιεργητές!!!

Η δασκάλα της τάξης:Συμεωνίδου Μαρία

 

 

 

 

 

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Γ΄2 από 27/02/2019 θα λειτουργήσει κανονικά. Τοποθετήθηκε άλλη εκπαιδευτικός, προσωρινά, στη θέση της κυρίας Ευαγγελίας Κωνσταντίνου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΙΑΤΡΩΝ

Η σημερινή επίσκεψη των γιατρών για έλεγχο των μαθητών των Α΄, Β΄και Στ΄τάξεων ακυρώθηκε λόγω ασθένειας του γιατρού. Αν έχουμε νέες ημερομηνίες, θα σας ενημερώσουμε.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ Η1Ν1

Στο πλαίσιο της ευθύνης μας, σας ενημερώνουμε ότι εμφανίστηκαν στο σχολείο μας κρούσματα γρίπης Η1Ν1.

Οι ασθενείς μαθητές παραμένουν στο σπίτι τους. Στο σχολείο τοποθετήθηκαν αντισηπτικά και τα θρανία, τα πόμολα κ.λπ. απολυμαίνονται καθημερινά. Προτρέψαμε τους μαθητές να σέβονται τους κανόνες υγιεινής και παρακαλούμε να κάνουν το ίδιο και οι γονείς.

Για οποιοδήποτε νέο θα υπάρξει εκ νέου επικοινωνία.

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Το σχολείο μας έχει τη χαρά να συνεργάζεται πλέον με ψυχολόγο, διορισμένη από το Υπουργείο Παιδείας.

Η ψυχολόγος θα παρευρίσκεται στο σχολείο μας Κάθε Δευτέρα και θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητάς μας.

Ο ρόλος  της θα είναι συμβουλευτικός όσο και θεραπευτικός σε επίπεδο ατομικό – μαθητών αλλά και σε επίπεδο τάξης. Επίσης, θα είναι σε θέση να συμβουλεύσει τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς και να διαμορφώσει συλλογικές δραστηριότητες, όπου απαιτείται.

Παρακαλούμε, όσοι γονείς ενδιαφέρεστε, να έρθετε σε επικοινωνία με το σχολείο για περεταίρω διευκρινίσεις ή για συγκεκριμένα αιτήματα.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019 το σχολείο θα είναι κλειστό λόγω της γιορτής των Τριών Ιεραρχών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κορυδαλλού, την Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019 τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2019

Το σχολείο, ύστερα από τις διακοπές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, θα είναι και πάλι ανοιχτό την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019.

Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά! Με υγεία, αγάπη , ευτυχία και πρόοδο!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Tην Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, το σχολείο θα είναι κλειστό λόγω της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του
Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κορυδαλλού – Αγ. Βαρβάρας.


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων