Επίσκεψη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 η Στ΄ τάξη επισκέφθηκε τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στη Βάρη Αττικής,  που συμπληρώνει φέτος 190 χρόνια αδιάλειπτης εθνοφελούς παρουσίας στην εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση των  ηγητόρων του Στρατού Ξηράς, καθώς ιδρύθηκε το 1828 από τον Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.

Μετά την υποδοχή από Αξιωματικούς και Ευέλπιδες στο χώρο στάθμευσης οχημάτων μεταβήκαμε στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, όπου μας καλωσόρισε ο  Διοικητής  της Σχολής Υποστράτηγος (ΤΘ) Λαλούσης Χαράλαμπος ο οποίος απηύθυνε πατρικά, ιδιαίτερα συγκινητικά λόγια  στα παιδιά και προέβη σε συμβουλές και παραινέσεις για το μέλλον τους. Δώρισε δε τρίτομο έργο με την ιστορία της Σχολής για τη βιβλιοθήκη μας. Ακολούθησε η προβολή βίντεο και διαφανειών και ακολούθως τη σκυτάλη έλαβαν ο  Διευθυντής Προσωπικού Συνταγματάρχης (ΤΘ) Πετράκης Βασίλειος και Ευέλπιδες 4ης τάξεως οι οποίοι οπλισμένοι με ευγένεια, υπομονή και χαμόγελο μας ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις της Σχολής (εκπαιδευτικές και διαβίωσης).

Περιηγηθήκαμε στο Μουσείο – Αίθουσα Τιμών, στο Εντευκτήριο και το Περιστύλιο, στο κλειστό Γυμναστήριο και το Κολυμβητήριο, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, σε Λόχο Ευελπίδων και στην Αίθουσα Ψυχαγωγίας όπου απολαύσαμε το κέρασμα της Σχολής.

Ευχαριστούμε θερμά το Στρατηγό – Διοικητή της Σχολής Ευελπίδων και τους Αξιωματικούς αυτής για την εγκάρδια υποδοχή και την πληρότητα της ξενάγησης καθώς επίσης και τους συνοδούς Ευέλπιδες για το ήθος, τη συγκρότηση και την άψογη παρουσία τους.

Ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή σταδιοδρομία!