Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε την συνέχεια του άρθρου της δασκάλας ειδικής αγωγής του σχολείου μας κ. Ειρήνης Νίτη για τον τρόπο που μπορεί να πραγματοποιηθεί η κρτική επεξεργασία λογοτεχνικών κειμένων από παιδιά.

 

Κριτική επεξεργασία λογοτεχνικών κειμένων από παιδιά

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε ένα νέο άρθρο της δασκάλας ειδικής αγωγής του σχολείου μας κ. Ειρήνης Νίτη. Είναι ένα άρθρο για το πόσο σημαντική είναι η ενασχόληση των μαθητών με τα λογοτεχνικά κείμενα. Μπορεί να τους οδηγήσει  στην ενεργητική συμμετοχή τους στη διαδικασία της γνώσης, ως αναγνωστών και ερμηνευτών.

Κριτικός Γραμματισμός και Λογοτεχνία

16ο Δ.Σ. Κορυδαλλού

Ανακοίνωση για τις εγγραφές στο Ολοήμερο

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές για τα παιδιά που επιθυμούν να φοιτήσουν στο ολοήμερο πρόγραμμα την επόμενη σχολική χρονιά 2018-19 άρχισαν και θα διαρκέσουν μέχρι 12/6/18.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν:

1) οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής στο ολοήμερο δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα ή κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί,

2) οι μαθητές, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως:

  • πολύτεκνοι/τρίτεκνοι/μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένοι,
  • πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και τα παιδιά τους φοιτούν σε σχολικές μονάδες Π.Ε με εγγραφή στο πρωινό πρόγραμμα, και δεν είναι ενταγμένα στις λειτουργούσες Δ.Υ.Ε.Π.
  • Η εγγραφή των μαθητών Ρομά στο Ολοήμερο Πρόγραμμα γίνεται χωρίς προϋποθέσεις.

Παρακαλούμε τους γονείς να προσέλθουν έγκαιρα με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να υποβάλουν αίτημα εγγραφής στο σχολείο.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες από τις εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποιήθηκαν στον χώρο του σχολείου με τους μαθητές της Στ’ τάξης.

Εκπαιδευτικές δράσεις

16ο Δ.Σ. Κορυδαλλού

Ανακοίνωση για τις εγγραφές στην Α’ Δημοτικού

Εγγραφή στην Α΄ τάξη – Οδηγίες

Στον παραπάνω σύνδεσμο θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες για τις αιτήσεις εγγραφής μαθητών στην πρώτη τάξη του δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2018-19.

Σας ενημερώνουμε  ότι οι αιτήσεις για εγγραφή θα γίνονται αυστηρά από Τετάρτη 2/5/2018 έως Παρασκευή 18/5/2018.

Εκπρόθεσμες εγγραφές για λόγους ανωτέρας βίας γίνονται δεκτές μετά από απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης Πειραιά και πραγματοποιούνται στο πλησιέστερο στον τόπο κατοικίας του μαθητή σχολείο.

HΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ΗΜΕΡΑ ΩΡΕΣ
Δευτέρα 09:00-11:00
Τρίτη 08:15-10:00
Τετάρτη 08:15-10:00
Πέμπτη 08:15-10:00
Παρασκευή 08:15-10:00

 

Αν οι παραπάνω ώρες δεν εξυπηρετούν επικοινωνήστε με το σχολείο στο τηλ.: 210 4952052

Από την διεύθυνση

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε ένα νέο άρθρο της δασκάλας ειδικής αγωγής του σχολείου μας κ. Ειρήνης Νίτη. Το άρθρο σχετίζεται με την ανάγκη του οργανισμού για σωστό ύπνο.
«Σήμερα, ίσως χρειάζεται να ξαναδιδαχθούμε και να ξαναδιδάξουμε στα παιδιά μας την ξεκούραση, που τελικά δεν είναι αυτονόητη».

Καλή …. Ξεκούραση

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο της δασκάλας ειδικής αγωγής του σχολείου μας κ. Ειρήνης Νίτη για πως μπορούν τα παιδιά (κυρίως τα μεγαλύτερα σε ηλικία) να οργανώσουν την μελέτη τους για να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ένας δημιουργικός τρόπος μελέτης

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε πληροφορίες και φωτογραφίες από την εκπαιδευτική επίσκεψη της Α’ και Β’ τάξης στο «Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας».

«Παλιά παιχνίδια – Παλιά Επαγγέλματα»

16ο Δ.Σ. Κορυδαλλού

25/04/2018

Ευχαριστήριο Σημείωμα

Ευχαριστούμε την εταιρεία COCA-COLA HBC/ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Μ.Ε.Π.Ε (Φραγκοκκλησιάς 9, 151 25, Μαρούσι), για την προσφορά τριών φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών (Laptop) για τις ανάγκες της σχολικής μας μονάδας.

Η προσφορά έγινε ύστερα από ενέργειες του συλλόγου γονέων, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει για να εξοπλιστεί το σχολείο μας με διάφορα εποπτικά μέσα.

Ο Σύλλογος διδασκόντων 16ου Δ.Σ. Κορυδαλλού

 

16ο Δ.Σ. Κορυδαλλού

17/04/2018

Κατά την διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, έπειτα από ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κορυδαλλού ανακατασκευάστηκε η αυλή του σχολείου μας, έγιναν οι απαραίτητες διαγραμμίσεις στα γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ και επισκευάστηκαν οι μπασκέτες.

Από την διεύθυνση

Επόμενη σελίδα: »