‘Εναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Σήμερα Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, στον προαύλιο χώρο του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού τελέσθηκε ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2018-2019, από τον π. Παύλο, εφημέριο του Ι. Ν. Αγίου Στυλιανού Κορυδαλλού.

Ο Διευθυντής του Σχολείου, κος Ηρακλής Παληάς, καλωσόρισε τους μαθητές και τους γονείς τους και τους ενημέρωσε σχετικά με τη φοίτηση, τη μεταφορά και τη σίτιση των μαθητών.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους και ευχήθηκαν «καλή σχολική χρονιά» στους μαθητές και τους γονείς τους η κα Διακάτου Μαρία, Αντιδήμαρχος Πρασίνου, ο κος Αρώνης Απόστολος εκπρόσωπος της Δημοτικής παράταξης «Δήμος για όλους» και ο κος Χρουσαλάς Νικόλαος, Δημοτικός Σύμβουλος της δημοτικής παράταξης «Εδώ Κορυδαλλός».

Ευχόμαστε καλή αρχή και καλή σχολική χρονιά!!

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 10:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2018-2019, στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού.

Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΠΟΣΓΚΑμεΑ 2018,  ενημέρωση

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες σας ενημερώνουμε για το «Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΑμεΑ 2018», όπως δημοσιεύτηκε σήμερα 22/6/2018 από την  ΠΟΣΓΚΑμεΑ. Στο πρόγραμμα αυτό μπορούν να συμμετέχουν και οι μαθητές/τριες του σχολείου μας.

 • Η συμμετοχή είναι δωρεάν και η διάρκεια της κατασκήνωσης είναι 10 ημέρες (θα ενημερωθείτε αργότερα για την ημερομηνία και τον χώρο)

Τα παιδιά που θα συμμετέχουν στην κατασκήνωση θα πρέπει:

 • Να έχουν συμπληρώσει το 10ο  έτος της ηλικίας τους και
 • Να έχουν γνωμάτευσηΥγειονομικής Επιτροπής ΚΕΠΑ ή ΑΣΥΕ, ΑΝΥΕ, ΑΑΥΕ, ΑΕ Ελληνικής Αστυνομίας ή Υγειονομικής Επιτροπής Νομαρχίας, Περιφέρειας ή Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης που έχει εκδοθεί πριν την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του ΚΕΠΑ, το 2011, ακόμη κι αν αυτή έχει λήξει, (όχι ΚΕΔΔΥ ή γνωμάτευση Γενικού Νοσοκομείου ή Ιατρού) στην οποία θα αναγράφεται το είδος και το ποσοστό αναπηρίας του κατασκηνωτή.
 • Οι μαθητές στην κατασκήνωση θα συνοδεύονται από συνοδούς, που θα επιλεγούν  με ευθύνη του σχολείου μας. (Σε περίπτωση που δε  βρούμε συνοδούς θα αναλάβει η ΠΟΣΓΚΑμεΑ)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και αυτή τη χρονιά, το 1ο Ειδικό ΔΣ Κορυδαλλού σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων θα αναλάβει να συγκεντρώσει τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά των μαθητών/τριών μας για να πάρουν μέρος στην κατασκήνωση.

Όσοι γονείς επιθυμείτε να συμμετέχει το παιδί σας στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΠΟΣΓΚΑμεΑ 2018 και πληροί τις προϋποθέσειςπαρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το σχολείο μας τη ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ από τις 08:00 το πρωί έως τις 13:30 το μεσημέρι για να δηλώσετε ενδιαφέρον και παραλάβετε το ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗ. Μπορείτε εναλλακτικά να κατεβάσετε και να ανοίξετε και εκτυπώσετε εδώ το ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗ/ΤΡΙΑΣ ΦΟΡΕΩΝ 2018.

Στη συνέχεια θα πρέπει Το Δελτίο του Κατασκηνωτή ΑμεΑ να συμπληρωθεί με ιδιαίτερη προσοχή, διότι διαφορετικά δεν θα γίνεται αποδεκτό και ο υποψήφιος κατασκηνωτής ΑμεΑ δεν θα συμμετάσχει στο Πρόγραμμα. Απαραίτητη η υπογραφή του Γονέα, η υπογραφή και η σφραγίδα του Ιατρού, (Δε θα γίνονται αποδεκτά δικαιολογητικά με αναληθή ή ανακριβή στοιχεία (όπως π.χ. μη ακριβής κατάσταση υγείας κατασκηνωτή, απόκρυψη ή ανακριβής φαρμακευτική αγωγή κ.λ.π.). Επίσης, μαζί με το Δελτίο Κατασκηνωτή υποχρεωτικά θα πρέπει να επισυνάπτονται:

α) Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής ΚΕΠΑ ή ΑΣΥΕ, ΑΝΥΕ, ΑΑΥΕ, ΑΕ Ελληνικής Αστυνομίας ή Υγειονομικής Επιτροπής Νομαρχίας, Περιφέρειας ή Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης που έχει εκδοθεί πριν την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του ΚΕΠΑ, το 2011, ακόμη κι αν αυτή έχει λήξει, (όχι ΚΕΔΔΥ ή γνωμάτευση Γενικού Νοσοκομείου ή Ιατρού) στην οποία θα αναγράφεται το είδος και το ποσοστό αναπηρίας του κατασκηνωτή.

β) Μια απλή φωτογραφία του κατασκηνωτή ΑμεΑ, επικολλημένη στο Δελτίο Κατασκηνωτή και

γ) Φωτοαντίγραφο του βιβλιαρίου εμβολίων.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΠΕΙΓΟΝ – ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ: Επειδή η προθεσμία είναι πολύ μικρή για να παραλάβετε το δελτίο κατασκηνωτή, να το συμπληρώσετε και να μας το επιστρέψετε μαζί με τα άλλα δικαιολογητικά, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 28 Ιουνίου έτσι ώστε να τα συγκεντρώσουμε στο σχολείο για να τα στείλουμε στην ΠΟΣΓΚΑμεΑ έως τις 29 Ιουνίου 2018, ημέρα Παρασκευή που λήγει η προθεσμία.

Για κάθε πληροφορία ή διευκρίνιση παρακαλούμε επικοινωνήστε με το σχολείο τη Δευτέρα 25/6/2017 από τις 08:00 – 13:30  ή με την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων κα Γάτου Φωτεινή.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία.

Εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο  επισκέφθηκαν την Πέμπτη 14/6/2018 η  Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Ειδικού Σχολείου Κορυδαλλού κα Φωτεινή Γάτου και η Αντιπρόεδρος κα Ιωαννίδου Άννα με ομαδα γονέων  για ενημέρωσή του Προέδρου σε θέματα ειδικής αγωγής.

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο έγινε  κατόπιν αποδοχής του αιτήματος της ομάδας των γονέων, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα ζητήματα στο χώρο της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης  και  της Παράλληλης Στήριξης. Μετά την ενημέρωση ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και φάνηκε το μεγάλο ενδιαφέρον του για τα προβλήματα της Ειδικής Αγωγής. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος έδωσε στους γονείς τη διαβεβαίωση ότι  θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην παροχή λύσεων, όπου προκύπτουν προβλήματα των παιδιών με αυτισμό μέσα από τις δομές της Εκπαίδευσης, όπως αυτά που κατατέθηκαν από την ομάδα των γονέων.

Στη συνάντηση αυτή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος  του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Ειδικού ΔΣ Κορυδαλλού συζήτησαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και για τα προβλήματα του Ειδικού Σχολείου Κορυδαλλού και ιδιαίτερα την ανάγκη της άμεσης αποπεράτωσης του κτιρίου, έτσι ώστε σύντομα να μεταστεγαστούν οι μαθητές σε αυτό. Ο Πρόεδρος, αφού άκουσε με προσοχή και ενδιαφέρον τα θέματα αυτά τους υποσχέθηκε ότι θα δει επισταμένως  όλα όσα του ανέφεραν και στη συνέχεια θα τις καλέσει σε νέα συνάντηση τον  Ιούλιο προκειμένου για να τις ενημερώσει σχετικά με τη λύση τους.

Ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Ειδικού ΔΣ Κορυδαλλού ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο για τη μεγάλη τιμή που μας έκανε να μας δεχθεί και  για τη θερμή και εγκάρδια υποδοχή και το ειλικρινές ενδιαφέρον του τόσο για τα  τα θέματα που αντιμετωπίζουμε οι γονείς των μαθητών με ειδικές ανάγκες, όσο και για το κτιριακό ζήτημα του σχολείου μας.  Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τον κ. Σαραντίδη Ευάγγελο που με δική του πρωτοβουλία, συντονισμό  και ενέργειες πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της ομάδας γονέων με  τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 

Η φωτογραφία και στοιχεία της δημοσίευσης είναι από τον ιστότοπο https://www.facebook.com/meleti.apasxolisi/

Γιορτή λήξης μαθημάτων – Kαλό Kαλοκαίρι!

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018, στο φιλόξενο χώρο του Δημοτικού αμφιθεάτρου «Θανάσης Βέγγος», γιορτάσαμε τη λήξη του διδακτικού έτους με τη θεατρική παράσταση «Πού πήγε ο ΟΖ;», που ανέβασαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Ειδικού Δ.Σ. Κορυδαλλού. Το κείμενο της παράστασης ήταν δημιουργία της θεατρολόγου του σχολείου μας κας Σοφίας Τζιλάκου, εμπνευσμένο από την κλασική ταινία «Ο απίθανος μάγος του ΟΖ». Η προετοιμασία της παράστασης ήταν αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας, προσφοράς και δημιουργίας όλου του προσωπικού του σχολείου.

Με την καλοκαιρινή γιορτή μας συμμετείχαμε στο μαθητικό φεστιβάλ 2018: «Η φωνή μας το σύμπαν αλλάζει». που συνδιοργανώνεται από το τμήμα Παιδείας του Δήμου Κορυδαλλού, την Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού και τον Οργανισμό Άθλησης και Πολιτισμού.

Καλεσμένοι ήταν οι γονείς των μαθητών μας, εκπρόσωποι του Δήμου Κορυδαλλού, Συλλόγων & Φορέων και φίλοι του σχολείου μας. Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους στη γιορτή μας, χειροκρότησαν τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς για την υπέροχη παράσταση που παρουσίασαν και μοιράστηκαν μαζί μας ευχές για ένα καλό καλοκαίρι.

Το Δήμο Κορυδαλλού εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γουρδομιχάλης Γρηγόρης, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωσή μας τονίζοντας το εξαίρετο εκπαιδευτικό έργο του προσωπικού του 1ου Ειδικού Σχολείο Κορυδαλλού και μας διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος είναι πάντα δίπλα στο Ειδικό Σχολείο Κορυδαλλού και το στηρίζει. Επίσης. παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Καπιτσίνος Ανδρέας και οι  Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Χρουσαλάς Νίκος και κα Κυλάκου Καίτη. Την Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού εκπροσώπησε η Πρόεδρος κα Τζαβαλή Άννα.

Ο Δ/ντής του σχολείου αναφέρθηκε στη σχολική χρονιά που πέρασε και τόνισε ότι ήταν μια πολύ καλή και δημιουργική χρονιά, πετύχαμε τους εκπαιδευτικούς στόχους που είχαμε θέσει και φτάσαμε αισίως στο τέλος ενός όμορφου ταξιδιού προόδου και γνώσης. Το σχολείο λειτούργησε με 11 τμήματα και ήταν πλήρως στελεχωμένο με εκπαιδευτικό, ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό. Στη σχολική μας μονάδα λειτουργεί το 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Κορυδαλλού και τα νήπιά του υποστηρίζονται επίσης από το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό του σχολείου. Το Ειδικό Σχολείο Κορυδαλλού ήταν και αυτή τη χρονιά Κέντρο Στήριξης σε πέντε 5 Δημοτικά Σχολεία Γενικής Αγωγής του  Κορυδαλλού, για στήριξη, ένταξη και συνεκπαίδευση των μαθητών τους.

Αυτή τη σχολική χρονιά ολοκληρώθηκε, μετά από δράσεις τριών χρόνων, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ «Artemotion Xpress in Europe», στο οποίο συμμετείχε ως συντονιστής το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού. Στις δράσεις  του προγράμματος πήραν μέρος όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας. Στόχος του Προγράμματος ήταν να δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές μας να εκφράσουν τα συναισθήματά τους μέσα από την τέχνη και είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητές  τους και σε άλλους τομείς όπως για παράδειγμα στη σχολική, στην οικογενειακή και στην κοινωνική ζωή. Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, μέσα από τη συνεργασία, τις εκπαιδευτικές ανταλλαγές και τις δραστηριότητες του προγράμματος απέκτησαν νέες γνώσεις, εκπαιδευτικές εμπειρίες και καλές πρακτικές. Αναμένουμε την αξιολόγηση του Προγράμματος από το ΙΚΥ και ευελπιστούμε ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά.

Έγιναν ακόμη αυτή τη χρονιά στο σχολείο μας πολλά καινοτόμα προγράμματα και δράσεις: Συμμετείχαμε σε αθλητικούς αγώνες και διοργανώσεις, στο «Τζάμπολ αγάπης», συνεχίστηκε το πρόγραμμα στο κολυμβητήριο, το τένις και η Σχολή Γονέων. Για πρώτη φορά, έγινε πρόγραμμα θεραπευτικής ιππασίας, που συμμετείχαν όλα τα τμήματα του σχολείου καθώς επίσης και πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής. Επίσης. είμαστε για μια ακόμη φορά υποψήφιοι για διεθνή διάκριση με το βραβείο INTERNATIONAL SCHOOL AWARD. Ένα βραβείο που είχαμε κερδίσει ξανά πριν τρία χρόνια και προβάλλει το σχολείο μας παγκόσμια ανοίγοντάς μας δρόμους διεθνούς εκπαιδευτικής συνεργασίας. Ακόμη, συμμετείχαμε στο πρόγραμμα «ΑΓΑΠΩ & ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΟΥ» και στην ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πάρκων και Κηποτεχνίας του Δήμου Κορυδαλλού.

Ξεχωριστή στιγμή για το Ειδικό Σχολείο Κορυδαλλού, τη χρονιά που πέρασε, ήταν η βράβευση με τιμητική διάκριση του σχολείου μας για τη συμμετοχή του στον 5ο Πανελλήνιο διαγωνισμό «Λέμε όχι στο σχολικό εκφοβισμό» που διοργάνωσε το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας με το Βρετανικό Συμβούλιο και είχαμε την τιμή να παραλάβουμε το βραβείο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όλες οι εκπαιδευτικές δράσεις και τα προγράμματα που έγιναν στο σχολείο μας τη χρονιά που πέρασε ήταν αποτέλεσμα της ατομικής και συλλογικής εργασίας όλων των εκπαιδευτικών που εργάζονται και προσφέρουν εκπαιδευτικό έργο στο Ειδικό Σχολείο Κορυδαλλού. Ο Δ/ντής τους ευχαρίστησε όλους για την άριστη συνεργασία που είχαν, το πολύ καλό παιδαγωγικό κλίμα που υπήρχε και κυρίως για την τόσο σημαντική προσφορά τους στους μαθητές και τα πολύ καλά αποτελέσματα στο εκπαιδευτικό έργο που είχε το σχολείο.

Επίσης, ευχαρίστησε για τη στήριξη και τη συνεργασία το Δήμο Κορυδαλλού, τους γονείς των μαθητών, την Ένωση Γονέων και κάθε άλλο φορέα ή πρόσωπο που με οποιονδήποτε τρόπο στήριξε το εκπαιδευτικό έργο στο Ειδικό Σχολείο Κορυδαλλού.

Ιδιαίτερα στο Σύλλογο Γονέων, να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί όλη αυτή τη χρονιά ήταν δίπλα στο σχολείο μας και στήριξε τα εκπαιδευτικά προγράμματα με παιδαγωγικό και άλλο υλικό, τις αθλητικές δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις μας με τα έσοδα από τις δωρεές, τα μπαζάρ που διοργάνωσε κ.ά.

Μετά τη λήξη της γιορτής, ο Σύλλογος Γονέων πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στους μαθητές μας που αποφοίτησαν. Την απονομή έκανε η Αντιπρόεδρος του Συλλογου κα Ιωαννίδου Άννα, η οποία ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς τους σχολείου για την προσφορά τους στους μαθητές και ευχήθηκε καλή πρόοδο στα παιδιά και καλό καλοκαίρι σε όλους. Στη συνέχεια, ο Σύλλογος Γονέων στο προαύλιο του σχολείου πρόσφερε δωράκια στους μαθητές και κέρασμα για τα παιδιά και τους μεγάλους. Τα κεράσματα ήταν προσφορά του Συλλόγου Γονέων με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων του 6ου ΔΣ Κορυδαλλού, του Ζαχαροπλαστείου Δασκαλάκης στη Νίκαια και των supermarkets Σκλαβενίτης. Τους ευχαριστούμε όλους!

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΞΕΓΝΟΙΑΣΤΟ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΓΙΟΡΤΗΣ & ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

 

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες σας υπενθυμίζουμε ότι:

 • Η γιορτή λήξης μαθημάτων του σχολείου μας θα γίνει την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 στις 6:30 το απόγευμα στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος» (στο πάρκο δίπλα στο σχολείο μας).
 • Το πρωί της ίδιας ημέρας, Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018,το σχολείο δε θα λειτουργήσει. Τα δρομολόγια των λεωφορείων θα φέρουν τους μαθητές στο σχολείο στις 6:00 το απόγευμα από τα σπίτια τους και μετά το τέλος της γιορτής, περίπου στις 8:00 το βράδυ, θα γίνει η επιστροφή. Για τα παιδιά που θα έρθουν με τα σχολικά λεωφορεία το απόγευμα στο σχολείο για τη γιορτή, παρακαλούμε να συνεννοηθείτε με τις συνοδούς για την ώρα άφιξης και αναχώρησης. Όσοι γονείς φέρετε οι ίδιοι τα παιδιά σας θα πρέπει στις 6:00 το απόγευμα να είσαστε στο σχολείο.
 • Στη γιορτή οι μαθητές/τριες θα έρθουν ντυμένοι με τα ρούχα που έχετε ετοιμάσει σύμφωνα με το σχετικό σημείωμα που σας στείλαμε.
 • Την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 τα παιδιά θα έρθουν κανονικά το πρωί στο σχολείο με τα λεωφορεία για μάθημα και θα σχολάσουν στις 13:15, ενώ την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 δεν θα γίνουν μαθήματα στο σχολείο.
 • Την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 από τις 8:30 έως τις 10:00 το πρωί θα παραλάβετε από το σχολείο τους τίτλους προόδου και σπουδών των παιδιών σας

Ο Σύλλογος Γονέων σας ενημερώνει ότι:

 • Μετά τη θεατρική παράσταση στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος», την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018, ο Σύλλογος Γονέων θα προσφέρει κέρασμα στο προαύλιο του σχολείου στους μαθητές  και στους γονείς και σας προσκαλεί.
 • Την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 το πρωί θα γίνει μπαζάρ καλοκαιρινό, από το Σύλλογο Γονέων στο προαύλιο του σχολείου και σας περιμένουμε!
 • DVD από τη γιορτή: όσοι το έχετε παραγγείλει, μπορείτε να το παραλάβετε την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, το πρωί από το σχολείο. (Όσοι θέλετε το DVD και δεν το έχετε ζητήσει μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Πρόεδρο του Συλλόγου).

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και σας ευχόμαστε καλή συνέχεια μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους και καλό καλοκαίρι!

Σχολή Γονέων

Έφτασε και φέτος η λήξη των δύο ομάδων της Σχολής Γονέων του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κορυδαλλού. 8 χρόνια διαδρομής γεμάτα γνώσεις, εμπειρίες, συναισθήματα, δραστηριότητες, φιλίες. Είθισται με τη λήξη να γίνεται και η αξιολόγηση και επιλογή θεματολογίας για την επόμενη χρονιά σ ένα πιο χαλαρό περιβάλλον σε καφέ της περιοχής μας. Εύχομαι καλό καλοκαίρι  σε όλους τους γονείς με υγεία, αγάπη και πολλές πολλές βουτιές στη θάλασσα. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Σεπτέμβριο.

Με εκτίμηση και αγάπη η κοινωνική λειτουργός

κα Αγγελική Πασσαλίδου

Συμμετοχή σε ημερίδα κολύμβησης

Τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 η ομάδα κολύμβησης του σχολείου μας συμμετείχε στην ημερίδα κολύμβησης της Δ/νσης Αθλητισμού του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Δόθηκε έμφαση στη συμμετοχή των αθλητών και όχι στην αγωνιστική διάκριση. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δείξουν στους θεατές την τεχνική που έχει ο καθένας αποκτήσει και εισέπραξαν το χειροκρότημα του κόσμου και μετάλλια. Ευχαριστούμε το Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη για τη διοργάνωση.

Συμμετοχή σε εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά

Την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018, το σχολείο μας συμμετείχε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του σχολικού έτους, για τα παιδιά των 13 Ειδικών Σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, στον Πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος» (Μηχανική Καλλιέργεια).

Την εκδήλωση οργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής με τη συνεργασία του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και σε αυτή συμμετείχαν περισσότεροι από 650 μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και εθελοντές που βοήθησαν στην επιτυχία της. Οι μαθητές μας χόρεψαν με κλόουν και ξυλοπόδαρους, τραγούδησαν, έφαγαν τοστ και παγωτά, διασκέδασαν με τον Μάρκο Σεφερλή και έφυγαν από αυτό το «πάρτυ» με τις καλύτερες εντυπώσεις!

Πρόσκληση στο 1ο Τουρνουά Basket της εκπαιδευτικής κοινότητας του Κορυδαλλού

Την Κυριακή 3/6/2018 οι καθηγητές, οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι μαθητές θα λύσουν τις «διαφορές» τους στο γήπεδο. Συγκεκριμένα, προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το «Χαμόγελο του Παιδιού», διοργανώνεται το 1ο Τουρνουά Basket της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 στις 11:00π.μ. στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Κορυδαλλού (Διογένους 61 & Σταματοπούλου).

Σας προσκαλούμε να έρθετε με τους φίλους σας και την οικογένειά σας για να παίξουμε, να γελάσουμε αλλά και να προσφέρουμε, αφήνοντας μία σακούλα συσκευασμένων τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που δεν αλλοιώνονται (λίστα ειδών στο http://b-elme-peiraia.mysch.gr/?p=1461).

Η Εκπαιδευτική κοινότητα του Κορυδαλλού (Β ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ, Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού, Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορυδαλλού – Αγίας Βαρβάρας) συνεχίζει και διευρύνει τις συνεργασίες της, δίνοντας αγώνες, πέρα από το συνδικαλιστικό και το πολιτιστικό επίπεδο, στον χώρο της κοινωνικής εγρήγορσης.

Είναι πολύ σημαντικό να συμβάλουμε όλοι για μία κοινωνία που δεν στέκεται αδιάφορη, για μια κοινωνία ενεργών και αλληλέγγυων πολιτών.