ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ & ΓΙΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

 Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, σας υπενθυμίζουμε ότι  την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017  θα γίνει στο χώρο του σχολείου δωρεάν προληπτικός παιδιατρικός, μυοσκελετικός και οφθαλμολογικός έλεγχος στους μαθητές του 1ου Ειδικού Σχολείου Κορυδαλλού, από Παιδίατρο και Επισκέπτριες Υγείας της ΜΥ ΠΕΔΥ Νίκαιας. Τα αποτελέσματα της εξέτασης θα δοθούν εγγράφως στους μαθητές, προκειμένου οι γονείς να ενημερωθούν για την κατάσταση της  υγείας των παιδιών τους. Την ημέρα του ελέγχου, Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017, τα παιδιά πρέπει να έχουν μαζί το Βιβλιάριο Υγείας τους.

ΓΙΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017  θα πραγματοποιηθεί  στο σχολείο μας εκδήλωση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου. Παρακαλούμε να έρθουν όλοι οι μαθητές, για να παρακολουθήσουν τη γιορτή (χωρίς τσάντες). Τα δρομολόγια των λεωφορείων το πρωί θα γίνουν κανονικά.  Τα παιδιά θα σχολάσουν στις 09:30 π.μ., και θα πρέπει να συνεννοηθείτε με τις συνοδούς των λεωφορείων για την ακριβή ώρα παραλαβής τους.

Επίσκεψη στο bowling

Την Τετάρτη 8/3/2017, τρία τμήματα του σχολείου μας πήγαν να παίξουν μπόουλινγκ, με τη συνοδεία των δασκάλων τους και της γυμνάστριάς μας! Οι μικροί μας μαθητές έπαιξαν, σκόραραν, διασκέδασαν με την ψυχή τους και μοιράστηκαν μοναδικές στιγμές διασκέδασης και υγιούς άμιλλας.

Παρουσίαση δραστηριοτήτων Erasmus+

Τέλος Φεβρουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση που αφορούσε τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmsus+ “Artemotion Xpress in Europe”.

Όλοι οι μαθητές του σχολείου και το εκπαιδευτικό προσωπικό παρακολούθησαν την παρουσίαση που έκαναν οι κυρίες Κωτούλα Καλλιόπη, Μίχα Μίνα και Δασκαλάκη Θάλεια, με στόχο την υπενθύμιση των ολοκληρωμένων δραστηριοτήτων σε όλες τις χώρες της σύμπραξης (Γερμανία, Σλοβενία, Ισπανία, Ρουμανία, Πολωνία και Ελλάδα).

Η παρουσίαση των βίντεο, που με μεγάλη επιμέλεια επέλεξε η ομάδα του Erasmus, μας έδωσε την ευκαιρία να συγκρίνουμε πως η κάθε ίδια δραστηριότητα υλοποιήθηκε σε κάθε σχολείο ξεχωριστά, τα μέσα που χρησιμοποίησαν, τα υλικά, τις διαφορετικές ιδέες και τρόπους ολοκλήρωσής τους.

Ταυτόχρονα, όλοι αποκτήσαμε μια ολοκληρωμένη εικόνα του προγράμματος και των στόχων μας μετά από 17 μήνες υλοποίησής του. Η ανατροφοδότηση ήταν ευεργετική καθώς καταφέραμε να αντιληφθούμε το μέγεθος και την σπουδαιότητα του ευρωπαϊκού μας προγράμματος.

Στον «Ελληνικό Κόσμο» για πρόγραμμα ισορροπημένης διατροφής

Την Πέμπτη 2/03/2017 επισκεφθήκαμε το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Ελληνικός  Κόσμος», με ομάδα παιδιών,  για να συμμετέχουμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Είμαι όπως τρώω». Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του καινοτόμου προγράμματος του σχολείου μας «Εγώ και οι άλλοι».

Στόχος του προγράμματος ήταν να ανακαλύψουν οι μαθητές μας την αξία της τροφής και της ισορροπημένης διατροφής, αλλά και τις ευεργετικές ιδιότητες που κρύβουν οι τροφές. Οι υπεύθυνες του προγράμματος μας μίλησαν για τις ομάδες των τροφίμων (γάλα – γαλακτοκομικά, φρούτα – λαχανικά, δημητριακά – ψωμί, κρέας-ψάρι-όσπρια, λίπη – έλαια)και το νερό καθώς επίσης και για την προσφορά τους στον οργανισμό μας (θρεπτικά συστατικά: υδατάνθρακες, λιπίδια, πρωτεΐνες, βιταμίνες κλπ που μας δίνουν δύναμη, ενέργεια, ομορφιά, υγεία και ευεξία).

Οι μικροί μας μαθητές συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια και δραστηριότητες. Το πρόγραμμα ήταν απλό, κατανοητό, στοχευμένο, ενδιαφέρον και διασκεδαστικό.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Μαλτέζου από την Ελληνική Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, Very Special Art Hellas, που μας έδωσε την ευκαιρία να συμμετέχουμε.

Επίσκεψη στους μύλους Λούλη

Την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 ομάδα μαθητών του σχολείου μας επισκέφτηκε το μουσείο Λούλη, έναν χώρο που έχει ως θέμα του το σιτάρι και το ψωμί. Δημιουργήθηκε από την οικογένεια Λούλη και στεγάζεται εντός του εργοστασίου των μύλων Λούλη στο Κερατσίνι.

Οι μαθητές των τμημάτων της Κατώτερης Βαθμίδας συνοδευόμενα από τις εκπαιδευτικούς τους ξεναγήθηκαν στους φιλόξενους χώρους του μουσείου και αρχικά ζύμωσαν ο κάθε ένας το δικό τους καρβελάκι, το οποίο μετά ψήθηκε. Στη συνέχεια, έμαθαν από την υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος κυρία Μοσχάνθη ποια ήταν η διαδικασία που ακολουθούνταν από τα αρχαία χρόνια μέχρι και τις αρχές του περασμένου αιώνα προκειμένου να επεξεργαστεί ο καρπός του σιταριού και να γίνει αλεύρι και μετά ψωμί. Μέσα από προβολή βίντεο, προφορική επεξήγηση και παρουσίαση των εκθεμάτων του μουσείου, όπως εργαλεία που είχαν διασωθεί από τον περασμένο αιώνα, οι μαθητές επίσης διδάχτηκαν με ποια εργαλεία γίνονταν ο θερισμός, το αλώνισμα και το λίχνισμα, αλλά και με ποιο τρόπο αλέθονταν ο καρπός και γινόταν αλεύρι.

Τέλος, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γευθούν το καρβελάκι τους, που στο μεταξύ είχε ψηθεί, ενώ αποχώρησαν από τον χώρο με τις καλύτερες εντυπώσεις και με μια τσάντα με δώρα, προσφορά των μύλων Λούλη.

Ευχαριστούμε θερμά τους μύλους Λούλη για την φιλοξενία και την ευχάριστη περιήγηση που μας έκαναν στον χρόνο, αλλά και στους χώρους τους!Αποκριάτικο πάρτυ!!

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017, Δημοτικό και Νηπιαγωγείο μαζί κάναμε το αποκριάτικο πάρτι μας. Μικροί και μεγάλοι ντυμένοι μασκαράδες ξεφάντωσαν στους ρυθμούς του καρναβαλιού. Η ψυχαγωγός (ανιματέρ) πρόσφερε στιγμές ξεκαρδιστικού γέλιου στους μικρούς μας μαθητές και τα διαδραστικά παιχνίδια εκτόξευσαν το κέφι στα ύψη!

Ευχαριστούμε θερμά την ΙON για την διασκέδαση που μας πρόσφερε με την ανιματέρ καθώς και για τις σοκοφρέτες που κέρασε στα παιδιά μας. Επίσης, ευχαριστούμε τον Δήμο Κορυδαλλού για την παραχώρηση του κλειστού γηπέδου.

Καλή Σαρακοστή σε όλους.

Επίσκεψη στο 12ο ΔΣ Νίκαιας για εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017, ομάδα μαθητών μας επισκέφθηκε το 12ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας για συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τις απόκριες. Η επίσκεψη είναι συνέχεια της πρώτης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Ειδικό Σχολείο Κορυδαλλού, στις 2/12/2016,  μεταξύ μαθητών της Δ2 τάξης του 12ου ΔΣ Νίκαιας και μαθητών μας, στα πλαίσια προγράμματος συνεκπαίδευσης.

Στο 12ο Δ.Σ. Νίκαιας μας υποδέχθηκαν και μας καλωσόρισαν η Δ/ντρια κα Κοπέλου Στάσα, η Υπ/ντρια κα Κοντοπούλου Έφη, η δασκάλα και οι μαθητές της τάξης Δ2 κα Μιχαλοπούλου Νατάσα και η δασκάλα του τμήματος ένταξης κα Όλγα Ρουβά.  Στη συνέχεια, μας ξενάγησαν για να γνωρίσουμε το χώρο του σχολείου τους. Ο μαθητής και η μαθήτρια που είχαν αναλάβει τη ξενάγηση μας έδειξαν το προαύλιο, το σχολικό τους κήπο, το χώρο που περιποιούνται τους φτερωτούς φίλους τους τα πουλιά, το κυλικείο, όπου και μας κέρασαν και στη συνέχεια πήγαμε στην τάξης τους.

Στον φιλόξενο χώρο της αίθουσάς τους παρακολουθήσαμε ένα βίντεο με μουσική και εικόνες από  την επίσκεψή τους  στο σχολείο μας, τα διαδραστικά παιχνίδια που έπαιξαν μαζί με τους μαθητές μας, τις κατασκευές που δημιούργησαν και το παιχνίδι τους στο διάλειμμα. Μετά τα παιδιά σε ομάδες δημιούργησαν αποκριάτικες μάσκες και χαρταετούς. Οι μαθήτριες της τάξης Ε1 μας παρουσίασαν το γαϊτανάκι, στο οποίο συμμετείχαν με χαρά όλα τα παιδιά. Ακολούθησε μουσική, χορός και κεράσματα που είχαν φέρει οι μαθητές της τάξης Δ2. Τέλος, τα παιδιά πρόσφεραν στους μαθητές μας την «καραμέλα της αγάπης» και δώρα από το Σύλλογο Γονέων του σχολείου τους. Εμείς τους δώσαμε αποκριάτικες κατασκευές και γλυκά.

Αφού περάσαμε μια όμορφη και δημιουργική μέρα στο 12ο ΔΣ Νίκαιας, πριν αναχωρήσουμε για το σχολείο μας, μικροί και μεγάλοι συμφωνήσαμε να γίνει μια νέα συνάντηση των μαθητών από τα δύο σχολεία, αυτή τη φορά με αθλητικές δραστηριότητες.  Ευχαριστούμε τους μαθητές του Δ2 & Ε1 του 12ου ΔΣ Νίκαιας, τη Δ/ντρια & Υπ/ντρια, τις δασκάλες και την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων για τη φιλοξενία τους!

Επίσκεψη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2017, οι μαθητές των τμημάτων Μ3 και Μ4, με τη συνοδεία εκπαιδευτικών του σχολείου, επισκέφτηκαν το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν σε εκθέματα του Μουσείου, που είχαν σχέση με τη μουσική και τα μουσικά όργανα και κατόπιν με την καθοδήγηση δύο υπευθύνων του Μουσείου έφτιαξαν την αρχαία λύρα, τον αυλό και με την ευκαιρία των Αποκριών, μια μάσκα. Η επίσκεψη ήταν εποικοδομητική και δημιουργική.

Επίσκεψη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Την Πέμπτη 16.02.2017 ομάδα μαθητών του σχολείου μας επισκέφθηκε το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να συμμετέχει μαζί με άλλα σχολεία γενικής εκπαίδευσης, στο πρόγραμμα  «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα – Γνωρίζω τον Αθλητισμό».

Το  πρόγραμμα αποτελεί μία πρωτοβουλία της Διοίκησης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, με την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου και του Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών. Στόχος του να αναδείξει τα ιδανικά που πρεσβεύει η Ολυμπιακή Ιδέα όπως η ισότητα, η αποδοχή του διαφορετικού, ο σεβασμός και η καλύτερη κατανόηση μεταξύ των μονάδων και των κοινωνιών.

Κατά την παραμονή τους στις εγκαταστάσεις του Σταδίου οι μαθητές μας παρακολούθησαν μια παρουσίαση σχετική με την ιστορία του ΣΕΦ και τη συμβολή του στον πολιτισμό και αθλητισμό στη χώρα μας . Στη συνέχεια,  γνώρισαν από κοντά 2 αθλήματα, έπαιξαν handball και έκαναν τοξοβολία. Ήταν μια υπέροχη πραγματικά εμπειρία και τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και το χάρηκαν με την ψυχή τους.

 

Μασκαρέματα στο κολυμβητήριο

Οι χειμερινοί μασκοφόροι κολυμβητές μας!!