Πασχαλινές δραστηριότητες

Την τελευταίες ημέρες πριν το κλείσιμο του σχολείου για τις διακοπές του Πάσχα, μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό δημιούργησαν με φαντασία πασχαλινές κατασκευές και πολύχρωμα καλαθάκια, όπου τοποθέτησαν αβγά, αφού πρώτα τα έβαψαν κόκκινα τηρώντας το έθιμο του Πάσχα! Οι μικροί μας μαθητές  ενθουσιάστηκαν με τις πασχαλινές κατασκευές τους, που με χαρά τις πήραν μαζί τους για να δείξουν σε όλους τι έφτιαξαν με τις δασκάλες τους!

Σας ευχόμαστε καλό Πάσχα!

Επίσκεψη στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης

Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, ομάδα μαθητών του σχολείου μας, από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό, επισκέφθηκε το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, όπου παρακολούθησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο « Μόνος ή μοναδικός; Διαφορετικότητα και Ρατσισμός». Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του καινοτόμου προγράμματος «Γύρω-γύρω ένας χορός». Στόχος του προγράμματος ήταν οι μαθητές να διακρίνουν το διαφορετικό, μέσα από δραστηριότητες αναγνώρισης, σύγκρισης και ταύτισης, με την καθοδήγηση της εμψυχώτριας του προγράμματος. Οι μαθητές χάρηκαν κάθε στιγμή του προγράμματος, το οποίο ολοκληρώθηκε με ζωγραφική.

Πασχαλινό Bazaar

Αγαπητοί μας φίλοι, ο Σύλλογος  Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Ειδικού Σχολείου Κορυδαλλού σας προσκαλεί στην Πασχαλινή αγορά (bazaar) που θα γίνει την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Απριλίου, στο Δημαρχείο Κορυδαλλού από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. α έσοδα θα διατεθούν για να στηρίξουμε τα εκπαιδευτικά προγράμματα των μαθητών του Ειδικού Σχολείου Κορυδαλλού.

Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τις δημιουργίες που θα είναι διαθέσιμες … λαμπάδες, στολίδια και άλλα πασχαλινά σας περιμένουν σε πολύ προσιτές τιμές.

Αγιασμός για τη νέα αίθουσα του Ειδικού Νηπιαγωγείου

Την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2017, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε αγιασμός στη νέα αίθουσα/προκάτ που τοποθετήθηκε από το Δήμο Κορυδαλλού για το Ειδικό Νηπιαγωγείο. Παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κος Σταύρος Κασιμάτης, εκπρόσωποι του Δήμου, ο Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής κος Μπαλαμώτης,  η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, γονείς των μαθητών και συνάδελφοι από το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού.

Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν ώστε να αποκτήσει το νηπιαγωγείο ένα μεγαλύτερο χώρο για να καλύψει τις ανάγκες του μέχρι να μεταστεγαστεί στο νέο σχολείο.

Επίσης, ευχαριστούμε το προσωπικό, τον πρόεδρο και το γενικό διευθυντή του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας, που δείχνουν με κάθε ευκαιρία την αγάπη τους και τη στήριξή τους.

Πασχαλινά δώρα από τον Σύλλογο “Μέριμνα”

Για ακόμη μια χρονιά η πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Γυναικείου Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κορυδαλλού “Μέριμνα”, επισκέφθηκαν σήμερα το σχολείο μας και δώρισαν στους μαθητές μας σοκολατένια λαγουδάκια και χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες, που οι ίδιες έφτιαξαν. Ευχήθηκαν σε όλους «Καλή Ανάσταση», με υγεία και πρόοδο. Ευχαριστούμε τις κυρίες της «Μέριμνας» που στηρίζουν με πολύ αγάπη το έργο μας και για ακόμη μία φορά έδωσαν χαρά στους μαθητές μας.

Κατασκευές από το νηπιαγωγείο μας

Στο νηπιαγωγείο μας ήρθε η Άνοιξη….

και μαζί και το Πάσχα…

Πασχαλινές δραστηριότητες στο νηπιαγωγείο

Τα πασχαλινά έθιμα, που δίνουν ένα ξεχωριστό «χρώμα» στην εορταστική αυτή περίοδο, καλά κρατούν! Το νηπιαγωγείο μας έβαψε κόκκινα πασχαλινά αβγά και το τσούγκρισμα σύντομα ξεκινά!!

 

Συμμετοχή στο 4ο «Τουρνουά Bowling για άτομα με ΔΑΦ Δυτικής Αττικής»

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, ομάδα μαθητών του σχολείου μας με τη συνοδεία της γυμνάστριάς μας κ. Γιώτα Γιαννούλας και των δασκάλων τους, συμμετείχαν στο 4ο «Τουρνουά Bowling για άτομα με ΔΑΦ Δυτικής Αττικής».

Το τουρνουά διοργανώθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού (2η Απριλίου), από το Κέντρο Ημέρας Εφήβων με Αυτισμό «Στην Αυλή του Κόσμου» & το Εξειδικευμένο Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης ατόμων με αυτισμό «ΗΛΙΑΝΘΟΣ» της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου».

Σκοπός ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον Αυτισμό και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των ατόμων αυτών στην κοινωνία.

Συμμετείχαν δωρεάν άτομα που εξυπηρετούνται σε δομές ψυχικής υγείας ή/και ειδικής αγωγής της Αττικής. Στόχος η διασκέδαση, η κοινωνικοποίηση και η γνωριμία με την κοινότητα.

Όλοι οι συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό! Έζησαν μοναδικές στιγμές χαράς και συγκίνησης και κέρδισαν αναμνηστικά μετάλλια και δώρα για την προσπάθειά τους!

Ο αυτισμός μας αφορά όλους! Μην κλείνεις τα μάτια! Ενημερώσου!

Ενημέρωση για το πρόγραμμα Artemotion Xpress in Europe

Μετά την ολοκλήρωση της 4ης βραχυπρόθεσμης κατάρτισης του προσωπικού και κοινής δραστηριότητας μάθησης στο Bad Teinach Zavelstein της Γερμανίας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30/3/2017 στο σχολείο μας, μια ανοιχτή για το κοινό παρουσίαση με στόχο την ενημέρωση του εκπαιδευτικού προσωπικού, των μαθητών αλλά και των γονέων και κηδεμόνων τους. Έγινε αναλυτική αναφορά του προγράμματος που ακολουθήθηκε στη Γερμανία, των δράσεων και δραστηριοτήτων στις οποίες συμμετείχαν οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, καθώς επίσης και των διαλέξεων και εργαστηρίων που πραγματοποιήθηκαν.

Στη συνέχεια, οι μαθητές παρακολούθησαν τα videos από τη 10η  δραστηριότητα του προγράμματος Artemotion Xpress in Europe. Η δραστηριότητα αποτελείται από δύο επιμέρους δραστηριότητες, τη 10.1  με τίτλο “Dress up and act”, όπου μέσα από την εναλλαγή ρόλων (role playing) οι μαθητές ενεπλάκησαν σε δοσμένες καταστάσεις (κοινωνικές ιστορίες), στις οποίες καλούνταν για λίγο να γίνουν ηθοποιοί, να αναγνωρίσουν τα συναισθήματα που προκαλούνταν και να βρουν λύσεις και σωστές συμπεριφορές σε κάθε διαφορετική κατάσταση.

Η υποδραστηριότητα 10.2 “Stop Bullying” στόχο είχε τη χρήση της τεχνικής της εναλλαγής ρόλων (role playing) για την αποφυγή των φαινομένων βίας στο πλαίσιο του σχολείου. Οι μαθητές μιμήθηκαν λανθασμένες συμπεριφορές και έπαιξαν και πάλι ρόλους ανάλογους των καταστάσεων σχολικού εκφοβισμού που μπορούν να συναντήσουν στο σχολικό πλαίσιο και δημιούργησαν ένα μικρό σποτάκι κατά του φαινομένου αυτού.

Tα παιδιά ενθουσιάστηκαν βλέποντας τους εαυτούς τους στην οθόνη!