Μουσικές κατασκευές

Οι μαθητές του σχολείου μας στο μάθημα της μουσικής αποκτούν γνώσεις ως προς τις βασικές μουσικές έννοιες και αναπτύσσονται γνωστικά, συναισθηματικά, ψυχοκινητικά, αλλά και πνευματικά και πολιτισμικά.

Με τη βοήθεια της μουσικού του σχολείου μας Ανδρεδάκη Χρυσούλας, κάνουν ποικίλες κατασκευές και δραστηριότητες και μαθαίνουν τον υπέροχο κόσμο της μουσικής!!

Έφτιαξαν λοιπόν, υπέροχες κατασκευές με το πεντάγραμμο, το κλειδί του σολ και τις νότες της μουσικής. Επίσης, έμαθαν να ξεχωρίζουν τις έννοιες  «δυνατά» και «σιγά».

Θεατρική παράσταση

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2018, ομάδα μαθητών του σχολείου μας παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση «Νάρκισσος & Ηχώ κι άλλες μεταμορφώσεις», στα πλαίσια του παγκόσμιου εορτασμού Ατόμων με Αναπηρία. Η παράσταση διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής σε συνδιοργάνωση με την Κίνηση Αναπήρων Καλλιτεχνών.

Παρακολουθήσαμε τρεις μύθους της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, «Ηχώ και ο Νάρκισσος», «Αράχνη», «Ήλιος και Φαέθων», οι οποίοι ερμηνεύτηκαν από ηθοποιούς, που ήταν άτομα με αναπηρία.

Οι μύθοι είχαν ως θέμα τις μεταμορφώσεις των ανθρώπων που από λάθος εκτίμηση των δυνάμεών τους και αντίληψης του χαρακτήρα τους έγιναν κάποιοι άλλοι ως συνέπεια της αυταρέσκειας, της περηφάνιας και της αλόγιστης χρήσης της δύναμης.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί απόλαυσαν την παράσταση και κατανόησαν τα μηνύματα που αυτή μετάδιδε.

Παράσταση κουκλοθέατρου

Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018, στο χώρο του σχολείου, οι μαθητές παρακολούθησαν παράσταση κουκλοθέατρου με τίτλο « Ο φίλος μου ο Τόμπυ», με θέμα τη διαφορετικότητα. Η δράση υλοποιήθηκε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Επίσκεψη σε Χριστουγεννιάτικο πάρκο

Την Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2018 το σχολείο μας επισκέφθηκε το Χριστουγεννιάτικο χωριό «Η Επέλαση των Ξωτικών», στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι.

Μικροί και μεγάλοι απολαύσαμε τις υπέροχες εγκαταστάσεις του ειδικά διαμορφωμένου χώρου, που είναι στολισμένος με αμέτρητα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, πολύχρωμες γιρλάντες, παιχνίδια και ζαχαρωτά!!

Κάναμε βόλτα στη χριστουγεννιάτικη αγορά. Ανεβήκαμε στο τρενάκι και στα παιχνίδια λούνα πάρκ. Παίξαμε στον παιδότοπο με τα φουσκωτά. Πήραμε μέρος σε μοναδικά εργαστήρια, όπου κάποια από τα παιδιά άφησαν τα Ξωτικά να τους ζωγραφίσουν τα προσωπάκια τους με χρώματα και έφτιαξαν μαζί τους χριστουγεννιάτικες κονκάρδες-παράσημα. Γράψαμε ο καθένας το δικό του γράμμα και το κρεμάσαμε στον Τοίχο των γραμμάτων, εκεί δηλαδή όπου τα Ξωτικά τοποθετούν όλα τα γράμματα για τον Άγιο Βασίλη! Επισκεφθήκαμε τον μεγάλο θρόνο του Άγιου Βασίλη και φωτογραφηθήκαμε μαζί του δίπλα στο πελώριο δέντρο των Χριστουγέννων.

Πέρασαμε υπέροχα και μπήκαμε για τα καλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων που έρχονται σύντομα!!

Συμμετοχή στις δράσεις του Δήμου Κορυδαλλού – Κινηματογράφος

Με αφορμή την 20η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα διακήρυξης και υπογραφής της σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού και στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά τα δικαιώματά τους, ο Δήμος Κορυδαλλού οργανώνει ένα πλήθος εκδηλώσεων με τίτλο «Πολιτισμός & Αθλητισμός, Δικαίωμα για Όλα τα Παιδιά».

Την Παρασκεύη 30 Νοεμβρίου 2018, το σχολείο μας συμμετείχε στην δράση «Κινηματογράφος προσβάσιμος σε όλους», όπου έγινε προβολή ταινίας για τις δομές ΑμεΑ και τα Ειδικά Σχολεία του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής, σε συνεργασία με τον Δημοτικό Κινηματογράφο Cine Παράδεισος.

Το πρόγραμμα θεραπευτικής ιππασίας συνεχίζεται…

Την Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2018 έγινε η δεύτερη επίσκεψη στο Κέντρο θεραπευτικής Ιππασίας, στη Βαρυμπόμπη, με ομάδα μαθητών του σχολείου μας….

Επίσκεψη στο Πλανητάριο

Σήμερα Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018, ομάδα μαθητών από το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο μας επισκέφθηκε το Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, για να παρακολουθήσει την παιδική ψηφιακή παράσταση με τίτλο «Lucia: Το μυστικό των πεφταστεριών». Μία ευχάριστη ιστορία με πλούσια και εντυπωσιακά γραφικά εφέ, που ταξίδεψε τα παιδιά…παρέα με τρία χαριτωμένα ζωάκια και το διαστημόπλοιο Polaris…

Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Σήμερα Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018, οι συνάδελφοι: Άννα Σουλτούκη, Ελένη Χατζηγεωργίου και Ανδρεδάκη Χρυσούλα παρουσίασαν στους μαθητές και το προσωπικό του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου Κορυδαλλού, μια όμορφη και συγκινητική γιορτή για να τιμήσουμε την επέτειο της 17 Νοέμβρη του 1973. Μέσα από παρουσιάσεις ppt, βίντεο και τραγούδια, προσπάθησαν να αποτυπώσουν με απλό και κατανοητό τρόπο τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και να αναδείξουν τους ήρωες της εποχής εκείνης.

Στη συνέχεια, βγήκαμε στον προαύλιο χώρο του σχολείου σηκώνοντας το σχετικό πανό που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές μας με τη βοήθεια των δασκάλων τους και φωνάζοντας διάφορα συνθήματα που έλεγαν οι φοιτητές στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, όπως «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία», «κάτω η χούντα» και «κάτω ο φασισμός».

Στο τέλος της γιορτής, ένας ένας, οι μαθητές μας απέδωσαν φόρο τιμής σε εκείνους που έχασαν τη ζωή τους τότε, κολλώντας από μια φωτογραφία τους και αφήνοντας ένα κόκκινο γαρίφαλο.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε πως δούλεψαν οι μαθητές μας με τις δασκάλες τους το προηγούμενο διάστημα, με στόχο να κατανοήσουν τα γεγονότα και το σκοπό του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε πως οι μαθητές μας δούλεψαν με τις δασκάλες τους το προηγούμενο διάστημα, με στόχο να κατανοήσουν τα γεγονότα και το σκοπό του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η προετοιμασία για τη γιορτή του Πολυτεχνείου συνεχίζεται…

Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου και την προετοιμασία για τη γιορτή μας, η μουσικός του σχολείου μας Χρυσούλα Ανδρεδάκη, στο μάθημά της μίλησε στους μαθητές μας για το μουσικό έργο «Άξιον Εστί» και για το πως συναντήθηκε η μεγάλη μουσική έμπνευση του Μίκη Θεοδωράκη με την ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη. Επίσης, ασχολήθηκαν με το τραγούδι «Ένα το χελιδόνι» χρησιμοποιώντας φύλλο εργασίας  και εικονόλεξο για την καλύτερη και ευκολότερη εκμάθησή του.

Επίσκεψη σε παιδότοπο

Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2018, επισκεφθήκαμε έναν παιδότοπο κοντά στο σχολείο μας και το καταευχαριστηθήκαμε, μικροί και μεγάλοι!! Άλλωστε οι φωτογραφίες «μιλούν» από μόνες τους!!