Συμμετοχή σε Ημερίδα Κολύμβησης

Την Τρίτη 17 Μαΐου 2022, η ομάδα κολύμβησης του σχολείου μας συμμετείχε στην 19η ημερίδα κολύμβησης παιδιών και νέων με Αναπηρία «Φωτεινή & Δημήτρης», η οποία διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ σε συνεργασία με το Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο Δήμου Παλαιού Φαλήρου. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία, μετά από καιρό, να δείξουν στους θεατές την τεχνική, που έχει ο καθένας αποκτήσει και εισέπραξαν το χειροκρότημα του κόσμου και μετάλλια. Ευχαριστούμε τους υπε΄θυνους φορείς για τη διοργάνωση!

 

 

Παίζουμε μαζί, Μαθαίνουμε Μαζί

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, στο γήπεδο του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού πραγματοποιήθηκε το πρακτικό μέρος του Εκπαιδευτικού προγράμματος των Special Olympics Παίζουμε μαζί, Μαθαίνουμε Μαζί. Το σχολείο μας επισκέφθηκαν μαθητές του 7ου Γυμνασίου Κορυδαλλού για να παίξουμε όλοι μαζί Handball και Boccia. Συντονίστρια της δράσης ήταν η προπονήτρια των Special Olympics κα Μαρία Μαγείρου. Τα παιδιά έτρεξαν, γυμνάστηκαν, συνεργάστηκαν με χαρά και διασκέδασαν κατά τη διάρκεια της δράσης!

Δωράκια και κατασκευές για τη Γιορτή της Μητέρας

Σήμερα 6 Μαΐου 2022, οι μαθητές μας ετοίμασαν όμορφες κατασκευές για να δωρίσουν στις μανούλες τους για τη γιορτή της Μητέρας!

Ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες!

 

Χάντμπολ

Σήμερα, Τετάρτη 4 Μαίου 2022, τα παιδιά έπαιξαν χάντμπολ στο γήπεδο του σχολείου μας! Άλλη μια ευκαιρία για γυμναστική και παιχνίδι!!

Σε κλίμα πασχαλινό!

Όπως κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, έτσι και φέτος στο σχολείο μας κάναμε δραστηριότητες και  κατασκευές για το Πάσχα!!

Φορέσαμε ποδιές και γάντια και φτιάξαμε πεντανόστιμα πασχαλινά κουλουράκια…

Βάψαμε αβγά με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους…

Φτιάξαμε υπέροχα διακοσμητικά…

 

Στολίσαμε λαμπάδες…

Χρωματίσαμε, κολλήσαμε και κάναμε πασχαλινές ασκήσεις…

Η Άνοιξη μπήκε για τα καλά! Λουλούδια, πεταλούδες, πασχαλίτσες και πασχαλινές δημιουργίες! Οι μαθητές του νηπιαγωγείου φόρεσαν την ανοιξιάτική τους διάθεση!

 

Παίζοντας με τα συναισθήματα και τις αξίες

Ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητα στην ομάδα 

Στο πλαίσιο της ψυχολογικής υποστήριξης των μαθητών του σχολείου μας, ξεκινήσαμε μία σειρά δραστηριοτήτων κοινωνικής και συναισθηματικής αγωγής, με στόχο την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας και του κλίματος της τάξης. Ξεκινώντας, ονομάσαμε την ομάδα μας «Ομάδα της Ηρεμίας». Αναδείξαμε τα θετικά στοιχεία του κάθε μαθητή και ως ομάδα κολλήσαμε στο «Δέντρο της Ψυχικής Ανθεκτικότητας» τις εικόνες, που αποτυπώνουν τις αξίες της τάξης, αλλά και τις δικές μας δυνατότητες. Επίσης, κατασκευάσαμε θυμωμένα, φοβισμένα, λυπημένα και χαρούμενα πρόσωπα και βρήκαμε λύσεις σε προβλήματα, που μας απασχολούν. Κλείνοντας, σκεφτήκαμε για τα πρόσωπα και τα πράγματα, που μας κάνουν χαρούμενους, γεμίζοντας ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον.

Μαθαίνουμε τη διαφορετικότητα και τον αλληλοσεβασμό

Μαθαίνουμε στους μικρούς μας μαθητές τις αξίες της διαφορετικότητας και του αλληλοσεβασμού μέσα από βιβλία και δραστηριότητες. Αυτή τη φορά ασχοληθήκαμε με το παραμύθι «Έλμερ, ο παρδαλός ελέφαντας«, ένα πανέμορφο βιβλίο για παιδιά.

Ο Έλμερ είναι ένας ελέφαντας πολύχρωμος. Πάνω του υπάρχουν σχεδόν όλα τα χρώματα. Είναι πάντα χαρούμενος και χαμογελαστός. Έχει όμως κουραστεί να διαφέρει από τους άλλους ελέφαντες που είναι γκρι. Έτσι μια μέρα αποφασίζει να φύγει από το κοπάδι. Όταν όμως κάποια μέρα επιστρέφει και πάλι στο κοπάδι, είναι και αυτός γκρι, αλλά τίποτα δεν είναι όπως πρώτα. Οι ελέφαντες είναι όλοι λυπημένοι. Τότε, ο Έλμερ θα μάθει ότι είναι σημαντικό να είναι κανείς διαφορετικός!

Μικροί γεωπόνοι σε δράση!

Σήμερα, Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022, γίναμε μικροί γεωπόνοι! Φυτέψαμε ανοιξιάτικους σπόρους, όπως σπανάκι, σέλινο, μαϊντανό και με την κατάλληλη φροντίδα θα τα μεγαλώσουμε και θα τα γευτούμε…

Γνωρίζοντας τη Φρίντα Κάλο

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022, ομάδα μαθητών παρακολούθησε εργαστήριο δεξιοτήτων με θεματικό άξονα τον αλληλοσεβασμό και την διαφορετικότητα με θέμα την ζωή της Φρίντα Κάλο, που καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο μετά από ένα ατύχημα.

Κατασκευή και εμψύχωση μαριονέτας

Μέσα από την επανάχρηση ανακυκλώσιμων υλικών κατασκευάσαμε και ζωντανέψαμε τους μικρούς μας φίλους, Μαξ, Φιόνα και Ρόκυ. Τρία σκυλάκια όπου συναντάνε το ένα το άλλο. Ο Μαξ ξυπνάει και ξαφνικά βλέπει μπροστά του τον καλό του φίλο Ρόκυ. Οι δυο φίλοι χαιρετιούνται όλο χαρά και αποφασίζουν να βγουν μια βόλτα να συναντήσουν την μικρή Φιόνα. Όλοι είναι πολύ χαρούμενοι που βρέθηκαν και το παιχνίδι ξεκινά… Με αφορμή την αξία της ανακύκλωσης και επανάχρησης ασχοληθήκαμε με τη σημασία της φιλίας και του παιχνιδιού.
Τζιλάκου Σοφία, θεατρολόγος