Συνεργασία του Σχολείου μας με το Ειδικό Σχολείο Κορυδαλλού (δύο σχολειά σε ένα)

στις από το 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Η συνεργασία είναι ο πιο αποφασιστικός παράγοντας για την πρόοδο του ανθρώπινου πολιτισμού,  κατά τον Μ. Κούντερα, πολλώ δε μάλλον όταν εκείνοι που καλούνται να συνεργαστούν, μαθητές όμορων σχολείων (Ειδικού και 6ου Δημοτικών Σχολείων Κορυδαλλού) χαμογελούν και δημιουργούν αγαπημένοι κάρτες χριστουγεννιάτικες!

Την περιμέναμε αυτή την επίσκεψη στο Τμήμα Ένταξης! Την περιμέναμε στην καγκελόπορτα του σχολειού το πρωινό της παγωμένης Τετάρτης, με χαρά και ανυπομονησία για τα «παιδιά που δίπλα πηγαίνουν σχολείο κι όλο και κάτι από “μας θα χρειάζονται»!

Ντύσαμε την τάξη γιορτινά, βάλαμε τα καλά μας και στις ψυχές μας κι είπαμε να τους φτιάξουμε μια κάρτα που έρχονται να μας επισκεφτούν! Τη ζωγραφιά της κάρτας, δυο σχολειά σ’ ένα, τη σχεδίασε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, κ. Κώστας Κρητικός,  και βρεθήκαμε όλοι να κόβουμε, να χρωματίζουμε, να κολλάμε χαρτόνια, να γράφουμε ευχές, να (τους) περιμένουμε! Την ολοκλήρωσαν οι επισκέπτες μας γράφοντας τις δικές τους ευχές!

Τέσσερις υπέροχοι μαθητές με την ολόγλυκια δασκάλα τους, την κ. Λουκία , με χαμόγελα στα μάτια και μουτράκια κατεβασμένα απ’ τη συστολή, που σιγά-σιγά έγιναν λέξεις, συστάσεις, κεράσματα, ευχές! Μας έφεραν την κάρτα τους και το κέρασμά τους, και μας είπαν πως «Είναι μόνο η αρχή», γιατί θα μας καλέσουν κι εκείνοι στο σχολειό τους! Παίξαμε μαζί τους και γνωριστήκαμε αρκετά μέσα από τη συνδημιουργία μιας τρίτης κάρτας-κολλάζ, τραγουδήσαμε και χορέψαμε, μοιραστήκαμε ευχές με το Διευθυντή του σχολειού μας, βγήκαμε στην αυλή, μπήκαμε στις δύο Έκτες του σχολειού μας, δεθήκαμε!

Η υποδοχή από τις κυρίες Σοφία Καστρίτη και  Ελένη Αγγουρά ήταν αιφνιδιαστικά ξεχωριστή! Στο Στ΄ 2 περίμεναν τους μαθητές δωράκια και στο Στ΄ 1 μας υποδέχτηκε χορωδία μαθητών και χορός συντονισμένος από τη δασκάλα τους! Εκείνο όμως που ενθουσίασε τους επισκέπτες μας ήταν οι κάρτες που κάθε μαθητής για κείνους είχε γράψει!

Σας ευχαριστούμε Ειδικό Σχολειό Κορυδαλλού, το Διευθυντή σας, τη δασκάλα σας, εσάς τους ίδιους κυρίως που ομορφύνατε τη μέρα μας και μας δείξατε πως η ΑΓΑΠΗ και η ΧΑΡΑ βρίσκονται σε τόσο μικρές – μεγάλες στιγμές που όσο τις χαιρόμαστε, τόσο δυνατά μέσα μας χαμογελούν!

Χρόνια πολλά, με υγεία και πρόοδο!

Η πρόσκληση για το σχολειό μας ανοιχτή! Είμαστε κι εμείς που «χρειαζόμαστε» συνεργασία και χαρά!

Η Δασκάλα και οι Μαθητές του Τμήματος Ένταξης.

030

031

038

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *