ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, στην αίθουσα « Γεώργιος Β. Βασιλειάδης», η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου-λευκώματος με τίτλο « Πέρασε ο καιρός…», όπου καταγράφεται η ιστορία του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού και η πορεία του μέσα στον χρόνο.
Μας τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων:
Από τον χώρο των εκπαιδευτικών: ο κ. Λεωνίδας Νίκας, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, ο κ. Ιωάννης Κατσαρός, Σχολικός Σύμβουλος 66ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής, ο κ. Αναστάσιος Ασβεστάς, Σχολικός Σύμβουλος 31ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής, ο κ. Λάζαρος Αλεξανδρίδης, Διευθυντής του 8ου Γυμνασίου Κορυδαλλού, ο κ. Γεώργιος Λαχανάς, πρώην Προϊστάμενος 4ου Γραφείου Π.Ε. Πειραιά, οι κ. κ. Άννα Καπνουτζή, Γραμματέας, και Θεώνη Χατζάκη, Ταμίας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κορυδαλλού, ο κ. Νίκος Κατσούλης, Πρόεδρος της Β΄ΕΛΜΕ Πειραιά, οι πρώην Δ/ντριες του Σχολείου μας κ. Θεώνη Χρυσανθοπούλου και κ. Λίτσα Ψούλη-Σπηλάνη, ο πρώην Διευθυντής μας κ. Γιώργος Βασιλειάδης, ο πρώην Δ/ντής του 8ου Δ. Σ. Κορ/λού κ. Άγγελος Βασιλειάδης καθώς και εκπαιδευτικοί από όλες τις βαθμίδες.
Από τον Δήμο Κορυδαλλού: ο κ. Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και Διευθυντής του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, ο κ. Γιώργος Μακρυνός, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για Θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, η κ. Ελένη Λιντζαροπούλου, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, η κ. Μαρία Γιαννακάκη, Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής, η κ. Μιμήνα Πατεράκη, Τμήμα Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης. .
Από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης: ο κ. Αθανάσιος Σκούφος, Διευθυντής Διαχείρισης και Εκτέλεσης Διαγωνιστικών Διαδικασιών (Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Συμβάσεων και Προμηθειών), η κ. Μαρία Νικητοπούλου, Προϊσταμένη του Τμήματος Ελέγχου και Παραδοχής Σημάτων.
Από την πλευρά των γονέων: η κ. Τζαβαλή Άννα, Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού , όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δ. Σ. Κορ/λού, πρώην Πρόεδροι και Μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημ. Σχ. Κορυδαλλού, πρώην μαθητές και μαθήτριες, γονείς, νυν μαθητές-μαθήτριες και φίλοι του Σχολείου μας.

Η συγκινητική αυτή εκδήλωση, ήταν ένα νοσταλγικό ταξίδι στη θάλασσα των αναμνήσεων από την πόλη μας, τη γειτονιά μας και τη σχολική ζωή, που αφήνουν ανεξίτηλα τα σημάδια τους στις ψυχές όλων.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους ήρθαν στην εκδήλωση! Ιδιαίτερα ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, όπως: τους γονείς μας, που αγκάλιασαν και στήριξαν την προσπάθεια από την αρχή ως το τέλος, τους εθελοντές κ. Μπανιά Γιώργο και κ. Μπαμπλέκο Γιώργο, που κάλυψαν τη βραδιά φωτογραφικά, τις κυρίες που έφτιαξαν τα κεράσματα, τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου που βοήθησαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και όλους όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση της βραδιάς, ποικιλοτρόπως.
Ενημερώσεις :
1. Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα www.galerita.gr
2. Το βιβλίο θα διατίθεται στους ενδιαφερόμενους, τις εργάσιμες ημέρες από τις 8.00πμ έως τις 8.15πμ στην αίθουσα του Τμήματος Ένταξης, στο ισόγειο του Σχολείου, καθώς και στα διαλείμματα, για τους μαθητές/τριες.

Κορυδαλλός, 15 Μαΐου 2017

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ Τάξης

του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού

Πρόσκληση

πρόσκληση

Παρουσίαση του Βιβλίου – Λευκώματος “Πέρασε ο καιρός”

αφίσα1

Ανακοίνωση για τις εγγραφές μαθητών Α΄ τάξης

Οι εγγραφές των μαθητών της Α΄ τάξης (παιδιά γεννημένα από 1/1/2011 έως 31/12/2011) θα πραγματοποιούνται από 2η  μέχρι 19η  Μαΐου 2017 (ΦΕΚ83/2016 άρθρο 35 παρ.2Α), κατά τις ώρες 08.00π.μ. έως  09.00π.μ. και 12.30μ.μ. έως 13.30μ.μ.

Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται σύμφωνα με το Π.Δ. 201/98 και τους  Ν.3687/2008 , Ν.4229/2014, Ν.4238/2014 καθώς και τις Φ.6/1094/80261/Δ1, 20-5-2015,Φ.6/498/57863/Δ1, 6-4-2016 εγκύκλιους του ΥΠΠΕΘ  είναι τα εξής :

α. Πιστοποιητικό γέννησης (δεν απαιτείται η προσκόμιση του από τους γονείς, θα αναζητηθεί αυτεπάγγελτα από το σχολείο).

β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια .

γ. Αποδεικτικό στοιχείο της διεύθυνσης κατοικίας του μαθητή (π.χ. λογαριασμοί Ο.Τ.Ε, Δ.Ε.Η, Ε.ΥΔ.Α.Π, ή  συμβόλαιο αγοράς ή ενοικίασης  κατοικίας  κ.λ.π. ).

δ. Ατομικό Δελτίο Υγείας του Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) (το έντυπο δίνεται και από το σχολείο).

ε. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου (το έντυπο δίνεται και από το νηπιαγωγείο).

Στο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ απαιτείται  η συμπλήρωση δήλωσης – αίτησης  που θα βρείτε στο σχολείο μας, ενώ σε αυτό εγγράφονται και φοιτούν μαθητές των οποίων οι γονείς θα προσκομίσουν: α) Βεβαίωση εργασίας από το φορέα που εργάζονται ή β) Κάρτα ανεργίας αν είναι άνεργοι ή γ) Ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ. 

Ανακοίνωση για τις εγγραφές μαθητών Α΄ τάξης

ΑΔΥΜ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟ 2017(13215) ΑΔΥΜ

Ανακοίνωση

Αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου θα ανοίξουν κανονικά όλα τα Σχολεία του Κορυδαλλού (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια).

Προκειμένου όμως οι αίθουσες και οι σχολικοί χώροι να γίνουν κατάλληλοι, από πλευράς θερμοκρασίας και ασφάλειας, για την παρουσία των παιδιών, οι μαθητές θα προσέλθουν για μάθημα στις 10.00.

Ανακοίνωση

Το σχολείο μας την Τρίτη 10-1-2017 θα παραμείνει κλειστό λόγω κακοκαιρίας.

snow

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 2016-2017

Αγαπητοί γονείς – κηδεμόνες των μαθητών/τριών μας, το σχολείο είναι ο χώρος όπου τα παιδιά σας περνούν πολλές ώρες, μαθαίνουν, δημιουργούν, συνεργάζονται, παίζουν, χαίρονται αλλά κάποιες φορές μπορεί να αντιμετωπίζουν και δυσκολίες.

Οι κανόνες σκοπεύουν  στη διευκόλυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας ώστε το σχολείο να λειτουργεί ως μια κοινότητα αγωγής. Κοινός στόχος όλων μας είναι όχι μόνο η πρόοδος των μαθητών, αλλά κι η υιοθέτηση σημαντικών αξιών, όπως η συνεργασία, η αλληλεγγύη, ο αμοιβαίος σεβασμός, η αποδοχή της ιδιαιτερότητας του «άλλου», η ενσυναίσθηση.

Διαβάστε τον κανονισμό λειτουγίας του σχολείου μας 

 

A ν α κ ο ί ν ω σ η

Προς τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών που θα φοιτήσουν στο Ολοήμερο σχολείο
Τη Δευτέρα 12/09/2016 και μετά το πέρας του Αγιασμού ο Διευθυντής
και οι εκπαιδευτικοί – υπεύθυνοι των ολοήμερων τμημάτων θα ενημερώσουν τους γονείς,
στο χώρο του αμφιθεάτρου, για την οργάνωση και τη λειτουργία του.
Η παρουσία όλων σας κρίνεται απαραίτητη.

Καλή Σχολική Χρονιά!!!

Ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2016-17 θα πραγματοποιηθεί την

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 08:30.

Την ίδια ημέρα θα διανεμηθούν τα βιβλία

και θα γίνει γνωριμία των μαθητών με τους δασκάλους τους.

 Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά

Πέρασε ο καιρός

1
«Απόψε συντροφεύουν τις ώρες μας ίσκιοι αγαπημένοι.
Απόψε ζωντανεύουνε, παίρνουν μορφές, γιορτάζουνε…»

 

 

Το βράδυ της Παρασκευής 3 Ιουνίου 2016, στην φιλόξενη, κατάμεστη αίθουσα « Σπύρος Γιουρούκης », του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, ίσκιοι μακρινοί , ξύπνησαν μνήμες σχολικές, δημιουργώντας μία συγκινησιακή φόρτιση και μια γλυκιά μελαγχολία. Εικόνες, ήχοι και χρώματα, ζωντάνεψαν μ’ έναν τρόπο μαγικό, σκέψεις και παραστάσεις από τα χρόνια της παιδικής μας αθωότητας… Οι συμμαθητές, οι φίλοι μας οι παιδικοί, οι δάσκαλοι… Η ιστορική μας συνέχεια…
Σ΄ αυτή την αναπόληση, οδηγοί ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ και της ΣΤ΄ Τάξης, καθώς και δάσκαλοι και μαθητές περασμένων χρόνων, που μοιράστηκαν μαζί μας τις αναμνήσεις τους.
Με τραγούδια, μικρά θεατρικά αλλά και προσωπικές μαρτυρίες, καταφέραμε μέσα σε λίγες ώρες, να ξεφυλλίσουμε τις σελίδες της ιστορίας του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού, που, εδώ και 50 χρόνια, έχει δεχτεί στην αγκαλιά του περισσότερα από 3.000 παιδιά και έχει σημαδέψει, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, την ψυχή τους…
Γιατί… η αναπόληση του παρελθόντος οδηγεί στην ονειροπόληση του μέλλοντος , του μέλλοντος που θέλουμε για εμάς, τα παιδιά μας , και τα παιδιά των παιδιών μας…
Οι Δασκάλες : Λαγού Σταυρούλα, Λάζου Μαρία, Μητσοκάλη Κατερίνα, Παπαθανάση Ελένη, Πετροπούλου Μαρία
Μας τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός των άλλων, και: ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Σταύρος Κασιμάτης, ο κ. Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, Δημ. Σύμβουλος και Διευθυντής του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, ο κ. Γιώργος Μακρυνός, Πρόεδρος του ΟΑΠ, ο κ. Μιχάλης Ευθυμιάδης, Δημ. Σύμβουλος, η κ. Ελένη Καρυδά, πρώην Σχολική Σύμβουλος 70ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής , ο κ. Ιωάννης Κατσαρός, Σχολικός Σύμβουλος 66ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής , ο κ. Γεώργιος Λαχανάς, πρώην Προϊστάμενος 4ου Γραφείου Π.Ε. Πειραιά, ο κ. Λάζαρος Αλεξανδρίδης, Διευθυντής του 8ου Γυμνασίου Κορυδαλλού, ο κ. Θοδωρής Αρχοντίδης, Διευθυντής του 14ου Δημ. Σχ. Ιλίου, η κ. Μπατμάνογλου Μιχαηλίδου Ευγενία, Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού, ο κ. Χατζάκης Αντρέας και η κ. Τζαβαλή Άννα, Μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Κορυδαλλού, ο κ. Θοδωρής Μυλωνάς, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημ. Σχ. Κορυδαλλού και Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, οι πρώην Δ/ντριες του Σχολείου μας κ Θεώνη Χρυσανθοπούλου και κ. Λίτσα Ψούλη-Σπηλάνη, ο πρώην Διευθυντής του 5ου Δημ. Σχ. Κορ. κ. Γιώργος Βασιλειάδης, ο πρώην Δ/ντής του 8ου Δημ. Σχ. Κορ/λού κ Άγγελος Βασιλειάδης, πρώην Πρόεδροι και Μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημ. Σχ. Κορυδαλλού, πρώην μαθητές και μαθήτριες, γονείς, νυν μαθητές-μαθήτριες και φίλοι του Σχολείου μας.

Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων