Επίσκεψη της Στ΄ τάξης στη Βουλή των Ελλήνων (ΙΙΙ) – Φεβρουάριος 2016

1

   Η Στ΄ τάξη μας κατόπιν αιτήματος του Σχολείου, ξεναγήθηκε στο Μέγαρο του Κοινοβουλίου.

 Το επιβλητικό κτήριο της Βουλής των Ελλήνων έχει μακρά ιστορία που συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Αρχικά Ανάκτορα του Όθωνα και του Γεωργίου, μετατράπηκε έναν αιώνα μετά την κατασκευή του σε Κτήριο της Βουλής και της προβλεπόμενης τότε Γερουσίας.

2

   Ο Βαυαρός  αρχιτέκτων Φρίντριχ φον Γκαίρτνερ σχεδίασε ένα λιτό, λειτουργικό και συμπαγές κτήριο ως βασιλική κατοικία ενώ  με απόφαση της κυβέρνησης του Ελευθερίου Βενιζέλου ο αρχιτέκτων Ανδρέας Κριεζής εκπόνησε τη μελέτη για μετατροπή του σε Μέγαρο της Βουλής.

3

4

   Κατά την επίσκεψή μας οι μαθητές γνώρισαν την ιστορία του κτηρίου, περιηγήθηκαν στην αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου του πρώτου ορόφου όπου αναπτύσσεται η έκθεση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974, είδαν την μεγαλόπρεπη κλίμακα που διατηρείται από την οθωνική περίοδο ενώ παρακολούθησαν τη συνεδρίαση στην αίθουσα της ολομέλειας από τα άνω δυτικά θεωρεία της Βουλής.

5

6

Ευχαριστούμε θερμά την ξεναγό της Βουλής καθώς και τους συνοδούς αστυνομικούς.

7

 Κάθε Κυριακή στις 12:00 πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στη Βουλή για μεμονωμένους επισκέπτες. Γίνεται ξενάγηση στην έκθεση καθώς και στην αίθουσα της Ολομέλειας και ενημέρωση για την οργάνωση και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου. Για να δηλώσετε συμμετοχή, τηλεφωνήστε από Δευτέρα έως Πέμπτη (9:00 – 16:00) στο 210 3692429 ή στο 210 3692106.

Παλαιότερες αναρτήσεις στο παρόν ιστολόγιο από επισκέψεις του Σχολείου μας στη Βουλή εδώ και  εδώ. Φωτογραφική περιήγηση στο μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *