Μαΐ 21

Διασχολικό Τουρνουά 2018

Δείτε εδώ: τελική_φάση_μπασκετ_ποδοσφαιρο_χαντ_μπωλ_δημοτικα_2018 (1)

Την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 στο Διασχολικό Τουρνουά, οι μαθητές της Ε΄και Στ΄τάξης του σχολείου μας που αποτελούν τις Ομάδες Καλαθοσφαίρισης και Ποδοσφαίρου, κατάφεραν να φτάσουν στους τελικούς και να πάρουν την 1η θέση στο Μπάσκετ και τη 2η στο ποδόσφαιρο, σε έναν αγώνα που κρίθηκε στα πέναλντι!

Συγχαρητήρια στον καθ. Φυσικής Αγωγής και προπονητή των Ομάδων κ. Στάθη Παπαδόπουλο και στους μαθητές μας! Πάντα επιτυχίες!!!

Μαΐ 21

Πειραιαθλητισμός 2018

 Tην Τρίτη 15 Μαΐου 2018 από τις 9:00πμ-13:00μμ  διεξήχθησαν φέτος στα «Βοτσαλάκια» στον Πειραιά αθλητικές δραστηριότητες στον Πειραιαθλητισμό. Έλαβαν μέρος μαθητές του σχολείου μας από την Γ΄ ως τη Στ΄τάξη , αθλήθηκαν και γνώρισαν νέα αθλήματα!

Μαΐ 20

Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (GDPR) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (25/5/2018)

Ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (GDPR) της Ευρωπαϊκής Ένωσης προστατεύει θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες των φυσικών προσώπων, είναι ο νέος νόμος περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ο νέος Κανονισμός 2016/679 έχει τεθεί ήδη σε προαιρετική εφαρμογή και  θα τεθεί υποχρεωτικά σε ισχύ στις 25 Μαΐου 2018 σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς να απαιτείται η ψήφιση αντίστοιχου εθνικού νόμου.

Έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει σε μεμονωμένα άτομα να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο των προσωπικών τους δεδομένων και επιβάλλει νέες υποχρεώσεις σε οργανισμούς που συλλέγουν, διαχειρίζονται ή αναλύουν τέτοιου είδους δεδομένα. Συνεπώς απαιτείται για όλους τους φορείς στην Ευρώπη μια ολοκληρωμένη διαδικασία εσωτερικής προετοιμασίας η οποία θα καταλήξει  σε θετική δήλωση συμμόρφωσης.

Για την  Ελλάδα η αρμόδια εποπτεύουσα αρχή είναι η ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

 

Μαΐ 16

Ημερίδα: «Αγαπώ και προστατεύω το πράσινο της πόλης μου» (9/5/2018)

Με μεγάλη επιτυχία, σε μια αίθουσα κατάμεστη από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με τίτλο «Αγαπώ και προστατεύω το πράσινο της πόλης μου» την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, 6 μ.μ στο Δημαρχείο Κορυδαλλού, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. Με τον τρόπο αυτό κορυφώθηκε το πιλοτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης μαθητών των σχολείων σε θέματα πρασίνου, που υλοποίησε από τις αρχές της σχολικής χρονιάς η Διεύθυνση Πάρκων και Κηποτεχνιών του Δήμου Κορυδαλλού, σε 9 σχολεία του Δήμου.

Κατά την έναρξη της ημερίδας, ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία του προγράμματος, που έχει στόχο να εμπνεύσει τους μελλοντικούς πολίτες του Κορυδαλλού να σεβαστούν και βεβαίως να συμβάλλουν στην φροντίδα και στην αύξηση του αστικού και του περιαστικού πρασίνου. Τόνισε δε, μεταξύ άλλων, ότι το έργο ανάπλασης της έκτασης των 10 στρεμμάτων των πρώην γυναικείων φυλακών θα ξεκινήσει ως το φθινόπωρο και θα αποτελεί ένα νέο χώρο πρασίνου, μαζί με τις άλλες δραστηριότητες αναψυχής, που θα περιλαμβάνει. Στην ίδια περιοχή θα κατασκευαστεί το νέο σύγχρονο Κολυμβητήριο, το οποίο δημοπρατείται το επόμενο διάστημα.

Ακολούθησε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος από τα στελέχη της υπηρεσίας Πρασίνου, τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των περιβαλλοντικών ομάδων και φυσικά τους μαθητές, που ανέδειξαν τη σημασία του αστικού πρασίνου στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Τα παιδιά εξέπεμψαν μήνυμα αισιοδοξίας, τόσο με τα αποτελέσματα της δουλειάς τους, όσο και με την ενεργή συμμετοχή τους στην εκδήλωση.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν επίσης, ο υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά Γιώργος Βούλγαρης και η υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά Αλεξάνδρα Σούρμπη.

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού συμμετείχε στην ημερίδα με μαθητές της Β,Γ, και Δ τάξης και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, οι οποίοι παρουσίασαν τις κατασκευές τους και μοιράστηκαν με το κοινό τις εντυπώσεις τους από το πρόγραμμα δεντροφύτευσης και την περιποίηση των καλλωπιστικών φυτών .

(Υπεύθυνη Δασκάλα Β΄ τάξης, Δήμητρα Κουκουγιώργου, Υπεύθυνη Δασκάλα Γ’ τάξης, Χλόη Κουράκη, Υπεύθυνη Δασκάλα Δ’ Τάξης, κα Ευαγγελία Κωνσταντίνου)

Οι μαθητές μας τραγουδούν : Γεια σου κύριε μενεξέ ( Το τραγούδι του κοριτσιού ) (Στίχοι:  Οδυσσέας Ελύτης – Μουσική:  Δημήτρης Λάγιος)

Απόσπασπασμα από την παρουσίαση του σχολείου μας

 

 

Μαΐ 13

Χρόνια Πολλά Μητέρα!

Για μια Μητέρα Άγγελο!

Μαΐ 12

H Βιβλιοθήκη του σχολείου μας

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τον κ. Βεντούρη, που πρόσφεραν τα όμορφα σκίαστρα παραθύρων στη Δανειστική Βιβλιοθήκη του σχολείου και έτσι η αίθουσα θα χρησιμοποιείται και ως αίθουσα προβολής.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων

 

Μαΐ 08

Στέλλα Σορώτου «Η ελιά», Αίθουσα «Πλειάδες» Δήμος Κορυδαλλού

Το πρώτο βιβλίο της εκπαιδευτικού και συγγραφέως Στέλλας Σορώτου «Ελιά» που κατάγεται από το Μπισχίνι του δήμου Ζαχάρως, παρουσιάστηκε την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 στην αίθουσα  «Πλειάδες» του Δήμου Κορυδαλλού. Στην εκδήλωση συμμετείχε ομάδα παιδιών της Ε΄1 τάξης του σχολείου μας που παρουσίασαν θετρικό δρώμενο για το πολύτιμο αυτό δέντρο.

Πρόκειται για ένα αλληγορικό μυθιστόρημα, στο οποίο υμνείται η ελιά και στέλνει πολλά και σημαντικά μηνύματα στον σύγχρονο άνθρωπο. Τα παιδιά της Ε1 παρουσίασαν μοναδικά μια σύντομη σκηνή του βιβλίου, όπως εκείνη είχε επιλεχθεί από την ίδια τη συγγραφέα.

Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές μας για την πολύ ωραία παρουσίαση και την κυρία Σορώτου για το όμορφο βιβλίο της.

Επιμέλεια δρώμενου: Φασούλα Αργυρώ, εκπ/κός της Ε΄1 τάξης

 Στο βιβλίο η Ελιά είναι ένα αιώνιο σύμβολο που έχει τη ρίζα του σε ένα μοναχικό και απογοητευμένο δέντρο γεμάτο καρπούς. Στους δύσκολους και ταραγμένους καιρούς που περνάει η ανθρωπότητα ο «Φύλακας Άγγελός της» παίρνει το σπόρο και τον πολλαπλασιάζει πετώντας τον πάνω από πόλεις και χωριά αυτοκινητόδρομους και σιδηρογραμμές, πολυκατοικίες και ουρανοξύστες, εργοστάσια και μεταλλεία, πάνω από ψυχρούς και αδιάφορους ανθρώπους, πάνω απ’ όπου δεν φυτρώνει για να φυτρώσει…

Όπως η ίδια η συγγραφέας του αναφέρει η ελιά είναι ένα αιωνόβιο δέντρο, χωρίς ηλικία,  που κάποιος φύτεψε στο Μπισχίνι, το χωριό που είναι το σπίτι της, πριν από αιώνες. «Ανήκει στο κτήμα του Γαβριήλ, που είναι ελαιοπαραγωγός και οινοπαραγωγός, με πολύ μεράκι. Το δέντρο αυτό το έκανα «μύθο» και σας αφηγούμαι την «ιστορία» του παραβολικά, μέσα από το βιβλίο μου, με τ’ όνομά του: «Ελιά»!!!! Κυκλοφόρησε στην ελληνική γλώσσα, σύντομα θα εκδοθεί και στα αγγλικά. Ελπίζω να φτάσει και σε σας ένα κλαδί του!!!»

Μαΐ 06

Ώρες εγγραφών μαθητών για την Α΄ τάξη Σχ. Έτος 2018-2019

Ενημερώνουμε ότι οι  εγγραφές των μαθητών για την Α΄τάξη θα γίνονται καθημερινά από τις 8:15πμ – 10:00πμ και από τις 11:45πμ – 13:15μμ εκτός Παρασκευής. Υπενθυμίζουμε ότι οι εγγραφές θα διαρκέσουν από  2 Μαΐου 2018  έως  18 Μαΐου 2018.

9ο Δ.Σχ.Κορυδαλλού

 

Μαΐ 01

Πρωτομαγιά 2018

Εξορμήσεις στην εξοχή, λουλουδένια στεφάνια, αρώματα ανοιξιάτικης μέρας. Μικροί και μεγάλοι την Πρωτομαγιά σπεύδουν να γιορτάσουν στη φύση την αναγέννησή της, καθώς η Πρωτομαγιά ουσιαστικά θεωρείται η πρώτη μέρα της άνοιξης.

Είναι μέρα που μεταφέρει το μήνυμα της δύναμης, της νίκης, της επικράτησής της. Κάθε Πρωτομαγιά η φύση δίνει τη δική της μάχη και τελικά την κερδίζει. Όπως εξηγεί…η λαογράφος του «Μουσείου Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης “Αγγελική Χατζημιχάλη”», Σταυρούλα Πισιμίση, «είναι μια ημέρα νίκης του καλοκαιριού κατά του χειμώνα. Του καλοκαιριού όμως με την έννοια του καλού καιρού, της βλάστησης της γης και κατ’ επέκταση νίκης της ζωής κατά του θανάτου. Υπάρχει η δοξασία ότι όλα ο Μάιος τα κάνει όλα νέα, μια νέα ζωή αρχίζει για τον άνθρωπο και τη φύση. Είναι ο μήνας με μαγικές ιδιότητες θα λέγαμε».(Πηγή: www.cnn.gr)

Την πρώτη Μαΐου γιορτάζεται  και η μέρα των εργατών (Εργατική Πρωτομαγιά). Είναι στην πραγματικότητα η καθιερωμένη γιορτή της εξέγερσης των εργατών του Σικάγου, η οποία αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες στιγμές της πάλης των τάξεων στη νεότερη εποχή. Το Μάη του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας ωράριο εργασίας στις 8 ώρες και καλύτερες συνθήκες εργασίας. (wikipedia.org)

 Στη χώρα μας με απεργιακές συγκεντρώσεις τιμούν σήμερα τα εργατικά σωματεία και οι συνδικαλιστικοί φορείς την εργατική Πρωτομαγιά, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας, αυξήσεις μισθών κ.α.

Απρ 30

Εγγραφή μαθητών στην Α΄Δημοτικού Σχ. Έτος 2018-2019

Ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές των μαθητών/-τριων που θα φοιτήσουν

στην Πρώτη Τάξη του Δημοτικού σχολείου, κατά το σχολικό έτος 2018-2019,

αρχίζουν την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 και λήγουν την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Φέτος, στην Πρώτη Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα εγγραφούν υποχρεωτικά

παιδιά που γεννήθηκαν από 1-1-2012 μέχρι και 31-12-2012

Διαβάστε αναλυτικά εδώ:  Εγγραφή στην Α΄ τάξη(φόρμα πληροφορίες)

Παλαιότερα άρθρα «

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων