Απρ 21

Μαθαίνουμε Ασφαλείς – ΕΡΤ2 – Το πρόγραμμα της Πέμπτης 22/4/2021

Μαθαίνουμε Ασφαλείς

 Εκπαιδευτική Τηλεόραση (ΕΡΤ2)

10:00 π.μ. – 12:00 μ.μ.

Εκπαιδευτική Τηλεόραση: Μαθαίνουμε Ασφαλείς

Αρχείο όλων των μαθημάτων: ERTFLIX – Μαθαίνουμε στο σπίτι/Μαθαίνουμε Ασφαλείς

 

ΠΕΜΠΤΗ 22/4/21 – ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ– ΕΡΤ2

 

10:00 Νηπιαγωγείο: Νηπιαγωγείο έτσι… κι αλλιώς…: «7 παιδιά στον κόσμο μας περιμένουν (β)» (Εκπαιδευτικοί: Ρίτα Γιακουμή, Κώστας Μανίκας) 16’26
10:17 Μουσική Α’-Γ’: Ταξίδι στην Πασχαλινοχώρα (Εκπαιδευτικός: Σοφία Σταυροπούλου) – 13’53
10:31 Μαθηματικά Β’: Κέρματα του ευρώ – υπολογίζω τα ρέστα (Εκπαιδευτικός: Ράνια Κουκλή) – 22’07
10:53 Μουσική Δ’-ΣΤ: Πασχαλινοί ύμνοι και παραδόσεις (Εκπαιδευτικός: Σοφία Σταυροπούλου) – 16’24
11:10 Γλώσσα Ε’-ΣΤ’: Παραγωγή γραπτού λόγου (Εκπαιδευτικός: Ματίνα Ντούσκου) 26’44
11:37 Φυσική Ε’-ΣΤ’: Μηχανική (τριβή) (Εκπαιδευτικός: Ράνια Γκικοπούλου) 24’10

 

 

 

Απρ 10

Τρίτη 13/4/2021 – Συμμετοχή των δασκάλων Δ & Ε Δημοτικού σε επιμόρφωση

 

Την Τρίτη 13 Απριλίου 2021, δεν θα πραγματοποιηθούν οι ώρες των δασκάλων Δ & Ε τάξης μέσω webex, λόγω της συμμετοχής τους σε επιμορφωτικό διαδικτυακό σεμινάριο της συντονίστριας εκπαιδευτικού έργου ΠΕ70, Φωτεινής Εγγλέζου.

Οι ώρες με τους/τις εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, θα πραγματοποιηθούν κανονικά, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

 

Απρ 09

Αιτήσεις για δικαιούχους του Προγράμματος Ψηφιακής Μέριμνας (voucher 200€)

.
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.minedu.gov.gr/news/48274-05-04-21-ypourgeio-paideias-kai-thriskevmaton-anoikse-i-platforma-gia-tous-dikaioyxous-tis-psifiakis-merimnas , βρίσκονται οι πληροφορίες σχετικά με τις αιτήσεις για τους δικαιούχους της «Ψηφιακής Μέριμνας».
.
Η ενίσχυση δίνεται με τη μορφή άυλης επιταγής ονομαστικής αξίας διακοσίων ευρώ (€200), που εκδίδεται εις όφελος του δικαιούχου και χρησιμοποιείται στην αγορά του τεχνολογικού εξοπλισμού.
.
Ο τεχνολογικός εξοπλισμός που επιδοτείται μπορεί να αφορά:
  • Φορητές ταμπλέτες (tablets)
  • Φορητούς υπολογιστές (laptops)
  • Σταθερούς υπολογιστές (desktops) και προαιρετικά, κάποια περιφερειακά τους.
.
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες δικαιούνται να λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια του Α’ κύκλου του προγράμματος, μπορούν να καταθέσουν αίτηση οι εγκεκριμένοι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ για το έτος 2020, οι οποίοι εντάσσονται στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία. Οι αιτούντες εισέρχονται στην πλατφόρμα του προγράμματος χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς του taxisnet και συμπληρώνουν τα στοιχεία που τους ζητούνται.
Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου έως και την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021.
.
Μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο (2104955197) ή στο email (mail@9dim-koryd.att.sch.gr) του σχολείου για να ενημερωθείτε για τον Αριθμό Μητρώου Μαθητή (ή να τον δείτε από πρόσφατο Έλεγχο Προόδου).  Ο κωδικός του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού στο ΥΠΑΙΘ είναι 9520093.

 

Ανακοίνωση από το Δήμο Κορυδαλλού

Σας ενημερώνουμε ότι όσοι από τους δικαιούχους του voucher των 200 ευρώ για προμήθεια tablets, laptops και σταθερών Η/Υ αδυνατούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Κορυδαλλού.

Επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2104990410 και με ραντεβού θα προσέρχονται στο Δημαρχείο όπου θα υποβάλλεται η ηλεκτρονική τους αίτηση.

 

Απρ 05

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου – Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού στο τμήμα Γ1

Στις 2 Απριλίου 2021, «Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου», το τμήμα Γ1 του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού παρουσίασε διαδικτυακά, στον Δήμαρχο της πόλης μας  Κο Χουρσαλά και τη Διευθύντρια του Σχολείου Κα Κωτσιανούλη, το βιβλίο «Μινωικός Πολιτισμός», το οποίο αποτελεί πνευματικό δημιούργημα της δασκάλας του τμήματος, Μαρίας Βασαλάκη.

 

Απρ 03

Οι αφίσες του Ε3 για την Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Οι μαθητές και μαθήτριες του Ε3 δημιούργησαν αφίσες για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου!

Απρ 02

Βράβευση του 9ου Δ.Σ.Κορυδαλλού στα «Βραβεία Προώθησης της Φιλαναγνωσίας 2021» του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου

 

Στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2021 και την τελετή απονομής των ετήσιων βραβείων προώθησης της φιλαναγνωσίας του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ και των βραβείων σε δημιουργούς βιβλίων έκδοσης 2020, που μεταδόθηκε διαδικτυακά στις 2 Απριλίου, ώρα 7.00 μμ, από τη σελίδα του Ελληνικού Τμήματος στο FaceBook Greek IBBY – KYKLOS PAIDIKOY VIVLIOY, Ελληνικό Τμήμα ΙΒΒΥ – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (www.facebook.com/ibbygreece), το σχολείο μας απέσπασε μια σημαντική τιμητική διάκριση!

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Η μουσική των λέξεων» (το μήνυμα η αφίσα του ΙΒΒΥ 2021).

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού τιμήθηκε με το
«Βραβείο σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη φιλαναγνωσία».

Αθλοθέτης του βραβείου μας είναι οι Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ με έπαθλο βιβλία αξίας 300 ευρώ για τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας.

Το μήνυμα της διευθύντριας του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού κας Δήμητρας Κωτσιανούλη, για τη βράβευση στην εκδήλωση:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου γιορτάζεται στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού με τη διοργάνωση της «Εβδομάδας Βιβλιοφιλίας», την πρώτη εβδομάδα του Απρίλη. Είναι μια αφορμή για ανταλλαγή σκέψεων, απόψεων, δημιουργικών δράσεων, μοίρασμα συναισθημάτων καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς μέσα στο χώρο του σχολείου.

Μαθητές-μαθήτριες, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας προγραμματίζουμε κάθε σχολική χρονιά το θέμα της «Εβδομάδας Βιβλιοφιλίας», διαλέγουμε τα βιβλία των αγαπημένων συγγραφέων των παιδιών και αναλαμβάνουμε δράση!

Δημιουργούνται αφίσες και προσκλήσεις, διαδικτυακές αναρτήσεις, έντυπο και ψηφιακό υλικό για να υποδεχτούμε τη σχολική κοινότητα του Κορυδαλλού στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, με παράλληλη έκθεση παιδικού βιβλίου, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, εικαστικές δημιουργίες, βιβλιοπαρουσιάσεις, αφήγηση παραμυθιών, συναντήσεις με τους συγγραφείς και τους εικονογράφους των βιβλίων.

Το ταξίδι μας στον κόσμο του παιδικού βιβλίου συνεχίζεται καθημερινά στη σχολική μας βιβλιοθήκη, που αριθμεί πάνω από 3.500 τίτλους βιβλίων και αποτελεί ένα χώρο επαφής, μάθησης και καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας, της δημιουργικότητας και της φαντασίας των παιδιών. «

 

Η βιβλιοθήκη του σχολείου μας είναι «ένας χώρος λατρεμένος», που «μαγεύει» τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας!

 

Απρ 02

«Βραβεία Προώθησης της Φιλαναγνωσίας 2021» του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας,

Σας καλούμε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2021 και την τελετή απονομής των ετήσιων βραβείων προώθησης της φιλαναγνωσίας του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ και των βραβείων σε δημιουργούς βιβλίων έκδοσης 2020, που θα μεταδοθεί διαδικτυακά

στις 2 Απριλίου, ώρα 7.00 μμ,

από τη σελίδα του Ελληνικού Τμήματος στο FaceBook Greek IBBY – KYKLOS PAIDIKOY VIVLIOY, Ελληνικό Τμήμα ΙΒΒΥ – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (www.facebook.com/ibbygreece).

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού θα τιμηθεί στην εκδήλωση
για την «Εβδομάδα Βιβλιοφιλίας».

Παρακολουθήστε την εκδήλωση

Απρ 02

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ – 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Hans Christian Andersen

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People ΙΒΒΥ) το 1966. Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους.

Το 2021 υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού είναι το Τμήμα των Η.Π.Α.Το μήνυμα γράφτηκε από την Αμερικανίδα ποιήτρια Margarita Engle, γεννημένη στο Λος Άντζελες από Αμερικανό πατέρα και Κουβανή μητέρα.Έχει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας και πλήθος διακρίσεων. Η αφίσα φιλοτεχνήθηκε από τον Roger Mello,που γεννήθηκε στην Μπραζίλια το 1965. Έχει εικονογραφήσει περισσότερα από εκατό βιβλία,από τα οποία στα είκοσι πέντε είναι δικό του και το κείμενο. Τιμημένος από την ΙΒΒΥ με το βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν εικονογράφησης το 2014, έχει επίσης τιμηθεί με πολλά βραβεία από πολλές χώρες και σε πολλές χώρες έχουν εκτεθεί έργα του.

Σε όλες τις χώρες, τα παιδιά, οι συγγραφείς, οι εικονογράφοι, οι μεταφραστές, οι βιβλιοθηκονόμοι, οι εκδότες και οι εκπαιδευτικοί γιορτάζουν την παγκόσμια αυτή ημέρα με διάφορες εκδηλώσεις σε σχολεία, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, πλατείες και άλλους χώρους, δείχνοντας έτσι την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τα βιβλία και το διάβασμα.

Στην Ελλάδα, όπως κάθε χρόνο, το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥΚύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου φρόντισε να μεταφραστεί το μήνυμα στα ελληνικά και παροτρύνει τους φορείς που ενδιαφέρονται για τα παιδιά και τα βιβλία τους να συμβάλουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου. Η αφίσα με το μήνυμα τυπώθηκε στα ελληνικά από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και διανέμεται με τη φροντίδα του.

«Με τη φροντίδα του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού. Απόδοση του μηνύματος στα ελληνικά Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου» #ICBD2021 #Greekibby #hfc #ibby.international #USBBY

 

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΤΗΤΑ (ΙΒΒΥ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2.4.2021

 

 Η μουσική των λέξεων

 Margarita Engle (Η.Π.Α.)

(Απόδοση: Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου)

 

 Όταν διαβάζουμε, το μυαλό μας βγάζει φτερά.

Όταν γράφουμε, τα δάχτυλά μας τραγουδούν.

 

Οι λέξεις είναι ήχοι από τύμπανα και φλάουτα στη σελίδα,

καλλίφωνα πουλιά που πετούν ψηλά, ελέφαντες που σαλπίζουν,

ποτάμια που κυλούν, καταρράκτες που ξεχύνονται,

πεταλούδες που στροβιλίζονται ψηλά στον αέρα!

 

Οι λέξεις μας καλούν να χορέψουμε – ρυθμούς, στίχους, χτυποκάρδια,

παλιές ιστορίες και νέες,φανταστικές και αληθινές.

 

Είτε είσαι στο σπίτι ασφαλής

ή τρέχεις να περάσεις τα σύνορα για μια άλλη χώρα και μια ξένη γλώσσα,

οι ιστορίες και τα ποιήματα σου ανήκουν.

 

Όταν μοιραζόμαστε λέξεις,

οι φωνές μας γίνονται η μουσική του μέλλοντος,

ειρήνη, χαρά και φιλία,

μια μελωδία ελπίδας*.

 

Με νότες και μουσική έντυσαν το μήνυμα της ΙΒΒΥ «Η μουσική των λέξεων» η Λώρα Πετροπούλου και ο Διονύσης Καλογερόπουλος για να ταξιδέψει παντού με τις μελωδικές φωνές των συμμετεχόντων στην Παιδική Χορωδία του Ι. Ν. Αγ. Βαρβάρας Αργυρούπολης.

 

 

Στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού, τα τελευταία 7 χρόνια έχουν διοργανωθεί 5 «Εβδομάδες Βιβλιοφιλίας» για την προώθηση της φιλαναγνωσίας. Δυστυχώς, τα τελευταία 2 χρόνια, λόγω του κορωνοϊού, δεν μπορέσαμε να υποδεχτούμε συγγραφείς και  εικονογράφους στο σχολείο μας .

Με την ευχή να βρεθούμε όλοι ξανά μαζί, εκπαιδευτικοί, μαθητές-μαθήτριες, γονείς & κηδεμόνες περιμένουμε την επόμενη σχολική χρονιά για να υποδεχτούμε στο σχολείο μας τους δημιουργούς των παιδικών βιβλίων και όλους όσους αγαπούν να διαβάζουν και να μοιράζονται, ώστε οι φωνές μας να γίνουν η μουσική του μέλλοντος, ειρήνη, χαρά και φιλία, μια μελωδία ελπίδας*.

 

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου – Ένα όμορφο βίντεο

Η Μαρία Παπαγιάννη μας μιλά για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Η μουσική των λέξεων σε video

 

 

Απρ 01

Σάββατο 3/4/2021 – Δωρεάν rapid-test από το Δήμο Κορυδαλλού σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ στο Σχιστό Κορυδαλλού

Ο Δήμος Κορυδαλλού μας ενημερώνει ότι θα διενεργηθούν δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης κρουσμάτων νέου κορωνοϊού (covid-19) με κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ,

το Σάββατο 3/4/2021, ώρες 10:00- 15:00,

στην Πλατεία 25ης Μαρτίου στο Σχιστό Κορυδαλλού.

Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να προσέλθουν, να έχουν μαζί τους ταυτότητα, ΑΜΚΑ και αριθμό τηλεφώνου επικοινωνίας.

Για τη μετάβαση θα αποστέλλεται μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033.

Στον χώρο που θα διενεργηθούν τα τεστ θα τηρούνται αυστηρά οι προβλεπόμενοι υγειονομικοί κανόνες (χρήση μάσκας – τήρηση αποστάσεων), ενώ για την ομαλή διεξαγωγή των rapid test και την αποφυγή συνωστισμού, θα εποπτεύει κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας.

 

Μαρ 29

Πρόσκληση για συμμετοχή σε ενημέρωση με θέμα: «Κοντά στους Γονείς: Ψυχική ανθεκτικότητα και ενδυνάμωση»

 

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά, δια της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας (κας Μαρίας Καμπέρη), σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού», διοργανώνει ενημέρωση στους γονείς/κηδεμόνες των σχολείων της Διεύθυνσης Π.Ε.Πειραιά με θέμα «Ψυχική ανθεκτικότητα και ενδυνάμωση».

Ο νέος κορωνοϊός μας έχει φέρει αντιμέτωπους με μια νέα πραγματικότητα και βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες, οι οποίες έχουν επιφέρει σημαντικές αλλαγές και ενδέχεται να επιβαρύνουν την ψυχολογική μας κατάσταση. Οι άνθρωποι προσαρμόζονται σε νέες καταστάσεις εν μέρει χάρη στην ανθεκτικότητα και ζητούμενο πλέον είναι να καλλιεργήσουμε την ψυχική μας ανθεκτικότητα ενδυναμώνοντας τον εαυτό μας. Μέσω της συγκεκριμένης ομιλίας, ψυχολόγοι του «Χαμόγελου του παιδιού» απευθύνονται σε γονείς δίνοντάς τους βασικές συμβουλές προκειμένου να φροντίζουν οι ίδιοι τον εαυτό τους, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες και να μπορέσουν να φροντίσουν τις ανάγκες των παιδιών τους.

Το σεμινάριο, διάρκειας μιάμισης ώρας, θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 από 17:30 έως 19:00 και απευθύνεται σε όλους τους γονείς/κηδεμόνες των σχολείων της Διεύθυνσης Π.Ε. Πειραιά. Επιμορφώτρια του σεμιναρίου είναι η Ψυχολόγος από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κα Ιωάννα Χαρδαλούπα.

Οι γονείς/κηδεμόνες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο σεμινάριο καλούνται να συμπληρώσουν (έως και τη Δευτέρα 5/4/2021) τη φόρμα προεγγραφής στον σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/1FXVzNXCL8TNRThzs6getJpW-F547pz8CPGtRQzqoq5g/viewform?edit_requested=true

ώστε να λάβουν τον σύνδεσμο καθώς και στοιχεία για τη διαδικτυακή τους σύνδεση στην πλατφόρμα webex (στο e-mail που θα έχουν δηλώσει στην ηλεκτρονική φόρμα προεγγραφής).

 

Older posts «

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων