Ιαν 01

Το σχολείο μας!

Φεβ 13

ΣΤ3 – Labyrinth of Senses – Η τάξη που αγκαλιάζει

Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020, στα πλαίσια του προγράμματος αγωγής υγείας  » Η τάξη που αγκαλιάζει » του Στ3, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής από εθελοντές του Labyrinth of Senses της ΑμΚΕ KINITRO. Ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους, διαφορετικών ικανοτήτων, χωρίς καμία απολύτως διάκριση και αποτέλεσε μια εκπαιδευτική εμπειρία ακόμη και για τους γονείς των μαθητών που πήραν μέρος.

Το Labyrinth of Senses έχει βραβευτεί με το “Social Impact Award” του Impact Hub Athens, από το Zero Project, διαγωνισμό υπό την αιγίδα του Ο.Η.Ε. ως καινοτόμος, καλή πρακτική για την αναπηρία για το 2019, με το Global Citizenship Education Award του Lifelong Learning Platform στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενώ το 2020 θα πραγματοποιήσει workshop στο European Youth Event στο Ευρωκοινοβούλιο του Στρασβούργου.
 

Το Labyrinth of Senses είναι ένα βιωματικό εργαστήρι εξοικείωσης με όλων των ειδών τις αναπηρίες (κινητικές, αισθητηριακές, νοητικές, ψυχολογικές παθήσεις) που έχει ως στόχο να παρέχει στους συμμετέχοντες μια διαφορετική αντίληψη για τον κόσμο γύρω τους, καθώς και εκπαίδευση όσον αφορά τις αναπηρίες. 
Αποτελείται από διαφορετικούς σταθμούς και σε κάθε σταθμό, οι συμμετέχοντες καλούνται να χρησιμοποιήσουν τις αισθήσεις τους προκειμένου να αντεπεξέλθουν σε μια πρόκληση. 
Η καινοτομία του Labyrinth of Senses έγκειται στην παροχή διαδραστικής εκπαίδευσης για όλων των ειδών τις αναπηρίες, ενώ πρόκειται για ένα εργαστήρι που στοχεύει στην ενδυνάμωση της κριτικής σκέψης, της δημιουργικότητας και της αλληλεπίδρασης μεταξύ ατόμων με και χωρίς αναπηρία. 

Φεβ 06

ΣΤ τάξη – Πέμπτη 13/2/2020 – Επιμόρφωση δασκάλων

Οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού δεν θα έχουν μάθημα την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020, λόγω της επιμόρφωσης των δασκάλων τους από τη συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου κα Φωτεινή Εγγλέζου.

 

Φεβ 05

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2020

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day) 2020

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνου, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου αποσκοπεί όχι μόνο στο να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο, αλλά και ένα καλύτερο διαδίκτυο, όπου όλοι έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία υπεύθυνα, με σεβασμό, με κριτική σκέψη και δημιουργικά.

 

Ασφαλές Διαδίκτυο, σημαίνει ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά μας

Νέο τηλεοπτικό σποτ από το saferinternet4kids.gr για την αφύπνιση του κοινού σε θέματα ασφαλούς και ποιοτικής χρήσης του διαδικτύου από τα παιδιά.

Ενημερωθείτε για περισσότερα θέματα που αφορούν το διαδίκτυο στο www.saferinternetday.org.

 

Ηλεκτρονικό Βιβλίο: “Η Μεγάλη απόφαση του @Παπάκη”.

Πραγματεύεται τα συναισθήματα των παιδιών στο διαδίκτυο και πόσο εύκολα μπορεί κάτι το οποίο εμείς θεωρούμε αστείο τελικά να πληγώσει τους φίλους μας.

Ηλεκτρονικό Βιβλίο: “Ο Διάσημος φίλος του @Παπάκη”.

Πραγματεύεται τις διαδικτυακές φιλίες αλλά και κανόνα ότι δεν πρέπει να μιλάμε με κανέναν άγνωστο ούτε στον πραγματικό κόσμο αλλά ούτε και στο διαδίκτυο.

 

Ιαν 28

Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών 2020

Το σχολείο μας θα λειτουργήσει κανονικά την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών.

Τις πρώτες 2 σχολικές ώρες θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός στον Ι.Ν.Αγίου Δημητρίου Σχιστού Κορυδαλλού και στη συνέχεια οι μαθητές και μαθήτριες θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα του ωρολογίου προγράμματος.

Επισυνάπτεται η υπουργική απόφαση.

Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών

 

Πρόγραμμα εορτασμού της Μητρόπολης Νίκαιας

Ιαν 25

Μουσείο Βορρέ – Εκπαιδευτική Επίσκεψη Α τάξης

Η Α τάξη επισκέφτηκε στις 24 Ιανουαρίου 2020 το μουσείο Βορρέ και συμμετείχε σε Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για την ανακύκλωση: «Όταν το σκουπίδι ονειρεύεται, γίνεται λουλούδι

Ιαν 22

Ε τάξη – Δευτέρα 27/1/2020 – Επιμόρφωση δασκάλων

Οι μαθητές και μαθήτριες της Ε τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού δεν θα έχουν μάθημα τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, λόγω της επιμόρφωσης των δασκάλων τους από τη συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου κα Φωτεινή Εγγλέζου.

Ιαν 21

Β1 τμήμα – Παρασκευή 24/1/2020 – Επιμόρφωση δασκάλας

Η δασκάλα του Β1 του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού θα συμμετέχει σε επιμόρφωση, ταυτόχρονα με τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων ένταξης και το τμήμα δεν θα έχει μάθημα την Παρασκευή 24/1/2020.

 

Ιαν 14

ΑΣΦΑΛΩΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩ!

Την Τρίτη 14/1/2020,, οι μαθητές και μαθήτριες της Δ τάξης παρακολούθησαν στο χώρο του σχολείου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Ασφαλώς Ποδηλατώ«

 

Ιαν 14

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ 2020!

Παλαιότερα άρθρα «

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων