Νοέ 14

Πρόσκληση για τη Γιορτή του Πολυτεχνείου (17/11/2018)

Νοέ 04

Ενημέρωση για τα Σχολικά Γεύματα

Σας ενημερώνουμε για την υλοποίηση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα σε μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης«, με σχετικό απόσπασμα από την εγκύκλιο  Φ14/ΦΜ/156364/Δ1.

Την Τρίτη 6/11/2018 ξεκινάει η διανομή των σχολικών γευμάτων στους μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού.

 

Νοέ 01

Η κινητή μονάδα Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής στο σχολείο μας

Οκτ 23

Πρόσκληση Γιορτής 28ης Οκτωβρίου 2018

Οκτ 06

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα (EU CODE WEEK) 2018

Get Ready! Turn, walk and create your code»

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού #CodeWeek είναι μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενδυναμώνει την υποστήριξη και προώθηση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα 2018, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 6-21 Οκτωβρίου 2018

 

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα είναι ένα κίνημα που στοχεύει να φέρει την κωδικοποίηση και τον ψηφιακό αλφαβητισμό σε όλους μέσω της δημιουργίας και του πειραματισμού, καθώς μέσα από την κωδικοποίηση (εκμάθηση συγγραφής κώδικα )  επιτυγχάνεται η διεύρυνση των γνώσεών μας για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας, η ανάπτυξη δεξιοτήτων και δυνατοτήτων ώστε να παραχθούν νέες ιδέες και καινοτομίες.

 

Στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού οι μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων θα συμμετέχουν ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, με δραστηριότητες που θα ποικίλουν ανά ηλικία.

Ειδικότερα:

Οι μαθητές της Α και Β τάξης θα οδηγήσουν το φίλο τους «το ρομπότ» σε μια μεγάλη βόλτα στην αίθουσα εκδηλώσεων, χρησιμοποιώντας τις κάρτες του «Cody Roby«.

Οι μαθητές της Γ και Δ τάξης θα ασχοληθούν με τη δραστηριότητα RunMarco, προγραμματίζοντας το Μάρκο ή τη Σοφία να βρουν το δρόμο τους στο δάσος (https://www.allcancode.com/runmarco).

Οι μαθητές της Ε και ΣΤ τάξης θα πραγματοποιήσουν εργασίες στο Scratch στα πλαίσια της εισαγωγής στον προγραμματισμό που προβλέπεται από το πρόγραμμα σπουδών τους.

 

Οκτ 02

4 Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα των ζώων

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1931 σ’ ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

 

H Διεθνής Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων (1978)

Άρθρο 1

Όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης.

Άρθρο 2

 1. Ο άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου.
 2. Ο άνθρωπος ανήκει στο ζωικό βασίλειο και δεν μπορεί να εξοντώνει ή να εκμεταλλεύεται τα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου. Αντίθετα, οφείλει να χρησιμοποιεί τις γνώσεις για το καλό των ζώων.
 3. Κάθε ζώο δικαιούται φροντίδας, προσοχής και προστασίας από τον άνθρωπο.

Άρθρο 3

 1. Κανένα ζώο δεν πρέπει να υποβάλλεται σε κακομεταχείριση ή απάνθρωπη συμπεριφορά.
 2. Αν η θανάτωση ενός ζώου θεωρηθεί υποχρεωτική πρέπει να γίνεις στιγμιαία, ανώδυνα και χωρίς καμιά πρόκληση αγωνίας του ζώου.

Άρθρο 4

 1. Κάθε ζώο δικαιούται να ζήσει στο φυσικό του χώρο (γη, θάλασσα, αέρας) και να αναπαράγεται σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους,
 2. Η στέρηση ελευθερίας του ζώου ακόμη κι αν γίνεται για μορφωτικούς σκοπούς είναι αντίθετη προς τη διακήρυξη δικαιωμάτων αυτού.

Άρθρο 5

 1. Κάθε ζώο που από παράδοση θεωρείται κατοικίδιο δικαιούται να ζήσει με το ρυθμό και τις συνθήκες ζωής και ελευθερίας που αντιστοιχούν στο είδος του.
 2. Η διαφοροποίηση αυτών των συνθηκών από τον άνθρωπο έχει σκοπούς κερδοσκοπικούς και είναι αντίθετη προς τη διακήρυξη.

Άρθρο 6

 1. Κάθε ζώο που αποτελεί σύντροφο του ανθρώπου έχει δικαίωμα διάρκειας ζωής ανάλογης με τη φυσική του μακροβιότητα.
 2. Η εγκατάλειψη ενός ζώου θεωρείται πράξη απάνθρωπη και εξευτελιστική.

Άρθρο 7

Αναφορικά με τα ζώα που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον άνθρωπο, η διάρκεια και η ένταση δουλειάς πρέπει να είναι σε λογικά πλαίσια, η διατροφή τους ικανοποιητική και η ανάπαυσή τους υποχρεωτική.

Άρθρο 8

 1. Οποιοσδήποτε πειραματισμός πάνω στα ζώα, ιατρικός, επιστημονικός, κλπ. Αντιτίθεται προς τα δικαιώματα των ζώων, εφόσον προκαλεί πόνο σωματικό ή ψυχικό.
 2. Πρέπει να επιδιώκεται η αντικατάσταση του πειραματισμού πάνω στα ζώα από άλλες υπάρχουσες τεχνικές.

Άρθρο 9

Τα ζώα που εκτρέφονται για τη διατροφή του ανθρώπου πρέπει να στεγάζονται, να τρέφονται, να μετακινούνται και να θανατώνονται χωρίς πρόκληση πόνου και αγωνίας.

Άρθρο 10

 1. Απαγορεύεται η εκμετάλλευση των ζώων για τη διασκέδαση των ανθρώπων.
 2. Η έκθεση ζώου και τα θεάματα που χρησιμοποιούν ζώα αποτελούν καταστρατήγηση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού προς τη ζωή του ζώου.

Άρθρο 11

Κάθε πράξη που χωρίς λόγο προκαλεί θάνατο ζώου είναι βιοκτονία, είναι έγκλημα απέναντι στη ζωή.

Άρθρο 12

 1. Κάθε πράξη που προκαλεί θάνατο μεγάλου αριθμού άγριων ζώων αποτελεί «γενοκτονία», έγκλημα απέναντι στο είδος.
 2. Η μόλυνση και οποιαδήποτε καταστροφή του φυσικού μας περιβάλλοντος οδηγούν στη γενοκτονία.

Άρθρο 13

 1. Σεβασμός επιβάλλεται ακόμη και στο νεκρό ζώο.
 2. Κάθε σκηνή βίας στην τηλεόραση και το σινεμά, με θύματα ζώα πρέπει να απαγορευτεί και μόνο οι σκηνές που έχουν σκοπό να ενημερώσουν για τα δικαιώματα των ζώων οφείλουν να προβάλλονται.

Άρθρο 14

 1. Οι οργανισμοί προστασίας και προάσπισης των ζώων πρέπει να αντιπροσωπεύονται από κάθε κυβέρνηση.
 2. Τα δικαιώματα του ζώου πρέπει να κατοχυρωθούν απ’ τους νόμους, όπως ακριβώς και τα δικαιώματα του ανθρώπου

ΤΕΚΜΗΡΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4039/12 (Για τα κατοικίδια και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό.)

ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ

worldanimalday.org.uk

WWF Ελλάς

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

(πηγή: www.sansimera.gr), Εικόνες Google

56661787

Οκτ 02

Ενημέρωση για το Ολοήμερο Πρόγραμμα του 9ου Δ.Σ.Κορυδαλλού

Οκτ 01

Κανονισμός Λειτουργίας 9ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού

Σχολικό Έτος 2018-2019

Αγαπητοί γονείς,

με το παρακάτω κείμενο θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τον κανονισμό λειτουργίας του Σχολείου μας και να ζητήσουμε τη συνεργασία σας, ώστε το Σχολείο μας να λειτουργήσει αποτελεσματικά προς όφελος των μαθητών μας.

ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 • Οι μαθητές θα πρέπει να προσέρχονται στο Σχολείο από 8:00 π.μ έως 8:15π.μ. και να παραμένουν στον προαύλιο χώρο μέχρι την ώρα της προσευχής. Δεν επιτρέπεται στους μαθητές να ανεβαίνουν στις αίθουσες για να αφήνουν τις τσάντες τους πριν από το χτύπημα του κουδουνιού. Αυτό γίνεται μετά την προσευχή με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών.
 • Η πόρτα της εισόδου θα κλείνει αφού χτυπήσει το κουδούνι και θα παραμένει κλειστή καθ΄ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του Σχολείου. Με αυτόν τον τρόπο διαφυλάσσεται η ασφάλεια των μαθητών και αποτρέπεται η είσοδος ατόμων που ουδεμία σχέση έχουν με τη λειτουργία του Σχολείου.
 • Εάν κάποιος μαθητής καθυστερήσει για σοβαρούς λόγους (ιατρικές εξετάσεις) θα προσέρχεται στο σχολείο με ευθύνη των γονέων του κατά τη διάρκεια του διαλείμματος (9:40-10:00)
 • Οι μαθητές του Ολοήμερου θα αποχωρούν σύμφωνα με την ώρα αποχώρησης που έχει δηλωθεί.
 • Για τον έλεγχο εισόδου ενηλίκων στο Σχολείο , παρακαλούμε να αφήνεται τα παιδιά σας στην είσοδο και να μην εισέρχεστε στο προαύλιο. Την ευθύνη για την ασφάλεια των μαθητών αναλαμβάνουν οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 • Με τη λήξη των μαθημάτων, όλοι οι μαθητές αποχωρούν χωρίς αργοπορία με ευθύνη των γονέων τους. Η παραμονή τους στο προαύλιο θέτει ζήτημα για την ασφάλειά τους και παρεμποδίζει τη λειτουργία του Ολοήμερου.
 • Αποχώρηση μαθητή από το Σχολείο πριν τη λήξη του διδακτικού ωραρίου της τάξης γίνεται μόνο μετά από συνεννόηση του δασκάλου της τάξης ή της διευθύντριας με τους γονείς ή κηδεμόνες υπογράφοντας την ώρα αποχώρησης καθώς και τον λόγο.

ΚΥΛΙΚΕΙΟ

 • Όσοι γονείς επιθυμούν να προσέλθουν στο κυλικείο, αυτό θα πρέπει να γίνεται κάθε Παρασκευή πρωί, πριν την προσευχή, για να μπορούμε να ελέγχουμε καλύτερα την είσοδο ενηλίκων στο σχολείο.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ-ΓΙΟΡΤΕΣ

 • Αποτελούν μέρος της σχολικής ζωής και βοηθούν στην αποτελεσματική πραγματοποίηση του σχολικού έργου , γι αυτό οι μαθητές απουσιάζουν από αυτές μόνο αν έχουν σοβαρό λόγο.
 • Σε περίπτωση επίσκεψης τηρείται το διδακτικό ωράριο, ενώ σε περίπτωση σχολικής γιορτής το ωράριο διαμορφώνεται ( π.χ. στις εθνικές γιορτές ορίζουμε τη διάρκεια της γιορτής και δεν λειτουργεί το Ολοήμερο).

ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

 • Η Σχολική Βιβλιοθήκη είναι ένας ευχάριστος χώρος συγκέντρωσης βιβλίων και εξοπλισμένος με ψηφιακά μέσα, στον οποίον έχουν πρόσβαση όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας.
 • Ο δανεισμός των βιβλίων γίνεται με τη χρήση προσωπικής Κάρτας Δανεισμού, την οποία έχει πάντα μαζί του ο μαθητής.
 • Ο κάθε μαθητής είναι υπεύθυνος για τη διατήρηση της καλής εικόνας του δανεισμένου βιβλίου, το οποίο οφείλει να επιστρέφει το αργότερο σε τρεις (3) εβδομάδες.
 • Σε περίπτωση απώλειας θα πρέπει να το αντικαταστήσει.

ΓΟΝΕΙΣ –ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

 • Για την απουσία του παιδιού σας παρακαλούμε να ενημερώνεται το δάσκαλό σας της τάξης. Για απουσίες που υπερβαίνουν τις τρεις (3) ημέρες θα πρέπει να προσκομίζετε δικαιολογητικό γιατρού.
 • Οι μαθητές των τάξεων Α΄ και Δ΄ επιβάλλεται να προσκομίσουν το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου. Μετά από αυτήν την ημερομηνία οι μαθητές που δεν έχουν προσκομίσει το Α.Δ.Υ.Μ. δεν θα συμμετέχουν στο μάθημα της Γυμναστικής και στις υπόλοιπες αθλητικές δραστηριότητες του Σχολείου μας.
 • Τις ημέρες που σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα ο μαθητής έχει Γυμναστική θα πρέπει να φοράει αθλητική φόρμα και αθλητικά παπούτσια.
 • Κανένας ενήλικας δεν έχει δικαίωμα να επιπλήττει ή να τιμωρεί ή να νουθετεί άλλο παιδί εκτός της οικογένειάς του στο χώρο του σχολείου.
 • Δεν επιτρέπεται στους μαθητές του Σχολείου μας να έχουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα και διάφορα παιχνίδια. Σε περίπτωση ανάγκης χρησιμοποιείται το τηλέφωνο του Σχολείου.
 • Φροντίστε να ενημερώνεστε τακτικά στις συγκεκριμένες ώρες και ημέρες από τους εκπαιδευτικούς του παιδιού σας.
 • Οι γονείς-κηδεμόνες οφείλουν να γνωστοποιούν τα τηλέφωνα (σταθερό, κινητό) ώστε ανά πάσα στιγμή να υπάρχει άμεση επικοινωνία σχολείου, γονέα-κηδεμόνα.
 • Η ιστοσελίδα μας, όπου αναρτώνται ανακοινώσεις/δραστηριότητες του Σχολείου μας είναι :  blogs.sch.gr/9dimkoryd

 

Με τη βεβαιότητα ότι θα συνεργαστείτε μαζί μας για την εφαρμογή των παραπάνω,

Σας ευχαριστούμε

Η Διευθύντρια Κωτσιανούλη Δήμητρα

Ο Σύλλογος Διδασκόντων 9ου Δ.Σ.Κορυδαλλού

Οκτ 01

Εμβολιαστικά Κέντρα και Δομές Χορήγησης Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ)

Ενημερωθείτε για τα Εμβολιαστικά Κέντρα και  τις Δομές Χορήγησης Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) στην περιοχή μας.

 

Σεπ 27

Παρασκευή 28/9/2018 – Κλειστά σχολεία λόγω έντονων κι επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

 

Σας ενημερώνουμε ότι με κοινή απόφαση Περιφερειάρχη Αττικής και Δημάρχου Κορυδαλλού, αύριο Παρασκευή 28/9/2018 όλα τα σχολεία θα είναι κλειστά λόγω έντονων κι επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών.

Ενημερωθείτε από το σχετικό έγγραφο.

 

Παλαιότερα άρθρα «

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων