Κανονισμός Λειτουργίας Συγκροτήματος 6ου και 8ου ΔΣ Κορυδαλλού

6ο ΚΑΙ 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2020-2021

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ

Αγαπητοί Γονείς/Κηδεμόνες,

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε θέματα που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας – σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 55339/8-9-2020 –  και να σας παρακαλέσουμε να διευκολύνετε το έργο μας για την ασφαλή λειτουργία τους, τηρώντας τα χωρίς παρεκκλίσεις.

 Ειδικότερα:

— Τα παιδιά και τα μέλη του προσωπικού που εμφανίζουν πυρετό ή/και άλλα συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 απαγορεύεται να προσέρχονται στο σχολείο. Συστήνεται προς τους γονείς ο έλεγχος των παιδιών για ενδεχόμενη εμφάνιση συμπτωμάτων (πιθανώς και με θερμομέτρηση) πριν την αναχώρησή τους από το σπίτι.

— Εφαρμόζεται υποχρεωτικά η καθολική χρήση προστατευτικής μάσκας από τους μαθητές, το εκπαιδευτικό και το λοιπό προσωπικό των σχολείων. Η μάσκα θα πρέπει να εφαρμόζεται αμέσως με την είσοδο στον αύλειο χώρο του σχολείου.

— Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως ενδεικτικά κατά την προσέλευση και αποχώρηση από τη σχολική μονάδα, καθώς και στην περίπτωση συνωστισμού σto κυλικείο.

— Αποφεύγεται ο συνωστισμός και περιορίζονται οι επαφές μεταξύ παιδιών-γονέων-προσωπικού κατά την προσέλευση και αποχώρηση από το σχολείο.

— Η ώρα προσέλευσης των μαθητών/τριών το πρωί είναι από τις 8:00 έως τις 8:15. Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, απαγορεύεται για λόγους ασφαλείας, η είσοδος οποιουδήποτε στον χώρο του σχολείου. Έτσι, μόνο οι μαθητές/τριες θα εισέρχονται στον αύλειο χώρο του σχολείου και εν συνεχεία στις τάξεις τους, φορώντας τη μάσκα τους και φροντίζοντας να περιορίζουν τη φυσική επαφή τους, με την καθοδήγηση των εφημερευόντων εκπαιδευτικών.

— Η πόρτα του σχολείου θα κλειδώνεται στις 8:15’. Καθυστερημένη προσέλευση στο πρόγραμμα του σχολείου δικαιολογείται μόνο για λόγους ιατρικής υποστήριξης ή θεραπευτικής παρέμβασης από δημόσιο φορέα, ο οποίος εκδίδει και την αντίστοιχη βεβαίωση (ΥΠΠΕΘ Φ7/142557/Δ1/4-9-2018).Η προσέλευση θα γίνεται μόνο κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, όπου μόνο ο εκάστοτε εφημερεύων εκπαιδευτικός έχει την ευθύνη της πόρτας εισόδου και ύστερα από τηλεφωνική συνεννόηση με τον/την Δ/ντή /Δ/ντρια.

— Η αποχώρηση των μαθητών πραγματοποιείται στις 13:15. Οι μαθητές αποχωρούν ανά τμήμα, συνοδευόμενοι από τον/την εκπαιδευτικό.

Σε περίπτωση που κάποιος γονέας θέλει να εισέλθει στο σχολείο για έκτακτο λόγο, οφείλει να τηλεφωνεί προς συνεννόηση με τον/την Δ/ντή /Δ/ντρια του σχολείου.

— Η ενημέρωση των Γονέων/Κηδεμόνων σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου θα πραγματοποιείται: α) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, β) μέσω αναρτήσεων στον πίνακα ανακοινώσεων στις εισόδους και τη δημοσίευση άρθρων στα ιστολόγια των σχολείων στις διευθύνσεις:

https://blogs.sch.gr/6dimkoryd/

 https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/

— Οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν με τους δασκάλους του σχολείου, για θέματα που αφορούν στα παιδιά τους, τηλεφωνικώς.

— Τα διαλείμματα διαμορφώνονται ως εξής:

6ο Δημοτικό Σχολείο:  9:40 – 10:00,  11:30 – 11:45

8ο Δημοτικό Σχολείο:  9:00 – 9:15, 10:45 – 11.00, 12:25 – 12:35

— Κατά την ώρα των διαλειμμάτων οι μαθητές θα προαυλίζονται ανά τμήμα σε συγκεκριμένο χώρο, χωρίς τη δυνατότητα απομάκρυνσης, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός και η ανάμειξη διαφορετικών ομάδων. Γι’ αυτό το λόγο παρακαλούμε να αποφεύγονται οι συναντήσεις των γονέων/παππούδων με τα παιδιά από τον εξωτερικό χώρο.

— Εκδρομές και εκπαιδευτικές επισκέψεις προς το παρόν δε θα πραγματοποιούνται.

— Αποφεύγεται η κοινή χρήση των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων. Το κάθε παιδί θα πρέπει να χρησιμοποιεί μόνο τα δικά του αντικείμενα. Επίσης τα παιδιά δεν πρέπει να φέρνουν μαζί τους παιχνίδια στο σχολείο.

— Συστήνεται η χρήση ατομικού μπουκαλιού ή παγουριού από το κάθε παιδί.

— Απαγορεύονται τα κινητά τηλέφωνα και οι ηλεκτρονικές συσκευές (tablets, κ.ά.) στους μαθητές.

— Το κυλικείο διαθέτει μόνο τρόφιμα και υγρά που είναι συσκευασμένα ή έχουν ετοιμαστεί από το κυλικείο πριν την ώρα διάθεσής τους σε ατομικές συσκευασίες που προστατεύονται από κατάλληλο υλικό. Το προσωπικό του εφαρμόζει σχολαστικά τους γενικούς κανόνες καθαριότητας, απολύμανσης χώρων και ατομικής υγιεινής καθώς και τη χρήση προστατευτικής μάσκας και γαντιών. Για παραγγελίες ή πληρωμές στο κυλικείο, θα πρέπει να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με τους υπεύθυνους (τηλ. 6945765194).

— Σε περίπτωση σεισμού, και εφ’ όσον ανακοινωθεί από τα Μ.Μ.Ε. εκκένωση του σχολείου, θα παραλαμβάνετε τα παιδιά σας από τη νότια έξοδο  (στην πλευρά του δρόμου) που βρίσκεται απέναντι από το γήπεδο ποδοσφαίρου, ενώ τα τμήματα του ισογείου του 6ου Δ Σ. από την έξοδο που βρίσκεται απέναντι από το γήπεδο καλαθοσφαίρισης στη βορειοανατολική πλευρά του σχολείου.

Θα υπάρξει νέα ενημέρωση σχετικά με:

α) τη λειτουργία του ολοήμερου προγράμματος

β) τις ενημερωτικές συγκεντρώσεις των γονέων των μαθητών και οποιαδήποτε τροποποίηση της λειτουργίας του σχολείου.

Το προσωπικό του σχολείου είναι πρόθυμο να συζητήσει μαζί σας για θέματα που αφορούν στα παιδιά σας και πιστεύουμε ότι με τη συνεργασία σας θα έχουμε μια καλή σχολική χρονιά.

Κάνουμε έκκληση για μια ακόμη φορά να τηρήσετε όλα τα ανωτέρω και να ενημερώσετε σχετικά και όλα τα άτομα που εμπλέκονται, προς αποφυγή εντάσεων, αφού όλα αυτά τα θέματα σχετίζονται με την ασφάλεια και την προστασία των παιδιών σας καθώς και την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *