Αγαποσέντονο – Συνεργασία 6ου Δημοτικού με Ειδικό Σχολείο Κορυδαλλού!

Στις από τον/την 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Από τους μαθητές του Στ1 και του Στ2 για το Ειδικό Σχολείο Κορυδαλλού

«Αν το σεντόνι αγάπης κι εσείς αναζητείτε,

στο διπλανό μας Ειδικό Σχολειό, ελάτε να μας βρείτε!»

Όλοι έτοιμοι, χαρούμενα ανυπόμονοι, με μπαλόνια στα χέρια κι ευχές πίσω απ’ τα υπέροχα χειροποίητα λουλούδια τους (Ευχαριστούμε κα Σοφία Ελευθεριάδου  και κα Σοφία Καστρίτη)

Πώς να τους δείξουμε πόση χαρά μας δίνει που θα τους επισκεφτούμε;

Ρίξαμε στη μέση της τάξης ένα σεντόνι (κουρτίνα απ’ το Σύλλογο Γονέων) κι αρχίσαμε να καρφιτσώνουμε ζωγραφιές «Αναρρίχηση στην καρδιά σας, ελάτε να παίξουμε…»

«ΑΓΑΠΟΣΕΝΤΟΝΟ» το είπαμε, να τους συναντήσουμε μ’ αυτό, να το κάνουμε ουρανό να τους βάλουμε όλους από κάτω..

Κι η μέρα ξημέρωσε ολόφωτη και οι μαθητές του Ειδικού Κορυδαλλού μας περίμεναν με χαμόγελα και κεράσματα.

Παίξαμε  όλοι μαζί, μαθητές και δάσκαλοι, γίναμε «ο ένας καθρέφτης του άλλου», γίναμε ομάδες των δυο, των τεσσάρων, των έξι, πετάξαμε μπαλόνια, σμιλέψαμε  με τις κινήσεις μας γλυπτά. Κάθε γλυπτό και τέσσερις των σχολειών μας μαθητές, κάθε άγγιγμα και μια ματιά παραπάνω στα παιδιά του Ειδικού, τους νέους φίλους μας, τους γνωστούς πια γείτονές μας..

Τραγουδήσαμε κιόλας (Μπράβο στην κα Ελένη Αγγουρά) και στη Γυμνάστρια του Ειδικού που συντόνιζε τις δραστηριότητες και στην κα Λουκία αλλά και σ΄όλο το προσωπικό που μας καλοδέχτηκε..

Γέμισε η αυλή χρώματα, παιδικές φωνές, μετάλλια αριστείας, πρωτοτυπίας, αυτοσχεδιασμού! «Να το ξανακάνουμε!»

Φύγαμε όλοι αφήνοντας στη διπλανή αυλή λίγο απ’ το χαμόγελό μας, πολλή απ’ την αγάπη μας, με την υπόσχεση μιας εκ νέου συνάντησης..

Δικαιωμάτων συνέχεια λοιπόν, γιατί είναι Δικαίωμά μας να συναντούμε τους τόσο ίδιους και συνάμα τόσο διαφορετικούς γείτονές μας… να μαθαίνουμε μέσα απ’ αυτούς, να γινόμαστε καλύτεροι, να τους γνωρίζουμε, να τους σεβόμαστε, περισσότερο να  αγαπάμε…

Η Δασκάλα του Τμήματος Ένταξης

Ψαλλιδάκου Αδαμαντία

 Ακολουθεί κείμενο από την ιστοσελίδα του Ειδικού Σχολείου Κορυδαλλού:

Χθες, 14 Μαΐου 2014,  στα πλαίσια του προγράμματος «Αθλητισμός και ισότητα ευκαιριών» πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας 2ωρη εκδήλωση σε συνεργασία με το 6ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού και συγκεκριμένα τα τμήματα ΣΤ1 και ΣΤ2 καθώς και το τμήμα ένταξης.

Μια μεγάλη γιορτή πρωτοτυπίας και δημιουργικότητας ένωσε τα παιδιά των δύο σχολείων και πλημμύρησε την αυλή μας με ζωντάνια, χαρά, διασκέδαση και κέφι. Παιχνίδια όπως τα «γίνε ο καθρέφτης μου», «το γλυπτό», «πιάσε το μπαλόνι», έφεραν βραβεία και πρωτιές στους μαθητές όλων των τάξεων.

Η χαρά και η συγκίνηση όλων, μικρών και μεγάλων ήταν εμφανής και τα συναισθήματα έρεαν μέσα από την αλληλεπίδραση , την επικοινωνία και την χαρά του «μοιράζομαι».

Ευχαριστούμε θερμά τις δασκάλες της ΣΤ τάξης και του τμήματος ένταξης καθώς και τις δασκάλες και την γυμνάστρια του ειδικού δημοτικού για την τέλεια οργάνωση και διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Για να μεταβείτε στον ιστότοπο πατήστε εδώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *