Σχολικοί κανόνες

Στις από το 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Τα παιδιά νιώθουν ασφαλή όταν μεγαλώνουν σε περιβάλλοντα όπου η αγάπη προστατεύει και οριοθετεί. Στο Σχολείο, η μάθηση δομείται στο σεβασμό προς τον ίδιο τους τον εαυτό και κατ’ επέκταση προς τους άλλους γύρω τους. Για το λόγο αυτό, βασικό μέλημά μας είναι η τήρηση κανόνων.

Οι κανόνες δημιουργούνται κι αναπτύσσονται στον κεντρικό άξονα της ορθής συμπεριφοράς στο Σχολείο και διαφοροποιούνται ανάλογα με τον χώρο που βρίσκονται οι μαθητές. Άλλοι είναι οι κανόνες της αυλής, της σκάλας που οδηγεί στις τάξεις, της τουαλέτας..

Στις φωτογραφίες διακρίνονται οι κανόνες που συλλογικά οι μαθητές της Δ΄, Ε΄, Στ΄ τάξης σε συνεργασία με όλους τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου ετοίμασαν – έγραψαν, εικονοποίησαν- και ανάρτησαν στους αντίστοιχους χώρους του Σχολείου και αφορούν σ’ όλους τους μαθητές. Οι κανόνες γράφτηκαν από τους ίδιους τους μαθητές προκειμένου να γίνουν οι ίδιοι δημιουργοί τους και να ανατρέχουν στα γραπτά τους (μεγαλύτερη ισχύ του προφορικού λόγου), να τους συγκεκριμενοποιούν και να τους ανακαλούν και είναι η αρχή μόνο για τις δράσεις εντός τάξης και για τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου.

«Δεν κάνω στον άλλο αυτό που δε θέλω να μου κάνουν, παντού στο Σχολείο βάζω τον εαυτό μου στη θέση του!» συνυπογράφουν μαθητές και εκπαιδευτικοί το βασικό κανόνα συμπεριφοράς βάζοντας –και μ’ αυτό τον τρόπο- φραγμό σε κάθε μορφή βίας.

unnamedunnamed (1)unnamed (2)unnamed (3)unnamed (4)

unnamed (5)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *