Πρόγραμμα Πολιτιστικών Θεμάτων: Αντλώντας τη γνώση μέσα από τις πηγές

Προτεινόμενο πρόγραμμα για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών Σωτηρίας Γεωργοτά και Θωμά Θεοχάρη για μαθητές  Στ Δημοτικού.

Αντλώντας τη γνώση μέσα από τις πηγές

Πρόγραμμα Πολιτιστικών θεμάτων: Ταξιδεύουμε στα Αρχαία Ελληνικά Θέατρα

 

Προτεινόμενο πρόγραμμα για τα εργαστήρια Δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών Σωτηρίας Γεωργοτά και Σοφίας Σουλιώτη για μαθητές/τριες   Νηπιαγωγείου και Α Δημοτικού

Ταξιδεύουμε στα αρχαία ελληνικά θέατρα

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων) ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-2021

Σας ενημερώνουμε για τη δυνατότητα ανάπτυξης προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων ( Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων) για το σχολικό έτος 2020/2021, σύμφωνα με το υπ. αριθμό 137053/ΓΔ4/09.10.2020  έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα :

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

(Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-2021

 το οποίο επισυνάπτεται.

Σχετικά με την παραπάνω εγκύκλιο σας επισημαίνουμε τα εξής:

1.Κάθε εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μπορεί να υλοποιεί έως τρία (3) προγράμματα εκ των οποίων το ένα ως Συντονιστής/στρια.  Ο/Η Συντονιστής/στρια του κάθε προγράμματος ορίζεται από το Σύλλογο Διδασκόντων,

2.Κάθε πρόγραμμα μπορεί να υποστηρίζεται από ομάδα εκπαιδευτικών (έως τρεις 3), συμπεριλαμβανομένου του/της  Συντονιστή/στριας του προγράμματος,

3.Κάθε μαθητής/τρια  μπορεί να συμμετέχει μέχρι και σε δύο (2)προγράμματα,

4.Εάν στην ίδια σχολική μονάδα πραγματοποιούνται προγράμματα με το ίδιο ακριβώς θέμα αλλά σε διαφορετικά  τμήματα και με διαφορετικό/η υπεύθυνο/η εκπαιδευτικό, υποβάλλονται το καθένα ξεχωριστά,

  1. Οι εκπαιδευτικοί που αναλαμβάνουν την υλοποίηση ΠΣΔ συγκροτούν ομάδες από το σύνολο των μαθητών/ριών ενός σχολικού τμήματος, λαμβάνοντας υπόψη την κείμενη νομοθεσία ως προς τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας της ατομικής και δημόσιας υγεία.

 

Η υποβολή των  προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων γίνεται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά στους παρακάτω συνδέσμους:

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΜΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ:

https://forms.gle/aB66ECH9LYj953Gi7

 

 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ: Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για την έγκριση του προγράμματος μαζί με την υποβολή της φόρμας υποβάλλονται στο Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων:

  1. Ονομαστική κατάσταση των μαθητών/τριών της ομάδας (τάξη, τμήμα)
  2. Αντίγραφο της πράξης του Συλλόγου Διδασκόντων.

 

Προς διευκόλυνσή σας επισυνάπτονται δείγματα διαβιβαστικού και πρακτικού συλλόγου διδασκόντων, ώστε να τροποποιηθούν σύμφωνα με τα εκάστοτε στοιχεία της σχολικής σας μονάδας.

Υπόδειγμα Διαβιβαστικού

Υπόδειγμα Πρακτικού

«Ενημέρωση για τη δυνατότητα υλοποίησης Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων»

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας του COVID-19 και έχοντας ως προτεραιότητα μας την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας, και εν αναμονή της έκδοσης της νέας εγκυκλίου για το σχεδιασμό και την υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, κατά τη φετινή σχολική χρονιά δεν θα πραγματοποιηθούν μαζικές επιμορφωτικές συναντήσεις για την ενημέρωση αναφορικά με τα Προγράμματα αυτά.

Σε ό,τι μας αφορά, θεωρούμε ότι η υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων είναι σημαντικότατη ως εκπαιδευτική πρόσθετη αξία στο πλαίσιο της ολόπλευρης καλλιέργειας και ανάπτυξης της προσωπικότητας των μαθητών/ τριών. Ιδιαιτέρως στις δυσκολίες που προβάλλει η εποχή μας οι κάθε είδους σχολικές δραστηριότητες μπορούν να ωθήσουν την πνευματική ανάπτυξη, την αισθητική καλλιέργεια, τη δημιουργική έκφραση των μαθητών και την ευαισθητοποίησή τους σε ποικίλα θέματα. Μεταξύ αυτών σημασία έχει και η προαγωγή της ψυχικής και σωματικής υγείας των παιδιών, όπως και η υγιής κοινωνική λειτουργικότητα, που τόσο πολύ βάλλονται σήμερα. Επιπροσθέτως, τα Προγράμματα Αγωγής Υγείας αποτελούν τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο διαχείρισης προβλημάτων και δυσλειτουργιών που εμφανίζονται στην τάξη λόγω του COVID19.

Ως εκ τούτου, οι σχολικές μονάδες που επιθυμούν να λάβουν γνώση για τη δυνατότητα υλοποίησης Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων, μπορούν να αιτηθούν στον παρακάτω σύνδεσμο

 

https://forms.gle/zxkpL4jUcJjZnZke6

 

προκειμένου να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να δρομολογηθεί η σχετική ενημέρωση. Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που την ενημέρωση δεν επιθυμεί συνολικά ο σύλλογος διδασκόντων, υπάρχει η δυνατότητα αυτό να γίνει και κατ’ άτομο. Η σχετική εκδήλωση ενδιαφέροντος θα γίνεται από τον/την διευθυντή/ντρια/ προϊστάμενο/η της σχολικής  μονάδας για όσους από τους εκπαιδευτικούς επιθυμούν.

Σε κάθε περίπτωση, βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για συνεννόηση αναφορικά με τον τρόπο που μπορεί να πραγματοποιηθεί η συνάντηση, έχοντας πάντα ως γνώμονα τα σχετικά μέτρα και την προστασία της υγείας μας.

«Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε τηλεδιάσκεψη σχετικά με θέματα covid-19»

Σας ενημερώνουμε ότι το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας διοργανώνουν τηλεδιάσκεψη με θέμα: «Διαχείριση ύποπτων ή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων covid-19 »

Η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 από τις 12:00 έως τις 14:00 και καλούνται να πάρουν μέρος οι Υπεύθυνοι/ες Covid-19 (ο ορισμός των οποίων αναφέρεται στην παράγραφο 11 του άρθρου 6 της απόφασης υπ’. αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.55339-  ΦΕΚ 3780/08.09.2020, τεύχος Β), οι Διευθυντές/ριες των Δημοτικών Σχολείων και οι Προϊστάμενοι/Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων οι οποίοι δεν παρακολούθησαν την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου με το ίδιο θέμα. Σε περίπτωση κωλύματος δύναται να παρευρεθεί τουλάχιστον ο ένας εκ των δύο. Προκειμένου να πάρετε μέρος, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα:

https://forms.gle/6R3VLRgr7iMJzX4Y7

ώστε να αποσταλεί στα e-mail σας ο σχετικός υπερσύνδεσμος . Για την πραγματοποίηση της τηλεδιάσκεψης θα αξιοποιηθεί η πλατφόρμα Webex. Σημειώνεται ότι για τη συμμετοχή σας δεν είναι απαραίτητη η λήψη και εγκατάσταση της αντίστοιχης εφαρμογής, καθώς η πρόσβαση σας μπορεί να γίνει και μέσω φυλλομετρητή (browser). Για την αποτελεσματική επικοινωνία μας και την υποβολή ερωτημάτων από μέρους σας, απαιτείται η ύπαρξη, τουλάχιστον, μικροφώνου και κάμερας.

«Διαγωνισμός Ζωγραφικής με τίτλο «200 χρόνια μετά… γνωρίζω την Ελληνική Επανάσταση», της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank, για μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για το σχολικό έτος 2020 – 2021»

Σας ενημερώνουμε ότι το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας σε συνεργασία με το Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης  διοργανώνουν, για πρώτη φορά, διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «200 χρόνια μετά… γνωρίζω την Ελληνική Επανάσταση» για τα παιδιά της Κέρκυρας. Ο διαγωνισμός φέρει τη την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τα παιδιά καλούνται να ζωγραφίσουν ένα θέμα που σχετίζεται με την Ελληνική Επανάσταση.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Κέρκυρας (ηλικίας 6-12 ετών).

Ο νικητής του διαγωνισμού, που θα επιλεγεί από κριτική επιτροπή, θα δει το έργο του στην αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της έκθεσης «Προσωπικότητες και Γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης στα Νομίσματα της Νεότερης Ελλάδας», η οποία θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης στην Κέρκυρα, το 2021.

Το Σχολείο του νικητή θα κερδίσει τη μουσειοβαλίτσα του Εκπαιδευτικού Προγράμματος της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank, «Νόμος-Νομίζω-Νόμισμα».

Διάρκεια διαγωνισμού: 15 Σεπτεμβρίου 2020 – 21 Ιανουαρίου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες στα συνημμένα έγγραφα.

Έγκριση Εκπαιδευτικού 200 χρόνια μετά_2020-2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ_200 χρόνια μετά τα παιδιά ζωγραφίζουν την Επανάσταση

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ_ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

ΦΥΛΛΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ_TEMPLATE