Θέλετε να απασχοληθείτε εξαιτίας του Κορωνοϊού; 10

μενουμε σπίι

Καλημέρα. Καλό μήνα. Επιτέλους ο Μάρτιος μας άφησε και ένας καινούριος μήνας ήρθε. Ο μήνας ΑΠΡΙΛΙΟΣ. Και σήμερα είναι η μέρα που λέμε ψέματα. Ψέματα αθώα, που δε στενοχωρούν κανέναν. Όπως “Σου λύθηκε το κορδόνι”, “Έχεις μια κατσαρίδα στα μαλλιά σου”, “Στον καφέ σου κολυμπάει κάτι” και άλλα αστειάκια για να διασκεδάσουμε.

Θα ήθελα να σας πω κι εγώ ένα ψέμα “Αύριο ανοίγουν τα σχολεία!” όμως αμέσως θα καταλάβετε ότι λέω ψέματα….

Όμως σκέφτηκα να κάνουμε μία πλάκα στη μαμά ή τον μπαμπά. Πάρτε αρκετό χαρτί ή από την κουζίνα ή από το ρολό υγείας και τσαλακώστε το. Βάλτε το μέσα στα παπούτσια της μαμάς ή του μπαμπά όταν δε βλέπουν. Όταν θα παν να τα φορέσουν δε θα τους χωράνε και τότε θα τους πείτε “ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ!”.

Το τραγουδάκι που θα μαθαίναμε σήμερα είναι το παρακάτω… Μπορείτε να το τραγουδήσετε;

Αφού κάνετε τη φάρσα σας, έχω ένα βιβλίο να διαβάσουμε. Λέγεται “Ο ψεύτης βοσκός”.

Σήμερα η άσκησή σας θα είναι να βρείτε τρέχοντας δύο ρολά χαρτί υγείας. Θέλουμε δύο ρολά για να φτιάξουμε μία μαριονέτα.

Σας περιμένω να φτιάξουμε τις πιο ευφάνταστες μαριονέτες…. και να τις στείλετε στις γνωστές διευθύνσεις Facebook, messenger, viber, email ή ό,τι σας βολεύει.

Για να δούμε μπορείτε να ταιριάξετε τις λέξεις που ξεκινούν από Ψ. Πατήστε την οθόνη να γίνουν μεγάλες οι εικόνες να φαίνονται καλύτερα.

https://wordwall.net/resource/1183723