100 χρόνια κοινότητα Νεοχωρούδας

Η σχολική χρονιά 2018-2019 πήρε να λήγει και φέτος… Τόσες κατασκευές, τόσες εργασίες, τόση δουλειά δεν μπορεί να πάει χαμένη… Για μας τα έργα των παιδιών έχουν τεράστια αξία… και δε χάνουμε ευκαιρία να τους το αποδεικνύουμε… Οι μακέτες που φτιάχτηκαν από παιδιά και γονείς στην αρχή της χρονιάς και μας συντρόφευσαν σε διαγωνισμούς, παρουσιάσεις και πάρα πολλά παιχνίδια, έπρεπε να πάρουν τη θέση που τους αξίζει… Ο καλύτερος τόπος; Η κοινότητα Νεοχωρούδας!

Η αγαπημένη μας Μαρία, στυλοβάτης της κοινότητάς μας, μας περίμενε με μία τέραστια, ανοιχτή αγκαλία!

Ο κ Χρήστος Ζέγος, απερχόμενος πρόεδρος και ο κ. Χρήστος Σαραμούρτσης παρέλαβαν τις μακέτες μας και νιώθουμε τεράστια περηφάνια, που πια τα έργα μας θα κοσμούν την κοινότητά μας!

Γιατί το Νηπιαγωγείο δεν είναι ένας χώρος άψυχος, αλλά μία κυψέλη δημιουργίας κι εμείς πάντα ψάχνουμε τον καλύτερο τρόπο για να το φωνάζουμε.!

Επίσκεψη Φιλοζωικού Σωματείου Ωραιοκάστρου

Σήμερα, Τρίτη 28 Μαΐου 2019, με πρωτοβουλία της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δ. Ωραιοκάστρου, μας επισκέφτηκαν οι κυρίες του Φιλοζωικού Σωματείου Ωραιοκάστρου, κ. Άννα και κ. Μαρία.

 

Της καλημερίσαμε με τον τρόπο μας,

ιλ

μας παρουσίασαν ένα υπέροχο βίντεο, φτιαγμένο από το Φιλοζωικό Σωματείο Γιαννιτσών,

μας είπαν ένα όμορφο τραγούδι,

κι ένα ενδιαφέρον παραμύθι,

παίξαμε ένα παιχνίδι διαδραστικό

και στο τέλος πήραμε το γλυκάκι μας και τις αποχαιρετήσαμε γλυκά…..

με μία κάρτα να τις συντροφεύει και να τις θυμίζει την επίσκεψή τους στο σχολείο μας….

Ευχαριστούμε και δε λέμε αντίο, αλλά εις το επανιδείν…. γιατί περάσαμε υπέροχα….

 

Ανοιξη- Ζωγραφίζοντας Ο Keefe

Τετάρτη, μέρα αφιερωμένη στην τέχνη, και σήμερα αποφασίσαμε να γνωρίσουμε στην  εικαστικό Georgia O Keefe.

Η Τζόρτζια Ο’Κιφ ήταν Αμερικανίδα ζωγράφος. Η Τζόρτζια Ο’Κιφ γεννήθηκε στο Σαν Πρέρι, Ουισκόνσιν. Είναι γνωστή για τα τοπία της και τους πίνακες λουλουδιών της ερήμου, που συχνά ερμηνεύονται σαν σύμβολα γιονί. Βικιπαίδεια
Μαζευτήκαμε και οι δύο τάξεις σε μία, μετρηθήκαμε και αναλογιστήκαμε πόσοι πίνακες πρέπει να γίνει, αν κάθε πίνακας χρειάζεται 4 παιδιά για να γίνει. Και αφού ξεκινήσαμε μία μικρή διαίρεση, χωρίζοντας σε τετράδες τα παιδιά, διαπιστώσαμε ότι χρειαζόμαστε 6 πίνακες.
Τα παιδιά πρότειναν πως ήθελαν τα πέταλα, τον αριθμό τους και το είδος του λουλουδιού και αφού σχεδιάσαμε τα λουλούδια, χωριστήκαμε σε ομάδες και πιάσαμε δουλειά.
Στο τέλος τα έργα μας αποφασίσαμε να στολίζουν την είσοδο του σχολείου.