Η κυρά Καλή και οι 12 μήνες

Στο πλαίσιο το eTwinning προγράμματος “National Fairy Tales” στο οποίο συμμετέχουμε, αναλάβαμε να κοινοποιήσουμε ένα λαϊκό μας παραμύθι, στις συνεργάτιδες χώρες (Τσεχία, Πορτογαλία, Ιταλία και Ρουμανία). Το λαϊκό παραμύθι που αναλάβαμε να κοινοποιήσουμε είναι “Η κυρά Καλή και οι 12 μήνες” ή με την αγγλική μετάφραση “Mrs KindHeart and 12 months”.

Μία από τις προκλήσεις του προγράμματος είναι να φτιάξουμε ένα ebook με ψηφιακή αφήγηση των παιδιών και ζωγραφιές τους. Έτσι φτιάξαμε το ebook στο bookcreator

Το ηλιακό μας σύστημα

Λίγο πριν την αποκριά και σύμφωνα με το αναλυτικό μας πρόγραμμα, είναι καιρός να ασχοληθούμε με τη μέρα, τη νύχτα, τις εποχές και τους μήνες.

Φτιάξαμε λοιπόν τη μέρα και τη νύχτα, τη γράψαμε, διαβάσαμε ένα ποιηματάκι

Εμείς αποφασίσαμε να αποφασίσαμε να εμπλουτίσουμε τη θεματολογία μας και λίγο με το ηλιακό μας σύστημα και τους πλανήτες που το περιβάλλουν.

Με αφορμή την ιδέα της Κατερίνας Παπαευθυμίου, http://paixnidokamomataa.blogspot.com φτιάξαμε μια μικρογραφία για το πώς πέφτει ο ήλιος στη γη και φτιάχνει τη μέρα και τη νύχτα…

Ξεκινήσαμε λοιπόν φτιάχνοντας ένα βιβλίο αγκαλιάς, lapbook σε αναζήτηση αντίστοιχων ιδεών, στο οποίο αποφασίσαμε να προσθέτουμε σιγά- σιγά ό,τι θα μας τραβούσε το ενδιαφέρον.

Κάναμε λοιπόν μια μικρογραφία των θέσεων των πλανητών γύρω από τον ήλιο, μία αντίστροφη μέτρηση από το 10-1 (ιδέα από το Πυθαγόρειο Νηπιαγωγείο pythagoreionip.blogspot.com, προσθέσαμε της φάσης της σελήνης (μια εξαιρετική ιδέα της Κατερίνας Παπαευθυμίου , http://paixnidokamomataa.blogspot.com/)

με μία καταπληκτική ευκαιρία να μιλήσουμε (πολύ απαλά) για τα κλάσματα.

Βρήκαμε μία εκπληκτική εφαρμογή στο ramkid για τη θέση των πλανητών στη σωστή θέση

και βρήκαμε ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με εικόνες επαυξημένης πραγματικότητας.

Μάγδα Δίγκα, σε ευχαριστούμε πολύ!!!!!

Φτιάξαμε κολάζ- ψηφιδωτό έναν αστροναύτη…

Για να παράγουμε λόγο πια, απαντήσαμε στην ερώτηση: Τί θα έκανες αν πήγαινες στο φεγγάρι;

Φτιάξαμε space rockets