Hμέρα γονιού-μαμά Γεωργία

Σήμερα Τρίτη, 26/02/2019 μας επισκέφτηκε η μαμά Γεωργία, μαμά του Γιώργου και μαμά 3 παιδιών. Όπως συνήθως την καλωσορίσαμε και μας καλωσόρισε με τον πρωινό χαιρετισμό μας.

και μετά της δείξαμε πώς περνάμε το πρωινό μας. Αλλάξαμε τη μέρα, τον καιρό, είπαμε τις καλημέρες μας και μετά η μαμά Γεωργία, στο πνεύμα των ημερών μας έφερε παιχνίδια με μπαλόνια.

Οι ομάδες μας αποδείχτηκαν ίσης δυναμικής και τελικά βγήκαν ισόπαλες…

Το σίγουρο είναι ότι το καταδιασκεδάσαμε… Στο τέλος αποχαιρετήσαμε γλυκά τη μαμά Γεωργία, με μια γλυκιά αγκαλίτσα κι ένα ζεστό φιλάκι,

κι αυτή με τη σειρά της μας αντάμειψε με ένα υπέροχο γλύκισμα..

Ευχαριστούμε μαμά Γεωργία, ήταν μια υπέροχη μέρα και ευχόμαστε να την ευχαριστήθηκες όπως κι εμείς.

Η ηρεμία σου, η εμπειρία σου και η δημιουργικότητά σου έκαναν τη μέρα μας αξέχαστη…

Σε ευχαριστούμε και κρατούμε μια πόρτα ανοιχτή στο σχολείο μας για σένα…. σε αγαπάμε πολύ- πολύ.

To ηλιακό μας σύστημα -2

Αυτή η εβδομάδα είναι η εβδομάδα “πρακτικής εφαρμογής” για ό,τι μάθαμε μέχρι τώρα για το ηλιακό μας σύστημα. Ξεκινήσαμε λοιπόν με μία λίστα εκπαίδευσης, ώστε να καταστούμε ικανοί ΜΙΚΡΟΙ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Πρώτη αποστολή να φτιάξουμε ένα διαστημόπλοιο, με απλά υλικά, να χωράει μία καμηλοπάρδαλη και όταν προσεδαφίζεται να μην πέφτει η καμηλοπάρδαλη κάτω.. και να τι φτιάξαμε…

 

και με αυτή την ευκαιρία, κάναμε και μία μίνι συνέντευξη δημιουργικής γραφής. “Αν έφτιαχνες έναν πλανήτη….”

Συλλογή διαστημικών πετρωμάτων η επόμενη αποστολή:

Σταθμός ενυδάτωσης. Μπορείς να πιεις νερό με το κράνος του αστροναύτη; Δε θα το πιστέψετε. Όλοι τα κατάφεραν… και η κ. Φανή!

Μετρήσεις… με συνηθισμένες και ασυνήθιστες μετρικές μονάδες…

Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι ήταν ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

και το σημάδι με μπάλες ενός ζωγραφισμένου εγωγήινου, το ΣΗΜΑΔΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥ.

Ζωγραφίσαμε και το Γαλαξία με νερομπογιές, οδοντόβουρτσες και puffy paint

Στο τέλος της εβδομάδας παραλάβαμε όλοι το πτυχίου του ΜΙΚΡΟΥ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗ και την ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ του ΜΙΚΡΟΥ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗ!

 

 

Η κυρά Καλή και οι 12 μήνες

Στο πλαίσιο το eTwinning προγράμματος “National Fairy Tales” στο οποίο συμμετέχουμε, αναλάβαμε να κοινοποιήσουμε ένα λαϊκό μας παραμύθι, στις συνεργάτιδες χώρες (Τσεχία, Πορτογαλία, Ιταλία και Ρουμανία). Το λαϊκό παραμύθι που αναλάβαμε να κοινοποιήσουμε είναι “Η κυρά Καλή και οι 12 μήνες” ή με την αγγλική μετάφραση “Mrs KindHeart and 12 months”.

Μία από τις προκλήσεις του προγράμματος είναι να φτιάξουμε ένα ebook με ψηφιακή αφήγηση των παιδιών και ζωγραφιές τους. Έτσι φτιάξαμε το ebook στο bookcreator

Το ηλιακό μας σύστημα

Λίγο πριν την αποκριά και σύμφωνα με το αναλυτικό μας πρόγραμμα, είναι καιρός να ασχοληθούμε με τη μέρα, τη νύχτα, τις εποχές και τους μήνες.

Φτιάξαμε λοιπόν τη μέρα και τη νύχτα, τη γράψαμε, διαβάσαμε ένα ποιηματάκι

Εμείς αποφασίσαμε να αποφασίσαμε να εμπλουτίσουμε τη θεματολογία μας και λίγο με το ηλιακό μας σύστημα και τους πλανήτες που το περιβάλλουν.

Με αφορμή την ιδέα της Κατερίνας Παπαευθυμίου, http://paixnidokamomataa.blogspot.com φτιάξαμε μια μικρογραφία για το πώς πέφτει ο ήλιος στη γη και φτιάχνει τη μέρα και τη νύχτα…

Ξεκινήσαμε λοιπόν φτιάχνοντας ένα βιβλίο αγκαλιάς, lapbook σε αναζήτηση αντίστοιχων ιδεών, στο οποίο αποφασίσαμε να προσθέτουμε σιγά- σιγά ό,τι θα μας τραβούσε το ενδιαφέρον.

Κάναμε λοιπόν μια μικρογραφία των θέσεων των πλανητών γύρω από τον ήλιο, μία αντίστροφη μέτρηση από το 10-1 (ιδέα από το Πυθαγόρειο Νηπιαγωγείο pythagoreionip.blogspot.com, προσθέσαμε της φάσης της σελήνης (μια εξαιρετική ιδέα της Κατερίνας Παπαευθυμίου , http://paixnidokamomataa.blogspot.com/)

με μία καταπληκτική ευκαιρία να μιλήσουμε (πολύ απαλά) για τα κλάσματα.

Βρήκαμε μία εκπληκτική εφαρμογή στο ramkid για τη θέση των πλανητών στη σωστή θέση

και βρήκαμε ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με εικόνες επαυξημένης πραγματικότητας.

Μάγδα Δίγκα, σε ευχαριστούμε πολύ!!!!!

Φτιάξαμε κολάζ- ψηφιδωτό έναν αστροναύτη…

Για να παράγουμε λόγο πια, απαντήσαμε στην ερώτηση: Τί θα έκανες αν πήγαινες στο φεγγάρι;

Φτιάξαμε space rockets