Την Κυρά Σαρακοστή
που ‘ναι έθιμο παλιό
οι γιαγιάδες μας την φτιάχναν
με αλεύρι και νερό.
Για στολίδι της φορούσαν
στο κεφάλι εναν σταυρό
μα το στόμα της ξεχνούσαν
γιατι νήστευε καιρό.
Και τις μέρες της μετρούσαν
με τα πόδια της τα επτά.
Κόβαν ένα την βδομάδα
μέχρι ‘νάρθει η Πασχαλιά.
Για τον λόγο αυτό είχαμε μαζί μας την κα Ελένη, γιαγιά νηπίου μας που έφτιαξε την κυρα Σαρακοστή με αλεύρι, νερό και αλάτι….
Ευχαριστούμε κα Ελένη!!!!