Στο σχολείο στόχος μας είναι τα παιδιά να γίνουν μια μικρή ομάδα. Μια μικρή κοινωνία στην οποία ο καθένας είναι μοναδικός, διαφορετικός και έχει τη δική του ξεχωριστή θέση. Ο καθένας λοιπόν μέσα από δραστηριότητες και απλές εργασίες παρουσιάζει τον εαυτό του στην ομάδα, συγκρίνει και παρατηρεί τους γύρω του.
Στο τμήμα 1 με την κυρία Ελπίδα ξεκινήσαμε από την αναγνώριση του βασικού στοιχείου της ταυτότητάς μας: την αναγνώριση του ονόματός μας! Κάθε παιδί είχε μια αποστολή. Να αναγνωρίσει το καρτελάκι με το όνομά του και να εντοπίσει το αρχικό του γράμμα!
Συνεχίσαμε τη δράση με μουσικοκινητικά παιχνίδια εξοικείωσης. Τα νησάκια του αρχικού μας! Όσο διαρκεί η μουσική τα παιδιά χορεύουν γύρω από τα νησάκια. Μόλις σταματήσει πρέπει να βρουν το νησάκι που έχει το αρχικό μας γράμμα.
Στη συνέχεια με πλαστελίνη σχημάτισαν το αρχικό τους και το ζωγράφισαν με στάμπες από φελλό!
Στο τμήμα 2 με την κυρία Έφη, αφού αναζητήσαμε από τα καρτελάκια μας το αρχικό του ονόματός μας, προσπαθήσαμε να αναγνωρίσουμε ολόκληρο το όνομα. Φυσικά τα καταφέραμε και στη συνέχεια δημιουργήσαμε τη δική μας πόλη με ονόματα την οποία μετά από συζήτηση ονομάσαμε “Γραμματούπολη”!
Φυσικά ζωγραφίσαμε το αρχικό μας γράμμα για να δημιουργήσουμε την ατομική μας ταυτότητα…..
Και το σχεδιάσαμε με πλαστελίνη δημιουργώντας μικρά γραμματο-στολίδια!!
Συνεχίσαμε την εξάσκηση με το καθημερινό μας ημερολόγιο στο οποίο θα γράφουμε καθημερινά το όνομά μας!
Στο ολοήμερο τμήμα, στα πλαίσια της θεματικής “Ο Εαυτός μου”, μιλήσαμε για τον εαυτό μας και τον παρουσιάσαμε. Κοιτάξαμε σε έναν καθρέφτη περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά μας.
Μέσα από την αφήγηση του βιβλίου ” Μοιάζουμε διαφορετικοί αλλά είμαστε ίδιοι” της Jennifer Moore, συζητήσαμε για την διαφορετική εξωτερική εμφάνιση του καθενός και παίξαμε παιχνίδια αναγνώρισης των φίλων μας έχοντας κλειστά τα μάτια.
Με την συνοδεία μουσικών οργάνων τραγουδήσαμε και αναπαραστήσαμε το τραγούδι ” Εγώ είμαι εγώ” του Βαγγέλη Ηλιόπουλου.

Έπειτα προσπαθήσαμε να φτιάξουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας μέσα από την ζωγραφική αλλά και με πλαστελίνη.

Παίξαμε με το ζάρι λέγοντας ο καθένας διάφορα αγαπημένα του πράγματα, ώστε να γνωριστούμε καλύτερα.

Τέλος, μιλήσαμε για την οικογένεια μας ζωγραφίζοντας και παρουσιάζοντας την στην υπόλοιπη ομάδα.





















