
Πατήστε στους παρακάτω υπερσυνδέσμους για να ανοίξετε το επιμέρους υλικό
Φάκελος με Θεατρικά λήξης για μικρές τάξεις
Πατήστε στον τίτλο ή στην παρακάτω εικόνα
Θεατρικά από την ιστοσελίδα e-sxolikitaksi
Σε αυτή την ιστοσελίδα θα βρείτε διάφορα θεατρικά που είτε τα έχουν φτιάξει μόνες τους οι συναδέλφισσες, είτε τα έχουν διασκευάσει από γνωστά βιβλία, παραμύθια κ.λ.π. Μπορείτε να κατεβάσετε τα αρχεία στον υπολογιστή σας πατώντας στην παρακάτω εικόνα
Πατήστε στην παραπάνω εικόνα για να βρείτε υλικό προς αξιοποίηση για τον Μακεδονικό αγώνα
Ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα
άρθρο από τον εκπαιδευτικό ιστοχώρο ΙΣΤΟΡΙΟΠΑΙΔΕΜΑΤΑ
Δείτε ακόμη το παρακάτω άρθρο από τον ιστότοπο της Ιεράς Μητρόπολις Κορίνθου πατώντας στην παρακάτω εικόνα
Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα
από την τάξη του κ. Αντώνη
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα
Βίντεο – Υλικό για τον Μακεδονικό αγώνα
Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/results?search_query=%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82+%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B1%CF%82
ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΓΡΑΣ
δείτε το θεατρικό πατώντας στην παρακάτω εικόνα
“Δεν ξεχνώ”
Δρώμενο για τον Μακεδονικό αγώνα από τα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ «ΕΛΠΙΔΑ»
Μακεδονικός Αγώνας: Αγώνας για Ελληνική Ελεύθερη Μακεδονία
Υλικό προς αξιοποίηση για 28η Οκτωβρίου
Πλήρης φάκελος για την γιορτή της 28ης-Τσαουσίδου Μαίρη
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα
Υλικό για την επέτειο της 28ης
από τον Ιστότοπο “eκπαιδευτικό βήμα”
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα
Παρακάτω μια σύνθεση γιορτής από την συνάδελφο Παπακωνσταντίνου Φιλιππίνα
Πανηγυρικοί λόγοι για την 28η Οκτώβρη
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα
Ο πανηγυρικός Λόγος
από την μαθήτρια της Γ’ Λυκείου, Σάντρα Αμπασχαρούν, του 1ου Γενικού Λυκείου Παλαιού Φαλήρου, αριστούχο και Σημαιοφόρο, την 28η Οκτωβρίου 2023 στην επίσημη Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγ. Αλεξάνδρου Π. Φαλήρου]_
Σεβαστοι πατέρες, Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, βουλευτές, Αγαπητοί Καθηγητές, Γονείς
(Φίλοι και φίλες)
Στέκομαι με δέος ενώπιόν σας, κρατώντας στα χέρια μου την Ελληνική Σημαία. Είναι μεγάλη μου τιμή και αισθάνομαι βαθια ευγνωμοσύνη απέναντι σε όλους τους ανθρώπους κοντά μου, στο Θεό και απέναντι σε όλους όσους θυσίασαν τη ζωή τους για να μπορώ εγώ κι εσείς σήμερα να ζούμε σε μια χώρα ελεύθερη!
Είπαν πώς Ό,τι είναι ο νους και η καρδιά για τον άνθρωπο, είναι και η Ελλάδα για την οικουμένη. Πράγματι. Δεν είναι μόνο η φυσική ομορφιά, τα γραφικά νησιά , τα βουνά, τα ηλιοβασιλέματά της. Δεν είναι μόνο τα μνημεία και η ιστορία της. Ούτε μόνο η υπέροχη γλώσσα της, ο αρχαίος πολιτισμός και η τέχνη της. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που γέννησε ανθρώπους με θέρμη καρδιά, ανθρώπους φιλόξενους και πάνω απ’ όλα ανθρώπους με ΠΙΣΤΗ και ΙΔΑΝΙΚΑ!
Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ ο πρωθυπουργός της Βρετανίας εξυμνώντας το θάρρος και την ανδρεία των Ελλήνων δήλωσε «Στο εξής δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».
Έπειτα ο ίδιος ο Χίτλερ σε λόγο που εκφώνησε το 1941 είπε: «Χάριν της ιστορικής αλήθειας οφείλω να διαπιστώσω ότι μόνον οι Έλληνες, από όλους τους αντιπάλους οι οποίοι με αντιμετώπισαν, πολέμησαν με παράτολμο θάρρος και ύψιστη περιφρόνηση προς τον θάνατο…».
Ακόμα, Ο ραδιοφωνικός σταθμός της Μόσχας, όταν ο Χίτλερ επιτέθηκε εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης, αναφερόμενος στους Έλληνες, μετέδιδε το εξής μήνυμα: «Πολεμήσατε άοπλοι και νικήσατε, μικροί εναντίον μεγάλων. Σας οφείλουμε ευγνωμοσύνη, γιατί κερδίσαμε χρόνο για να αμυνθούμε. Σαν Ρώσοι και σαν άνθρωποι σας ευχαριστούμε».
Η Ελλάδα το 1940 ήταν μια χώρα μικρή και αδύναμη μπροστά στις ισχυρές δυνάμεις, μια χώρα περιτριγυρισμένη από εχθρούς και παρόλα αυτά 80 περίπου χρόνια από σήμερα ο Ιωάννης Μεταξάς απαντά απλά στον Εμμανουέλε Γκράτσι με μια λέξη ιστορική. “Όχι” του απάντησε απέναντι στην ιδέα της παράδοσης της Ελλάδας και η απάντηση αυτή αποδείχθηκε αντιπροσωπευτική για όλους τους Έλληνες, αφού την επόμενη κιόλας μέρα, Ελληνίδες μητέρες και παιδιά με χαρά αποχαιρετούσαν τα μέλη των οικογένειων τους που “με το χαμόγελο στα χείλη” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Σοφία Βέμπο, κατευθύνονταν προς το μέτωπο. Σαν να μην ηχούσαν σειρήνες πολέμου. Σαν να ξημέρωσε μια μέρα πανηγυρική… όπως και ίσως ήταν γιατί η Ελλάδα δεν έπεσε στα χέρια ιταλικών και γερμανικών δυνάμεων.
Αυτό που οδήγησε τους Έλληνες στο μεγάλο θαύμα της νίκης ήταν η ΠΙΣΤΗ και η ΑΓΑΠΗ στην πατρίδα. Χρειάστηκαν πολλές θυσίες και αυταπάρνηση για να μπορεί να κυματίζει η γαλανόλευκη σημαία σε κάθε σπίτι σήμερα. Άραγε κυματίζει στις καρδιές όλων μας;
Η ελληνική σημαία φέρει επάνω και αριστερά έναν λευκό Σταυρό. Έναν Σταυρό που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής ταυτότητας. Σταυρός που σημαίνει θυσία και αγάπη! Θυσία του «εγώ» για το «εσύ», θυσία του κόπου μου και του χρόνου μου «σήμερα», για το αύριο « όσων θα γεννηθούν». Σταυρός που σημαίνει αγάπη. Αγάπη που ξεπερνά το «προσωπικό δικαίωμα» ακόμα και στη ζωή για χάρην της ελευθεριας. Σταυρός που σημαίνει πίστη στο Θεό! Γιατί πώς μπορούμε να αμφισβητήσουμε αυτό που οι ίδιοι οι αγωνιστές ομολογούν. Ότι τα θαύματα ήταν καθημερινά κατά τη διάρκεια της μάχης. Γι’ αυτό και σήμερα 28η Οκτωβρίου τιμούμε και την Παναγία μας, την Αγία Σκέπη που με τη προστασία και τη βοήθειά της συνέβαλε καθοριστικά στο έπος του ’40.
Γεννήθηκα στην Ελλάδα αλλά δεν είναι η πατρίδα μου. Δε μεγάλωσα με Έλληνες παππούδες και γιαγιάδες για να κληρονομήσω μια έμφυτη αγάπη για κάθετί ελληνικό μέσα από ιστορίες, βιώματα και αναμνήσεις. Όταν ήμουν μικρή η “Ελλάδα” ήταν για μένα κάτι άγνωστο και ξένο. Σήμερα όμως στέκομαι εδώ με μεγάλη υπερηφάνεια και ευγνωμοσυνη. Αγαπώ την Ελλάδα από επιλογή. Αγαπώ την Ελλάδα γιατί έχει άμεση σχέση με την ίδια μου την προσωπικότητα. Θαυμάζω τον τρόπο που ο Έλληνας κάθε εποχής δεν διστάζει να υπερασπιστεί την γη στην οποία μεγάλωσε, την γλώσσα του, τη θρησκεία του, την ταυτότητά του, τους ανθρώπους του χωρίς φοβο, χωρίς να ζυγίζει και να υπολογίζει τις απώλειες. Αγαπώ τον Έλληνα που δεν προκαλεί αλλά υπερασπίζεται μέχρι θανάτου αν του πειράξουν ο, τι αγαπά. Παραδειγματιζομαι από τη γυναίκα της Πίνδου που ξεπροβόδισε με δάκρυα και χαμόγελο τον άντρα της και τα αγόρια της για το μέτωπο και σήκωσε βάρη ασήκωτα με τις κορες της ανεβαίνοντας τα κακοτράχαλα βουνά.
Η Ελλάδα μεγάλωσε Έλληνες και …Φιλέλληνες, χαρίζοντας αξίες και εμπνέοντας ιδανικά που συγκινούν. Ας την αγαπήσουμε όπως της αξίζει, όπως μας διδασκει η θυσία των αγωνιστών του 1940, που αποτελούν πρότυπο για κάθε νέο άνθρωπο ανεξαρτήτως καταγωγής.
Ας μάθουμε την ιστορία της, ας διδαχθούμε από το παρελθόν και ας ελεγχθούμε από το παρόν, με την ελπίδα να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον. Ας κάνουμε το καθήκον μας με συνέπεια, με ζήλο και αγωνιστικότητα και ας πούμε ένα ηρωικό ΟΧΙ στον εύκολο δρόμο της άνεσης και του συμφέροντος.
Ο μεγάλος ποιητής Κ. Παλαμάς γράφει.
Γνώμες, καρδιές, όσοι Έλληνες,
ό,τι είστε, μην ξεχνάτε,
δεν είστε από τα χέρια σας μονάχα, όχι.
Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα ’ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν
οι αγέννητοι, οι νεκροί.
Πράγματι χρωστάμε. Χρωστάμε να παραδώσουμε την Ελλάδα που παραλάβαμε… ελεύθερη και ΚΑΛΥΤΕΡΗ!
Σας ευχαριστώ!
ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα
Ποιηματάκια για την 28η Οκτωβρίου για Α/Β δημοτικού
Η 28η Οκτωβρίου 1940, Στα Σχολείο Της Πατρίδας Μου (playlist) από την Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου
ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ 40 (playlist)
«ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ»
σκετσάκια και αφηγήσεις για τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου από τον ιστότοπο ” όταν ήμουν δάσκαλος“
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα
“Το λεύκωμα του ’40”
θεατρικό για την 28η Οκτωβρίου (της Ιωάννας Κυρίτση – Τζιώτη)
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα
Θεατρικό για την 28η Οκτωβρη: Το χωνί (Γιάννης Σταράκης)
Από τον ιστότοπο “Ιδέες γαια δασκάλους…. και όχι μόνο”
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα
«Το παιδί με τη ριγέ πιτζάμα»
Η μαθήτρια Κατερίνα Πέτρου διασκεύασε την ιστορία του βιβλίου «Το Αγόρι με τη Ριγέ Πιτζάμα» για τις ανάγκες του θεατρικού με τίτλο «Το παιδί με τη ριγέ πιτζάμα» που ανέβηκε σε σχολική γιορτή για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
28η Οκτωβρίου: Πρόταση για έναν διαφορετικό σχολικό εορτασμό από το Φιλολογικό Γυμνάσιο
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα
Τα λαϊκά τραγούδια της Κατοχής και της Αντίστασης
από τον ιστότοπο”Γύρω από τη Μουσική”
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα
Η Επέτειος του ΟΧΙ από τον ιστότοπο
“Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών”
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα
Εκπαιδευτικό υλικό για την 28η Οκτωβρίου από τον ιστότοπο “Καλίστα -Διδάσκω αεί διδασκόμενος”
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα
Δείτε επίσης Υλικό για την επέτειο της 28ης
από τον Ιστότοπο “Θέματα 4 ΑΙΙ”
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα
Υλικό για σύνθεση γιορτής Πολυτεχνείο
Πατήστε στον τίτλο ή στην παρακάτω εικόνα
«Μας χρειάζεται τελικά μια χούντα;»
Το παρακάτω έργο είναι αποτέλεσμα πολύμηνης μελέτης και έρευνας των μαθητών της ΣΤ΄ Τάξης του Δημοτικού σχολείου Ελαιοχωρίου Καβάλας και υπάρχει στο ιστολόγιο του συναδέλφου Ευθύμιου Τζήμη. Γράφτηκε από τους μαθητές του και είναι εξολοκλήρου εμπνευσμένο από βιώματα ανθρώπων της εποχής. Αποτελεί ένα σύνολο από σκετσάκια, τα οποία μπορούν να παρουσιαστούν είτε όλα είτε να γίνει επιλογή κάποιων.
Τόσο το σενάριο όσο και τα ηχητικά του έργου, θα τα βρείτε εδώ:
Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίασή του από τους μαθητές :
https://efthimistzimos.sites.sch.gr/classroom/history/general-history/#oxixoudotainia-anchor
Δείτε από το drive συναδέλφου επιλεγμένο υλικό για μια όμορφη σύνθεση γιορτής
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα
ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 2016
Η γιορτή της δημοκρατίας
(Οι τέσσερις απαγορεύσεις του Αρπατίλαου)
Θεατρική παράσταση για το Πολυτεχνείο βασισμένη στα «μαγικά μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά
Επιμέλεια – επιλογή – διασκευή κειμένων : Αναστασία Τσιαχπίνη, Ανδριάνα Σκόρδου, Κατερίνα Ζαχαροπούλου
«Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ»
πατήστε στον παραπάνω τίτλοκαι επισκεφθείτε ένα θεατρικό έργο για την επέτειο του Πολυτεχνείου από τον ιστότοπο “όταν ήμουν δάσκαλος“
Όταν οι λέξεις χάνουν τη σημασία τους…
Θεατρική παράσταση για το Πολυτεχνείο από το Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Δείτε ο κείμενο της παράστασης με τις σκηνοθετικές οδηγίες πατώντας στην παρακάτω εικόνα
Θεατρικό δρώμενο για το Πολυτεχνείο -1
από τον Μάνο Στεφανάκη
αποτελεί απόσπασμα από το βιβλίο “Ο Θέσπις στο Δημοτικό σχολείο” των εκδόσεων Κέδρος
Θεατρικό: ‘Προετοιμάζοντας τη γιορτή του Πολυτεχνείου…’
Θεατρικό:ΤO ΚΑΦΕΝΕΙO Η ΕΛΛΑΣ
Εδώ Πολυτεχνείο….. μια συλλογή υλικού για διδακτική αξιοποίηση
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα
“Τα μαξιλάρια της Ουρανούπολης”
Διασκευή του παραμυθιού τα μαγικά μαξιλάρια (Ε. Τριβιζά).
Θεατρικό για την 17η Νοέμβρη
από τον εκπαιδευτικό ιστότοπο “Κυρία , κυρία , Ναπω; ” της Κάλιας Τσιάμη
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα
Θεατρικό Η ΝΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ
(Διασκευή του έργου της Ευγενίας Φακίνου)
Εδώ Ελευθερία, μια μικρή γιορτή για το Πολυτεχνείο
από τον ιστότοπο “Χρωματιστή τάξη”
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα
18 ποιήματα για την εξέγερση του Πολυτεχνείου
Τα ποιήματα είναι από την ανθολογία του Ηλία Γκρη ΄Το μελάνι φωνάζει – Η 17η Νοέμβρη στη λογοτεχνία’, εκδόσεις Μεταίχμιο.
Δείτε το σχετικό άρθρο πατώντας στην παρακάτω εικόνα
Χριστουγενιάτικα θεατρικά και όχι μόνο…..
Από τον εξαιρετικό ιστότοπο του κ . Χρήστου Χαρμπή ” Οι γιορτές των Δασκάλων” μπορείτε να δείτε πλούσιο και αξιόλογο υλικό .
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα
Θεατρική Χριστουγεννιάτικη σύνθεση _για μεγάλες τάξεις
Μπορείτε να κάνετε όποια τροποποίηση θέλετε , γιατί αποτελείται από μικρά αυτοτελή θεατρικά σε μια ενιαία σύνθεση, για το πως αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι τα Χριστούγεννα στη σημερινή εποχή.
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα
Θεατρικά για Νηπιαγωγείο & μικρές τάξεις δημοτικου
Από τον ιστότοπο της Κάλφα Μαρίας
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα
Χριστουγεννιάτικο θεατρικό με τίτλο “Τι είναι Χριστούγεννα”
Χριστουγεννιάτικα Θεατρικά για το Νηπιαγωγείο:
30+ χρήσιμες συνδέσεις με θεατρικά έργα και σκετς για την Χριστουγεννιάτικη Γιορτή
από τον ιστοχώρο της Τάνιας Μάνεση
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα
29+ συνδέσεις για χριστουγεννιάτικα θεατρικά
Από τον ιστότοπο https://enellys.gr/
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα
Από την εκπαιδευτικό Παπακωνσταντίνου Φιλιππίνα είναι και το παρακάτω θεατρικό με τίτλο ” Τα περιστέρια και τα παιδιά “
προσφορά της εκπαιδευτικού είναι και η παρακάτω παρουσίαση
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε &ν να κατεβάσετε την προβολή της παρουσίασης
Θεατρικό για την γιορτή των Χριστουγέννων με τα γράμματα της αλφαβήτου
προσφορά εκπαιδευτικού
Θεατρικό : «Ο Αϊ – Βασίλης και τα αληθινά δώρα που ζητούν τα παιδιά»
Κομμένο, ραμμένο & μονταρισμένο μουσικά, με ιδέες για χορευτικά.
Χριστουγεννιάτικο θεατρικό_Τα στολίδια
Για μικρές τάξεις (στο φάκελο περιλαμβάνεται και η μουσική επένδυση)
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα
Θεατρικό -ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ για 50 ρόλους
Το παιδί και το όνειρο (της Κάρμεν Ρουγγέρη):
πρόταση χριστουγεννιάτικης γιορτήςαπό τον ιστότοπο ” Δραστηριότητες, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό για το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό “ της Τάνιας Μάνεση.
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
Tα μαγικά γυαλιά της Κωνσταντίνας
Μια ιστορία αγάπης για τα Χριστούγεννα και τα παιδιά του Νηπιαγωγείου από τον ιστότοπο “Μαθαίνω στο Νηπιαγωγείο! ”
Λίγα λόγια: Η Κωνσταντίνα θέλει να αποκτήσει τα μαγικά γυαλιά, που όπως γράφουν τα παραμύθια θα τη βοηθήσουν να κάνει τον κόσμο χαρούμενο και ευτυχισμένο. Έτσι ζητά τα μαγικά γυαλιά από τον Άγιο Βασίλη. Ένα σημείωμα όμως στη θέση του δώρου θα την προβληματίσει, ενώ με τη βοήθεια της μητέρας της θα καταλάβει ότι με τη δική της θέληση και προσφορά αγάπης μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα…
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα
Θεατρικό για τη Γέννηση του Χριστού ( νηπιαγωγείο)
Δημιουργός : Ζήση Ανθή
Διασκευή: Σωτήρης Πράντζος
“Το Γούρι”
Πρόταση για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Νηπιαγωγείο.
Αποτελεί διασκευή του ομώνυμου παραμυθιού “Το γούρι” (της Αγγελικής Πετρή).
Είναι διαμορφωμένο να καλύπτει ομάδα 42 νηπίων (6 σκηνές των 7 παιδιών), αν και μπορούν να γίνουν προσαρμογές ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε ομάδας.
Προτείνονται συνοδευτικά μουσικά κομμάτια για τη μουσική κάλυψη της παράστασης. Έχουν επιλεγεί ορχηστρικά κομμάτια του Μάνου Χατζιδάκι (εννοείται ότι υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές, μπορείτε να ακούσετε χριστουγεννιάτικες μελωδίες και στον σύνδεσμο:
http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/2013/11/15_23.html)
Το χελιδόνι που περίμενε τα Χριστούγεννα,
Χριστουγεννιάτικη γιορτή
Συγγραφέας : Κάλφα Μαρία
Πηγή: https://users.sch.gr/mkalfapa/?p=291
«Οι κουραμπιέδες της Μάγισσας Κουτουρού»
Διασκευή του Παραμυθιού για Χριστουγεννιάτικη γιορτή
(της Ιωάννας Κυρίτση-Τζιώτη)
ΦΟΝ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΟΜΗ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΗ
(διασκευή του παραμυθιού του Κυριάκου Χαρίτου από τη δασκάλα Κολοβού Ελένη)
Δείτε επίσης 2 Χριστουγεννιάτικα Θεατρικά για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό
πατήστε στην παρακάτω εικόνα
Ο πειρατής Περπερούα και τα κάλαντα –
από τον ιστοχώρο “Ξένια στην τάξη”
Θεατρικό ΜΑΓΙΣΣΑ ΑΝΑΚΑΤΩΣΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΟΔΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ…
της συγγραφέα και στιχουργού Όλγας Βλαχοπούλου.
(ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ)
Πηγή : Νίκου Βασιλική Νηπιαγωγείο Δημιουργίας…
θεατρικά με θέμα τη γέννηση για Α τάξη δημοτικού
πατήστε στην παρακάτω εικόνα
Θεατρικό: ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΠΑΝΩΦ-
και σε διασκευή του παραπάνω θεατρικού δείτε :
Θεατρικό: Μια ξεχωριστή μέρα του μπαρμπα Γιάννη
«Τα Καμώματα του Γέρο – Χρόνου»
του Γιώργου Λυμπέρη
Χριστουγεννιάτικοι μπελάδες
Θεατρικό βασισμένο στο βιβλίο – παραμύθι του Τριβιζά:
«Ο Αϊ-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 αρουραίους»
“ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ” Θεατρικό
Κείμενο: Γιώργος Κορδογιάννης
Θεατρική διασκευή: Μάρω Ματθαίου
Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα
Θεατρική απόδοση του ομώνυμου παραμυθιού του Ευγένιου Τριβιζά.
Στον φάκελο με το υλικό περιέχεται η θεατρική διασκευή και η προτεινόμενη από τους δημιουργούς μουσική του έργου.
Πατήστε στην εικόνα για να κατεβάσετε σε συμπιεσμένη μορφή το υλικό:
Τα δικαιώματα από το βιβλίο, την θεατρική διασκευή και την μουσική ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Η ανάρτηση στο blog αυτό έγινε για καθαρά εκπαιδευτική χρήση.)
Θεατρικό -Το κοριτσάκι με τα σπίρτα ολόκληρο
Θεατρικό :O ΣΚΡΟΥΤΖ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Τα Χριστούγεννα της οικογένειας Στριγγλάκη
με την προτεινόμενη μουσική επένδυση στο τέλος του θεατρικού
Το δώρο της Παπλωματούς
Χριστουγεννιάτικη γιορτή αναρτημένη στον ιστότοπο της Κάλφα Μαρίας
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα
Το δώρο της Παπλωματούς σε έμμετρη μορφή
Παρακάτω θα βρείτε το έργο σε μια όμορφη διασκευή και σε εκτυπώσιμη μορφή
Χριστουγεννιάτικο σχολικό θεατρικό – “Ο Τέταρτος Μάγος”
Χριστουγεννιάτικα θεατρικά μέσα σε ένα Sway
|
Χριστουγεννιάτικα θεατρικά β΄μέρος
Θεατρικά από τον ιστότοπο Θέματα4ALL
πατήστε στην παρακάτω εικόνα
Χριστούγεννα στο σκουπιδότοπο
έμμετρο θεατρικό της Φρόσως Χατόγλου
«Ο ΑΪ – ΒΑΣΙΛΗΣ ΞΕΧΑΣΕ ΤΑ ΔΩΡΑ»
«Ο Αϊ – Βασίλης κινδυνεύει»
Μια ιστορία βασισμένη στο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Ευγένιου
Τριβιζά. «Ο Αϊ-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 αρουραίους»
Η διασκευή του παραμυθιού έγινε από τους εκπαιδευτικούς:
Ελένη Σιαβελή (δασκάλα Β1),
Κατερίνα Παπανικολάου (δασκάλα Β2),
Γκέλυ Μητρογιάννη (εκπαιδευτικός μουσικής),
Λήδα Γραβάνη (εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής)
Θεατρικό “Ο Δικός μας Αϊ – Βασίλης “του Βαγγέλη Ηλιόπουλου
σε διασκευή της εκπαιδευτικού Παπακωνσταντίνου Φιλιππίνας
Θεατρικό Χριστουγέννων «Ο Αϊ-Βασίλης φέτος είναι πράσινος»
Η βαρυστομαχιά του Αϊ – Βασίλη
Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΊΤΣΑ [χριστουγεννιάτικο θεατρικό]
της Μαρίας Κίτρα για/από παιδιά 9-15 ετών.
Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΊΤΣΑ
(διασκευή από το θεατρικό έργο της Μαρίας Κίτρα)
Η ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ
Θεατρικό της Τζίνα Αποστολοπούλου
Η ΜΠΟΥΓΑΔΑ ΤΟΥ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ
Μια πρόταση για χριστουγεννιάτικη γιορτή! Γραμμένη σε έμμετρο λόγο και με χιουμοριστική χροιά, η ιστορία από το ομώνυμο βιβλίο της Ιωάννας Κυρίτση «Η μπουγάδα του Άι-Βασίλη», με ρόλους για 50 παιδιά και άνω… Μπορείτε να τη διαμορφώσετε στα δικά σας μέτρα και στις ανάγκες της τάξης ή του σχολείου σας. Στο αρχείο θα βρείτε επίσης προτεινόμενα μουσικά κομμάτια, καθώς και κινήσεις που θα σας βοηθήσουν στη γιορτούλα σας!
Διασκευή του ομώνυμου βιβλίου της Ιωάννας Κυρίτση
Ο ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ
Παραλλαγή του” Ο Αι Βασίλης στη φυλακή”
από την συνάδελφο Σταυρίδου Σοφία
Θεατρικό Χριστουγέννων: Ο Άγιος Βασίλης κοιμάται του καλού καιρού…
Διασκευή εμπνευσμένη από το βιβλίο του Γιάννη Σερβετά
«Ο δαγκωμένος κουραμπιές») –Προσφορά του ιστοχώρου EdTech Teacher ( Σπύρος Σπύρου)Εκδόσεις «Επόμενος Σταθμός»
Θεατρικό Χριστουγέννων: Το χωριό του Αγίου Βασίλη πλημμύρισε…
Προσφορά του ιστοχώρου EdTech Teacher ( Σπύρος Σπύρου)
Θεατρικό Χριστουγέννων: “Ο Άη- Βασίλης και η Ανακύκλωση”
από τον ιστότοπο Για ένα πράσινο νηπιαγωγείο…
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα
Θεατρικά για την Γιορτή των Τριών Ιεραρχών
Ομιλία για τους Τρεις Ιεράρχες
από τον/την
1.Θεατρικό – Οι Τρεις Ιεράρχες
2.Θεατρικό – Ο Μέγας Βασίλειος
3.Θεατρικό -ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
4.Πέντε Θεατρικά για τους Τρεις (3) Ιεράρχες
από το ιστολόγιο – Ομάδα εκπαιδευτικών “Ο Παιδαγωγός”
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα
5. Θεατρικά για τους Τρεις (3) Ιεράρχες από τον ιστότοπο Α.Κί.ΔΑ. (Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών και Ειδικών εκπαιδευτικών)
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα
Θεατρικά για την Γιορτή της μητέρας
Τα παρακάτω θεατρικά είναι δημιουργίες των νηπιαγωγών Ιωάννα Βαχλιώτη και Χριστίνα Κασσιανού,οι οποίες υπηρετούν στο Νηπιαγωγείο Τραγανού.
(Το Τραγανό είναι πεδινή κωμόπολη της Ηλείας, χτισμένη βόρεια του ποταμού Πηνειού και σε υψόμετρο 30 μέτρα. Υπάγεται διοικητικά στον Δήμο Πηνειού της Περιφερειακής Ενότητος Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος)
Πατήστε στις παρακάτω εικόνες για να τα επισκεφθείτε
Γιορτή 25ης Μαρτίου-
θεατρικά και μουσικές επενδύσεις
Πατήστε στον τίτλο ή στην παρακάτω εικόνα
Δείτε επίσης τα παρακάτω θεατρικά:
1.Τα αγάλματα
Μικρό θεατρικό , βασισμένο στα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη. ” Μην πουλάτε τα αγάλματα, για αυτά πολεμήσαμε”
3.Παρουσιαστές ή … κλέφτης και αρματωλή;;;.
4.Ο Καραγκιόζης παρουσιαστής για την εθνική επέτειο του 1821
5.Ο Καραγκιόζης στην επανάσταση
Λήψη αρχείου
6. ΤΑ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ 1821 -(Επετειακό θεατρικό 25ης Μαρτίου)
Το θέμα της παράστασης συνδέεται διαθεματικά με την Ιστορία της ΣΤ τάξης του δημοτικού και πραγματεύεται την προσφορά, το έργο και τον θάνατο αρκετών ηρώων του 1821. Κεντρική ιδέα του έργου είναι η παρουσία της πινακοθήκης των ηρώων. Σε κάθε πίνακα που πέφτει ο προβολέας ενώ οι άλλοι βυθίζονται στο σκοτάδι, ο ήρωας του αφηγείται με λίγα λόγια τη ζωή, την προσφορά και το τέλος του.
Θεατρικό για την 25η Μαρτίου: “Κουβέντα με τους ήρωες του 1821” της Ιωάννας Κυρίτση-Τζιώτη
Κουβέντα με τους Ήρωες του 1821
Tι θα σας έλεγαν άραγε οι ήρωες του 1821, αν ζωντάνευαν σήμερα και πώς θα σχολίαζαν τον σύγχρονο τρόπο ζωής;
(Το κείμενο στο sway είναι της συγγραφέως Παιδικών και Εφηβικών
βιβλίων Ιωάννας Κυρίτση-Τζιώτη)
Α΄μέρος
https://sway.cloud.microsoft/kW1mvbuZjBLn1F6U
Β΄μέρος
https://sway.cloud.microsoft/OdZ1GWvq2xJ2LLXo?ref=Link
Δύο Μοντέρνα θεατρικά για την 25η Μαρτίου
από τον συνάδελφο Μάριο Μάζαρη
1+8+2+1
Ήρωες
Θεατρικά και άλλο πλούσιο υλικό για την επέτειο της 25ης Μαρτίου από τον ιστότοπο ” Οι γιορτές των Δασκάλων και χρήσιμο υλικό”
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα
Εκπαιδευτικό υλικό για την εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου 1821
από τον εκπαιδευτικό ιστοτοπο “Αντέχουμε”
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα
Θεατρικά σκετς για την 25η Μαρτίου
Πατήστε και στην παρακάτω εικόνα για να δείτε θεατρικά από τον ιστότοπο e-didaskalia
Παρακάτω θα βρείτε μια συλλογή ποιημάτων δημοτικών και μεγάλων Ελλήνων ποιητών για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου
( Σολωμού, Βαλαωρίτη Παλαμά…)
Δημιουργός : Η εκπαιδευτικός Μαρίνα Παλιάκη
Υλικό για την γενεοκτονία των Ποντίων
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να δείτε ένα θεατρικό (με την μουσική του επένδυση) με τίτλο :
“Από την προσφυγιά του χθες στην προσφυγιά του σήμερα”
Ομιλία μνήμης γενοκτονίας ποντίων
Υλικό και Θεατρικάγια γιορτή Λήξης & αποφοίτων
Αναμνήσεις σχολικής χρονιάς
Λεύκωμα / σχολικές αναμνήσεις
Δημιουργός : ΟΛΓΑ ΤΣΕΧΕΛΙΔΟΥ
Αναμνηστικά διπλώματα
για τους τελειόφοιτους μαθητές σας μπορείτε να βρείτε παρακάτω
1ο αναμνηστικό δίπλωμα
2ο αναμνηστικό δίπλωμα
3ο αναμνηστικό δίπλωμα
Παρακάτω το υπέροχο ποίημα της Αγγελικής Βαρελά με τίτλο ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ στολισμένο από τα άξια χέρια της συναδέλφου και συνδημιουργού στο blog μας Σωτηρία Κίτσιου.
Το 1ο αρχείο θα το βρείτε σε δισέλιδη μορφή
Και το δεύτερο η Σωτηρία μας προνόησε να σας το ολοκληρώσει σε μια σελίδα , για όσους θελήσουν να το εκτυπώσουν και να το τυλίξουν σε ρολό για τους μαθητές τους .
Διπλός κόπος για την ίδια και για αυτό την ευχαριστούμε πολύ!!!
Παρακάτω θα βρείτε μια όμορφη παρουσίαση του ποιήματος στην εφαρμογή Prezi
από τον ΒΙΚΕΝΤΙΟ ΜΑΓΓΙΡΟΓΛΟΥ
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα
Πατήστε στον τίτλο ή στην παρακάτω εικόνα για τα θεατρικά
Ρωμαίος & Ιουλιέτα – Μια ιστορία αγάπης… τι πιο απλό;… (θεατρικό για καλοκαιρινή γιορτή) από τον ιστοχώρο ΕdTech Teacher
Τραγούδια για γιορτή αποφοίτων
“Η πιο γλυκιά ανάμνηση” είναι ένα τραγούδι αφιερωμένο στους μαθητές της Στ’ τάξης του 22ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας για το σχολικό έτος 2020-2021. Εμπνεύστρια του τραγουδιού είναι η δασκάλα της τάξης, κυρία Ειρήνη Πιπερίδου. Το τραγούδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα ΜΟΝΟ για ανάλογους εκπαιδευτικούς λόγους.
Πατήστε στον τίτλο ή δείτε το παρακάτω αρχείο
Διάφορα θεατρικά για την γιορτή λήξης
Θεατρικά λήξης για μικρές τάξεις
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα
“H κρουαζιέρα των θεών του Ολύμπου”: θεατρική διασκευή για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό
Από τον ιστότοπο: http://taniamanesi-kourou.blogspot.com/2018/05/h.html
Copyright © Tania Manesi
ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ: μικρά θεατρικά με θέμα τους τα παλιά επαγγέλματα.
Θεατρικό “Επαγγελματικός προσανατολισμός
Της Κατερίνας Κωνσταντινίδου(Δημοτικό Σχολείο Δύστου)
σε διασκευή του Γιάννη Φαινέκου
(διαχειριστή του blog Μικρών Περιπλανήσεις…)
Θεατρικές σκηνές από τον Ελληνικό Κινηματογράφο
Πατήστε στον τίτλο ή στην παρακάτω εικόνα
Σσσς!… Αρχίζει!
ένα θεατρικό για τον ελληνικό κινηματογράφο από την Νίνα Βασιλείου.
Στο παρακάτω Sway θα βρείτε επίσης, ιδέες για τη μουσική το πρόγραμμα, τις προσκλήσεις και τον τον έπαινο.
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα
Δείτε ακόμη τα παρακάτω
Ένας γάτος μια φορά -Θεατρικό για την διαφορετικότητα
Πατήστε στον τίτλο ή στην παρακάτω εικόνα
1.Θεατρικό κείμενo: ο μικρός πρίγκιπας
2.Ένα καλοκαιρινό θεατρικό με θέμα τη διαφορετικότητα:
3.ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ- Η ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΟΥ
από την ιστοσελίδα: “Χαρούμενες φατσούλες στο νηπιαγωγείο”
4. Θεατρικό με θέμα το «Δάσος» ή «προστασία του δάσους» για μικρές τάξεις Δημοτικού
από την ιστοσελίδα: “Μαθαίνω στο Νηπιαγωγείο!”
5.Καλοκαιρινό θεατρικό: Επαγγέλματα παλιά που δεν υπάρχουν πια.
για μικρές τάξεις Δημοτικού
6. Διακοπές στην Ελλάδα.
(Από το 40ο Νηπιαγωγείο Αθηνών)
7. Tαξίδι στην Ελλάδα
από το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΥΣΤΟΥ
Εκπαιδευτικός : Κωνσταντινίδου Κατερίνα
8. Tα ξεφτέρια
9.Η επιστροφή των Θεών – Θεατρικό λήξης
10.Θεατρικό: “Επαγγελματικός προσανατολισμός”
της Κατερίνας Κωνσταντινίδου(σε διασκευή από το τον ιστότοπο Μικρών Περιπλανήσεις…)
11.Θεατρική παράσταση για τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Της Σάσας Καραγιαννίδου
Πατήστε στον τίτλο ή στην παρακάτω εικόνα
Δείτε & κατεβάστε παρακάτω με κλικ στην εικόνα άλλο ένα θεατρικό έργο από την Μαρία Κίτρα
“Χαμένοι στο Διαδίκτυο – Lost in Internet”
Οι μαθητές του Ολοήμερου Τμήματος του Δημοτικού Σχολείου Πενταπλατάνου συμμετείχαν στο πρόγραμμα Erasmus με το διαπολιτισμικό θεατρικό “Χαμένοι στο Διαδίκτυο – Lost in Internet”, το οποίο έγραψε και σκηνοθέτησε η υπεύθυνη δασκάλα του Ολοήμερου κα Χατζηκαλλινικίδου Σοφία.
Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο που γράφτηκε αποκλειστικά για τις ανάγκες του προγράμματος Erasmus με σκοπό να αναδείξει τις συνέπειες του διαδικτυακού εθισμού και να προβληματίσει μικρούς και μεγάλους. Οι μαθητές του ολοήμερου σχολείου μέσα από 7 θεατρικά δρώμενα, βιώνουν καταστάσεις διαδικτυακού εθισμού και τολμούν να παρουσιάσουν τις σκέψεις τους και τη δική τους οπτική σε θέματα σχετικά με τους διαδικτυακούς κινδύνους και την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο. Κύριο μέλημα τους, όχι μόνο να αναδείξουν τις σοβαρές επιπτώσεις του εθισμού στους ίδιους και στους συνομηλίκους τους, αλλά και να προτείνουν καλές πρακτικές για την πρόληψη και αντιμετώπισή του. Πολύωρη απασχόληση, απομόνωση από την οικογένεια και τους φίλους, gaming, κοινωνικά δίκτυα, υπερέκθεση προσωπικών δεδομένων, μείωση σχολικών επιδόσεων, διαδικτυακή αποπλάνηση, ηλεκτρονικός εκφοβισμός και ψηφιακή φήμη, είναι τα θέματα που προσεγγίζουν με έναν δικό τους, αληθινό τρόπο.
Δείτε το θεατρικό όπως το παρουσίασαν τα παιδιά
Θεατρικό “ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ”
Συγγραφέας : Νοβρατίδου Άννα
Δείτε στο παρακάτω αρχείο το θεατρικό και προτεινόμενα τραγούδια (στο τέλος) από την εκπαιδευτικό.
Για όσους ενδιαφέρονται το παρακάτω θεατρικό σε επεξεργάσιμο αρχείο word θα το βρείτε εδώ
Οι γιορτές των Δασκάλων και χρήσιμο υλικό
Πατήστε στον τίτλο ή στην παρακάτω εικόνα
Θεατρικά έργα της βραβευμένης συγγραφέα Μαρίας Κίτρα
Πάνω από 71 πρωτότυπα Θεατρικά , για 5 έως 105 ετών, ιδανικά για σχολεία, θεατρικές ομάδες [μικρές ή μεγάλες], κωμωδίες, δράμα, μυστηρίου, εποχής, για κάθε γούστο, είναι εδώ περιμένοντας να επιλέξετε εκείνο που ταιριάζει σ’ εσάς και τις ανάγκες σας!
Μία στις τόσες όμως, που δε βρείτε εκείνο που ψάχνετε, τότε η συγγραφέας θα γράψει για εσάς το κατά παραγγελία έργο που θέλετε!
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα & δείτε θεατρικά έργα για σχολεία
ΒΙΒΛΙΟΘΉΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΏΝ ΚΕΙΜΈΝΩΝ
της Θεατρικής ομάδας Αιτωλικού
Δείτε εδώ πως λειτουργεί η Θεατρική βιβλιοθήκη και απαντήστε όλες τις ερωτήσεις σας
Θεατρικά Σενάρια από τον σύλλογο Εκπαιδευτικών Βρεφονηπιοκόμων
κείμενα για την εκπαίδευση & θεατρικά έργα για σχολικές παραστάσεις
Πατήστε στον τίτλο ή στην παρακάτω εικόνα
Παίζουμε για το περιβάλλον
Θεατρικά και τραγούδια για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
Είναι γνωστό ότι στο τέλος κάθε περιβαλλοντικού προγράμματος γίνεται διάχυση των αποτελεσμάτων στη σχολική και τοπική κοινότητα και αξιολόγησή του. Ένας τρόπος για κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι μια θεατρική παράσταση, ένα δρώμενο, μια δραματοποίηση ή μια μουσική προσέγγισή του, γεγονός που το θα το καθιστούσε εύληπτο και ελκυστικό. Στη μακροχρόνια ενασχόλησή μου με την Εκπαίδευση για την Αειφορία και για τις προαναφερθείσες ανάγκες του εκάστοτε προγράμματός, έγραψα κάποια κείμενα, πρόσφορα για δραματοποίηση από παιδιά δημοτικού και τραγούδια, υλικό το οποίο συγκέντρωσα και παρουσιάζω στο συγκεκριμένο βιβλίο. Έμμετρα και πεζά που χαρακτηρίζονται από ευελιξία ως προς τον τρόπο παρουσίασής τους και τον αριθμό των συμμετεχόντων κάθε φορά. Είναι κείμενα δηλαδή που μπορούν να δραματοποιηθούν από ένα ή δύο σχολικά τμήματα. Συνοδεύονται επίσης από απλές σκηνοθετικές οδηγίες και ιδέες για την καλύτερη παρουσίασή τους, που προέκυψαν από το γεγονός ότι όλα έχουν χρησιμοποιηθεί σε σχολικές μου παραστάσεις. Στο τέλος επίσης του βιβλίου υπάρχουν ενδεικτικές φωτογραφίες με ιδέες για στολές απλές, πρακτικές και φυσικά κατασκευασμένες από οικολογικά υλικά και ελάχιστο κόστος. Ελπίζω το υλικό αυτό να φανεί χρήσιμο σε κάθε εκπαιδευτικό που εκπονεί προγράμματα για την αειφορία και να αποτελέσει κίνητρο και για άλλους να εμπλακούν σε αυτό. Ελπίζω ακόμα να αποτελέσει ευχάριστο μέσο εκπαίδευσης των παιδιών πάνω σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα όσο το περιβάλλον και η προστασία του. Και μια συμβουλή: Αφήστε τα παιδιά να αυτενεργήσουν. Δε φαντάζεστε πόσο ευχάριστα θα σας εκπλήξουν… Λοιπόν τι λέτε; «Παίζουμε για το περιβάλλον;»
Συγγραφή: Άννα Παπαδοπούλου
Έκδοση: terrasos (πηγή)
ISBN: 978-618-00-0542-4
Έτος έκδοσης: 2018
Πηγή : https://www.ebooks4greeks.gr/paizoume-gia-to-periballon
Πλατφόρμα playGRound για ελεύθερα θεατρικά έργα
Το playGRound είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα φιλοξενίας σύγχρονων ελληνικών θεατρικών έργων που διατίθενται ελεύθερα προς ανάγνωση.
Δημιουργήθηκε τον Ιούνιο 2020 από τους συγγραφείς Μάνο Κουνουγάκη και Κατερίνα Λουκίδου και φιλοξενεί σήμερα 57 θεατρικά έργα από 35 συγγραφείς. Όλα τα έργα διατίθενται ελεύθερα για ανάγνωση από τους/τις δημιουργούς και προστατεύονται με άδειες Creative Commons. Τα έργα που δημοσιεύονται είναι γραμμένα τον 21ο αιώνα και έχουν ελάχιστη διάρκεια τα 45 λεπτά. Για τη διευκόλυνση της αναζήτησης, παρέχονται συγκεκριμένα φίλτρα όπως, για παράδειγμα, ο αριθμός προσώπων του έργου.
Στόχος του playGRound είναι η κινητοποίηση και η ανάδειξη των νέων φωνών που εκφράζονται μέσα από τη θεατρική γραφή και η ανάπτυξη μιας κοινότητας συγγραφέων που συνυπάρχουν και συνομιλούν με ίσους όρους στο εδώ και το τώρα. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα play-ground.gr ένα χώρο συνεργασίας, αλληλεπίδρασης και ενίσχυσης της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας.
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα
Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά δημιουργού4.0.