Αναρτήσεις για τέχνη – ζωγραφική

11426 1024x683

11426 1024x683 1

Η τέχνη αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο και τον τρόπο που βλέπουμε ο ένας τον άλλον, γι’ αυτό σας προσκαλούμε να έρθετε και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας μαζί μας.

Ανακαλύψτε τις εμπνευσμένες στιγμές, τους εμβληματικούς ανθρώπους και τα καλλιτεχνικά θαύματα που είναι διαθέσιμα στην άκρη των δακτύλων σας.
Το Google Arts & Culture σάς επιτρέπει να βυθιστείτε στον πολιτισμό με 360 προβολές, να κάνετε μεγέθυνση για να αποκαλύψετε τα μυστικά ενός αριστουργήματος, να κάνετε παρασκηνιακές περιηγήσεις σε παλάτια και μουσεία, να παρακολουθήσετε παιδιά να εξηγούν διάσημους πίνακες σε ειδικούς της τέχνης και πολλά άλλα.

Τι είναι το  Google Arts & Culture ;

Το Google Art & Culture είναι μια εφαρμογή που σας βοηθά να έρθετε σε επαφή με την Τέχνη, έστω και εξ’ αποστάσεως. Το Google Arts & Culture φέρνει στην τάξη σας τους θησαυρούς, τις ιστορίες και τις γνώσεις πάνω από 2.000 πολιτιστικών ιδρυμάτων από 80 χώρες. Από τις Σουφραζέτες που αγωνίστηκαν για τα δικαιώματα των γυναικών, και τις παραστατικές τέχνες στην Όπερα του Παρισιού, έως το αρχείο εκπληκτικών εικόνων της NASA. Ανακαλύψτε ιστορίες για την πολιτιστική μας κληρονομιά. Είναι ο τρόπος για να εξερευνήσετε την τέχνη, την ιστορία, τους ανθρώπους και τα θαύματα του κόσμου μας.

Περιγραφή

Συνδεθείτε μέσω browser στη διεύθυνση https://artsandculture.google.com/ 
ή αλλιώς βρείτε το Google Arts & Culture app στο PlayStore της Google. 

Κλικάρετε πάνω στο εικονίδιο όπως δείχνει το βελάκι, στην παρακάτω εικόνα. Με τον τρόπο αυτό θα εμφανιστούν οι επιλογές που σας δίνονται για να εστιάσετε την εξερεύνησή σας, σε περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει, αλλά και να διαμορφώσετε το προφίλ σας και να οργανώσετε τα αρχεία που ανασύρετε.

 

 Όταν συνδέεστε στην εφαρμογή μέσω web έχετε διάφορες επιλογές.

 

  • Εξερεύνηση (Explore) : Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία που προτείνονται για να αναζητήσετε περιεχόμενο ανά χρονική στιγμή ή χρώμα, να κάνετε ζουμ για να δείτε έργα τέχνης με εκπληκτική λεπτομέρεια, να περιηγηθείτε σε διάσημους ιστότοπους και αξιοθέατα, ή για να απολαύσετε 360ο videos . 

 

  • Κοντινή Εξερεύνηση (Nearby): δείτε τι αξιόλογο βρίσκεται κοντά σας ή έως και 700χλμ από την περιοχή σας ή και σε όλο τον πλανήτη : μουσεία, πινακοθήκες, ερευνητικά ινστιτούτα κλπ. 

 

Αν επιλέξετε έναν από τους προτεινόμενους χώρους, μπορείτε να δείτε πως θα φτάσετε εκεί, με την επιλογή του Google map, η οποία προτείνεται, ή μπορείτε να δείτε ποιο περιεχόμενο περιλαμβάνεται στο Google Art. Επίσης, θα μπορέσετε να επισκεφθείτε το χώρο μέσω του επίσημου ιστοτόπου του, αν υπάρχει. Εμείς από τα προτεινόμενα κοντά μας, επιλέξαμε το Μουσείο της Ακρόπολης.

  • Προφίλ (Profile): δημιουργήστε το προφίλ σας και οργανώστε το υλικό που ανασύρετε κάθε φορά.
  • Επιτεύγματα (Achievements) : αν βάλετε στόχους, τότε κάθε φορά που τους επιτυγχάνεται προστίθεται ένα badge στα Επιτεύγματά σας.
  • Συλλογές (Collections) : επιλέξτε την αλφαβητική εμφάνιση των χώρων που μπορείτε να επισκεφθείτε εικονικά ή “ζητήστε” την εμφάνισή τους στο χάρτη της Υφηλίου. Είναι εντυπωσιακό να δείτε πόσες επισκέψεις, σε όλο τον κόσμο, μπορείτε να πραγματοποιήσετε από το χώρο σας. Υπάρχουν 41 διαφορετικές “ιστορίες” για να ανακαλύψουμε.

 

  • Θέματα (Themes): η ταξινόμηση του περιεχομένου σε θέματα, δίνει ακόμα μια δυνατότητα ανεύρεσης υλικού με διαφορετικό τρόπο.

 

  • Πειραματισμοί (Experiments): αναζητήστε τους πειραματισμούς τέχνης και τεχνολογίας, όπως τη μουσική απεικόνιση των χρωμάτων στους πίνακες του Kandinsky. Πειραματιστείτε και εσείς χρωματίζοντας γνωστούς πίνακες, με τις δικές σας χρωματικές επιλογές, ή παίξτε παζλ με φίλους ή λύστε στην τάξη σας ένα σταυρόλεξο τέχνης. Αν έχετε, δε, εγκατεστημένο το Steam τότε τα παιχνίδια προσομοίωσης σας περιμένουν. Αν δε έχετε το Steam τότε μην απογοητεύεστε γιατί μπορείτε να το “κατεβάσετε”. Εμείς επιλέξαμε να πειραματιστούμε στο διάστημα με την εφαρμογή AR που προσφέρεται από το CERN και το Google Arts & Culture και παρέχει μια διαδραστική εμπειρία μικτής πραγματικότητας. Μπορείτε να βυθιστείτε σε αυτήν την αρχέγονη ιστορία στο διάστημα και να δείτε τη δημιουργία σωματιδίων, αστεριών και του ηλιακού συστήματος, που επικαλύπτονται στο φυσικό σας περιβάλλον.

 

Βέβαια, όπως θα ανακαλύψετε το περιεχόμενο ταξινομείτε και με βάση επιπλέον κατηγορίες, όπως με βάση : 

  • τους Καλλιτέχνες
  • τα Μέσα/Υλικά (Mediums) 
  • τα Εικαστικά ρεύματα (Art Mouvements)
  • τα Ιστορικά Γεγονότα (Historical Events)
  • τις Ιστορικές Φιγούρες (Historical Figures) και
  • τις Τοποθεσίες (Places)

Επίσης, η εφαρμογή μας δίνει και άλλες δυνατότητες. Όλες οι εικόνες στο Google Art είναι υψηλής ανάλυσης, πράγμα που σημαίνει ότι είναι αρκετά λεπτομερείς για να τις δείτε σε μεγάλο μέγεθος. Ωστόσο, μερικά από τα έργα ζωγραφικής είναι σε πραγματικά πολύ υψηλή ανάλυση, ώστε να μπορείτε να κάνετε μεγέθυνση και να δείτε λεπτομέρειες που ποτέ δεν θα μπορούσατε να δείτε αλλιώς – ακόμη και μεμονωμένες πινελιές!

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τον πίνακα The Ambassadors του Hans Holbein του Νεότερου, ενώ στη δεύτερη εικόνα,  μια μικροσκοπική λεπτομέρεια του πίνακα! Συγκεκριμένα, αυτή είναι η μικρή υδρόγειος που βρίσκεται στο κάτω ράφι μεταξύ των Πρεσβευτών. Είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι του πίνακα, αλλά μπορείτε να το δείτε με τόσο μεγάλη λεπτομέρεια! Θα ήταν αδύνατο να παρατηρήσετε έναν πίνακα με αυτόν τον τρόπο σε ένα βιβλίο – και αρκετά δύσκολο να δείτε αυτές τις λεπτομέρειες ακόμα κι αν το βλέπατε εκ του φυσικού. Εξάλλου, σε ένα μουσείο μπορείτε να πλησιάσετε έναν πίνακα μέχρι ενός σημείου. 

Google τέχνη της ζωγραφικής του Πρεσβευτή

 Google Art εικόνα λεπτομέρειας από μια ζωγραφική

Η Google αποκαλεί αυτές τις εικόνες σούπερ υψηλής ανάλυσης εικόνες gigapixel. Μπορείτε να δείτε όλες τις υπάρχουσες εικόνες gigapixel εδώ.

Αν πάλι θελήσετε να μάθετε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου μπορείτε να επισκεφθείτε το Μουσείο της FIFA και μέσα από μια παρουσίαση με ξεναγό τον δημοσιογράφο David Goldblatt να μάθετε όσα δεν ξέρετε για αυτό το θεσμό!

Google τέχνη της ζωγραφικής του Πρεσβευτή

Η ποικιλία είναι εξαιρετικά μεγάλη και το περιεχόμενο εμπλουτίζεται συνεχώς. Η αξιοποίηση στην τάξη είναι η μεγάλη πρόκληση.

Δείτε και το παρακάτω βίντεο (βάλτε ελληνικούς υπότιτλους από τις ρυθμίσεις)

Σχετικά άρθρα 

© Η Ιστορία της Ζωγραφικής. Η εξέλιξη της Τέχνης
από τον Ιστότοπο artantoniadis

© Οι περίοδοι της ζωγραφικής του Πικάσο
από τον Ιστότοπο “Χρωματιστή τάξη”

 

© Τα σχήματα του Καντίνσκι
από τον Ιστότοπο “Χρωματιστή τάξη”

 

© Οι πίνακες του Αρτσιμπόλντο
από τον Ιστότοπο “Χρωματιστή τάξη”

 

©  Η Μόνα Λίζα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι
από τον Ιστότοπο “Χρωματιστή τάξη”

 

© Τα τετράγωνα του Πιτ Μοντριάν
από τον Ιστότοπο “Χρωματιστή τάξη”

 

© Η τέχνη των ψευδαισθήσεων και οι τεχνικές τους

© Πάμπλο Πικάσο

από τον Ιστότοπο “Χρωματιστή τάξη”

 ©Ένα βιβλιαράκι για τον Πικάσο

από τον Ιστότοπο “Χρωματιστή τάξη”

 

© Ο παράξενος ζωγράφος Τζάκσον Πόλοκ
από τον Ιστότοπο “Χρωματιστή τάξη”

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά δημιουργού4.0.

Σχετικά με ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ ΜΑΙΡΗ

Γεια σας,Ονομάζομαι Τσαουσίδου Μαίρη.  Υπηρετώ εδώ και 29 έτη  ως εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11) στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Ανατολικής Θεσσαλονίκης.  Ευελπιστώ να δημιουργήσω αλλαγές στον εαυτό μου και στη συνέχεια και στο περιβάλλον μου για το κοινό καλό, μέσα από το θετικό μετασχηματισμό στις σύγχρονες κοινωνίες, ειδικά σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε όλοι μας πλανητικά.

Είμαι παντρεμένη και έχω δυο παιδιά και ένα σκύλο και 2  γάτους!!!!! Μου αρέσει το θέατρο, τα ταξίδια, η κωπηλασία και το διάβασμα.
Αγαπώ πολύ τα παιδιά και εύχομαι να έχουμε ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσεων! Καλή αρχή σε όλους!

Αγαπημένο ρητό: «Το να ξεστομίζεις μια λέξη είναι σαν να χτυπάς μια νότα στο πληκτρολόγιο της φαντασίας.
Για όσα δεν μπορείς να μιλήσεις πρέπει να σωπαίνεις.»
Ludwig Wittgenstein


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Εργαστήρια δεξιοτήτων. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.