Ψηφιακή βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη

Family at home

Ψυχαγωγία και κινηματογραφική εκπαίδευση εξ αποστάσεως για τους μαθητές και όλη την οικογένεια

«Και πρώτα απ’ όλα τι εννοούμε λέγοντας παιδεία; Την πληροφορία, την τεχνική, το δίπλωμα εξειδίκευσης που εξασφαλίζει γάμο, αυτοκίνητο κι ακίνητο, με πληρωμή την πλήρη υποταγή του εξασφαλισθέντος ή την πνευματική και ψυχική διάπλαση ενός ελεύθερου ανθρώπου, με τεχνική αναθεώρησης κι ονειρικής δομής, με αγωνία απελευθέρωσης και με διαθέσεις μιας ιπτάμενης φυγής προς τ’ άστρα; 

Αυτή τη δεύτερη παιδεία την αποκρύπτουν και δεν την δίνουν δωρεάν, γιατί δεν συντηρεί και δεν υπηρετεί συστήματα. Αντίθετα τα ελέγχει, τα αναθεωρεί και τα αποδυναμώνει»

Μάνος Χατζιδάκις

«Πουθενά σχεδόν δεν υπάρχει ο κινηματογράφος ενταγμένος στο επίσημο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Όλοι μιλάνε στα συνέδρια, αλλά δεν υπάρχει συνέχεια, σκέφτονται να οργανώσουν ένα δίκτυο φορέων που ασχολούνται με το αντικείμενο, ώστε να ανταλλάσσουν γνώση, πρακτικές και εμπειρία.
Το περιμένουμε με χαρά κι ανυπομονησία……

Είναι πια καιρός να  διεκδικήσουμε από την Πολιτεία την ένταξη στο πρόγραμμα και τις εκπαιδευτικές δράσεις. Υπάρχει ανάγκη εγγραμματισμού στον κινηματογράφο και το έδαφος είναι πρόσφορο, αρκεί να κινήσεις το ενδιαφέρον των παιδιών, να τα κάνεις να το ζητήσουν και να δώσεις κίνητρο και πλαισίωση στους εκπαιδευτικούς»!!!!

Με μια διάθεση «ιπτάμενης φυγής προς τα άστρα» σας παρουσιάζουμε ταινίες,  εκπαιδευτικά βίντεο, ντοκιμαντέρ, παιδικές θεατρικές παραστάσεις, ταινίες κινουμένων σχεδίων και ταινίες μικρού μήκους.
Η έβδομη τέχνη τρυπώνει μέσα σε σχολικές αίθουσες και πολύβουες αυλές, και η μεγάλη οθόνη πλημμυρίζει από νιάτα!

Αξιοποιώντας τα μέσα που της παρέχουν οι Νέες Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας και το διαδίκτυο, βρίσκει πλέον τη θέση και το ρόλο της στη δημόσια εκπαίδευση.
Γράψτε μας τις σκέψεις σας για τις πρώτες μέρες! Ή στείλτε μας φωτογραφία με κάποια ζωγραφιά σας! Δείξτε μας τι νιώθετε.
Σας ευχόμαστε υγεία, καλές  θεάσεις  και ενδιαφέρουσες περιηγήσεις!|

Design D 8

Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο :

ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ

SUPA MODO

Design D 8

Συνοδευτική πρόταση για ανάπτυξη δραστηριοτήτων δημιουργικής γραφής μετά την παρακολούθηση κινηματογραφικών ταινιών (χωρισμένων ανά ηλικιακή κατηγορία: Α και Β τάξεις, Γ και Δ τάξεις, Ε και ΣΤ τάξεις)

90780052 115710906722604 7695336824578768896 n

Design D 8

ΤΑΙΝΙΕΣ & ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ από την Εκπαιδευτική Τάξη Psaroloco. 

To πρόγραμμα σπουδών στην τάξη Psaroloco Ed. έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ουσιαστική ενασχόληση με τις τέχνες, να υποστηρίζει την παιδεία στα μέσα και να βελτιώνει τις δεξιότητες κριτικής σκέψης.

Εδώ θα βρείτε δωρεάν ταινίες και εκπαιδευτικό υλικό για ουσιαστικές συζητήσεις και καλλιτεχνικές εμπειρίες με τους μαθητές σας.

Εύχρηστους πόρους παιδείας στα μέσα (media literacy) που ενθαρρύνουν την κριτική σκέψη, γλωσσάρι + όρους κινηματογραφίας.

 Το Psaroloco συγκέντρωσε σε συλλογές επιλεγμένες ταινίες κινούμενων σχεδίων και ταινιών μικρού μήκους για παιδιά από δύο ετών και για όλη την οικογένεια

ΑΝΑ ΘΕΜΑ & ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ
Κάθε σχέδιο μαθήματος περιλαμβάνει θεματικές ταινίες μικρού μήκους και ηλικιακές καταλληλότητες για παρακολούθηση μαζί με διδακτικό υλικό. Επιλέξτε την ηλικιακή ομάδα σας και αποκτήσετε πρόσβαση στις ταινίες μικρού μήκους  και στο σχέδιο μαθήματος που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε τη διδασκαλία. Τα υλικά μπορούν να προσαρμοστούν για νεότερες ή μεγαλύτερες ηλικίες. Παρακαλούμε να ρίξετε μια ματιά και να δείτε τι μπορεί να ταιριάζει καλύτερα στην τάξη σας.
Επισκεφθείτε την Εκπαιδευτική Τάξη Psaroloco πατώντας στην παρακάτω εικόνα

τίτλο 48

Design D 8

Τι είναι η Ψηφιακή Πλατφόρμα Κινηματογραφικών Ταινιών για τα Σχολεία;

CINEDU, ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό εργαλείο από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου!

Το CINEDU είναι μια εθνικής εμβέλειας πλατφόρμα streaming ταινιών για τα σχολεία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου!  Ένας πλούσιος κατάλογος από τουλάχιστον 92 ταινίες και συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό διατίθενται δωρεάν στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας, για χρήση στο πλαίσιο των μαθημάτων του Αναλυτικο ύ Προγράμματος Σπουδών. Δάσκαλοι και καθηγητές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν οποιαδήποτε ταινία επιθυμούν για προβολή στο πλαίσιο του μαθήματός τους και να αξιοποιήσουν το ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό υλικό, για να βοηθήσουν τους μαθητές να κατανοήσουν καλύτερα την ύλη του μαθήματος. Το CINEDU στοχεύει να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία μάθησης και ψυχαγωγίας που θα ενθαρρύνει τους μαθητές να εμπλακούν ενεργητικά στο μάθημα, θα προκαλέσει συζητήσεις γύρω από θέματα που αφορούν παιδιά και εφήβους και θα εισάγει τους μαθητές στον εντυπωσιακό κόσμο του κινηματογράφου και της οπτικοακουστικής παιδείας. Ο κινηματογράφος εισέρχεται στα σχολεία, μεταμορφώνοντας την εκπαιδευτική διαδικασία και αλλάζοντας τον τρόπο που τα παιδιά και οι νέοι βλέπουν τα μαθήματα. Πλέον τα Νέα Ελληνικά, τα Μαθηματικά, η Φυσική, η Χημεία κι όλα τα μαθήματα είναι αλλιώς!

Η Ψηφιακή Πλατφόρμα Κινηματογραφικών Ταινιών για τα Σχολεία υλοποιείται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου αποτελεί τον κύριο φορέα άσκησης της κινηματογραφικής πολιτικής με τη νομική μορφή του κοινωφελούς μη κερδοσκοπικού Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.), το οποίο εποπτεύεται από τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το ΙΕΠ βέβαια , με ανακοίνωσή του, διευκρινίζει ότι δεν έχει εγκρίνει τις ταινίες οι οποίες είναι αναρτημένες στην ψηφιακή πλατφόρμα κινηματογραφικών  ταινιών «CINEDU» του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Πηγή άρθρου: ΙΕΠ: Ανακοίνωση για τις ταινίες στην ψηφιακή πλατφόρμα CINEDU | fresh-education

Επισκεφθείτε την πατώντας στην παρακάτω εικόνα

τίτλο 49

Δείτε στο παρακάτω αρχείο τις ταινίες που περιέχονται στην πλατφόρμα:



Λήψη αρχείου

Design D 8

” Ταξίδι στον κόσμο των μύθων και των παραμυθιών.”

Design D 8

ΝΑΙ ΜΠΟΡΩ

Μία Πρακτική Φιλοσοφία Ζωής

Ένα πρόγραμμα που αποσκοπεί να εμπνεύσει στα παιδιά αξίες ζωής που θα ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή τους, ώστε να πιστέψουν ότι ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ. Ένα πρόγραμμα που έχει στο επίκεντρο ΤΟ ΠΑΙΔΙ και τον εσωτερικό του κόσμο. Ένα πρόγραμμα ANOIXTO, χωρίς μεθοδολογία, αυστηρή μορφή ή αναλυτικούς, μετρήσιμους στόχους. Ένα πρόγραμμα που μπορεί να δουλευτεί από τον ΚΑΘΕ ΔΑΣΚΑΛΟ, σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΧΡΟΝΟ , ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ, αρκεί να το πιστεύει! Το πρόγραμμα μπορεί να αξιοποιηθεί  παίρνοντας τις ανάγκες των παιδιών, τις σκέψεις και τις ανησυχίες τους και να τις κάνουμε ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ , ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ και ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ.

ΟΙ ΑΞΟΝΕΣ που πραγματευόμαστε αφορούν:

  • Αυτοεκτίμηση
  • Θετική εστίαση
  • Δράση
  • Σύνδεση-Συνεργασία-ΜΑΖΙ
  • Στόχοι- Το όνειρό μου
  • Γνώση-Εξέλιξη
  • Άσκηση-Κίνηση
  • Συγκέντρωση
  • Επιλογή
  • Το κάτι παραπάνω

Πατώντας  εδώ μπορείτε να βρείτε
την λίστα των παραμυθιών στο YOU Tube

Δείτε τα βίντεο  μαζί με  προτάσεις πρακτικής εφαρμογής προς διδακτική αξιοποίηση στο blοg  της ομάδας πατώντας στις  παρακάτω εικόνες

τίτλο 1

Καλές πρακτικές από τον Ιστότοπο :”Ναι μπορώ”

Πατήστε στην παρακάτω εικόνα

τίτλο 36

Design D 8

“Τα παραμύθια της πόλης που την λένε Αθήνα”, μια συλλογή παραμυθιών του Αναστάση Πινακουλάκη

Παρακάτω θα βρείτε την playlist της συλλογής παραμυθιών του Αναστάση Πινακουλάκη  με τον τίτλο “Τα παραμύθια της πόλης που την λένε Αθήνα” .

τίτλο 35

 Το αγαπημένο μου βίντεο είναι ​ “Η πεταλούδα με τα τρυπημένα φτερά”

Η ιστορία μιλάει για την σύντομη, αλλά πολύ ουσιαστική φιλία που αναπτύχθηκε ανάμεσα σε μια πεταλούδα και μια κατσαρίδα!
Η πεταλούδα  είχε την ατυχία να της τρυπήσει κάποιος τα όμορφα φτερά της, αλλά είχε και την μεγάλη  τύχη να γνωρίσει  μια κατσαρίδα, που τη βοήθησε να πραγματοποιήσει την πιο μεγάλη της επιθυμία.
Τα  τρυπημένα της φτερά  δεν της επιτρέπουν να πετάξει, αλλά η φίλη της, η κατσαρίδα, γίνεται η ίδια τα  “φτερά”  της, για να την οδηγήσει στο όνειρό της!
Αξίζει να την ακούσετε αυτή την τόσο ξεχωριστή​ ιστορία φιλίας και αληθινής καλοσύνης!
Στην αφήγηση η  Νάντια Κοντογεώργη.

Παρακάτω  μια πρόταση για διδακτική αξιοποίηση της ιστορίας με   φύλλα εργασίας και επιπλέον ιδέες για δραστηριότητες επέκτασης 

Από την εξαιρετική συνάδελφο Σωτηρία   Κίτσιου



Λήψη αρχείου

 

Design D 8

Ταινίες για εφήβους & Ενήλικες

«Ο δάσκαλος που άφηνε τα παιδιά να ονειρεύονται» (2006) του Daniel Losset.
​Το σενάριο της ταινίας στηρίζεται στη ζωή του μεγάλου Γάλλου παιδαγωγού και μεταρρυθμιστή της παιδείας Σελεστέν Φρενέ (Celestin Freinet 1896-1966). Η παιδαγωγική μέθοδος του Φρενέ στοχεύει στη δημιουργία ενός άλλου σχολείου όπου κάθε παιδί αντιμετωπίζεται ως ξεχωριστή προσωπικότητα, μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα, όπου η παιδεία δεν είναι αποκομμένη από την κοινωνική πραγματικότητα και από τον ρόλο του εκπαιδευτικού συνίσταται κυρίως στο να βοηθήσει τα παιδιά να βρουν μόνα τους το δρόμο της γνώσης.
Ο Σελεστέν Φρενέ, πρώτος αυτός, επεδίωξε να εισέλθει στις νέες τεχνολογίες της εποχής στην εκπαίδευση: τυπογραφία, ραδιόφωνο, κινηματογράφος. Είναι πιο γνωστός ως ο πρώτος που έβαλε το τυπογραφείο στην τάξη και καθιέρωσε τη διασχολική αλληλογραφία.
Λιγότερο γνωστό είναι ότι πρώτος αυτός έβαλε τον κινηματογράφο στο σχολείο το 1926! Φυσικό οι πρωτοποριακές του μέθοδοι να μην είναι αρεστές στο κατεστημένο, γι ‘αυτό κυνηγήθηκε ανελέητα. Πάλεψε μέσα από αντίθετες συνθήκες και στο τέλος υποχρεώθηκε να εγκατασταθεί στη δημόσια εκπαίδευση για να συνεχίσει πιο ελεύθερα το παιδαγωγικό του έργου. Αλλά πια δεν ήταν μόνος.
Στη βάση των ιδεών του δημιουργήθηκε ένα μεγάλο διεθνές παιδαγωγικό κίνημα που είναι ακόμα ζωντανό

«Το καναρινί ποδήλατο» είναι μια ταινία εποχής που παρουσιάζει την αντιμετώπιση του εκπαιδευτικού συστήματος απέναντι στην δυσλεξία.

Η ταινία παρουσιάστηκε στο ελληνικό κοινό το 1999 σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σταύρακα και βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Πρόκειται για μία άκρως επαναστατική ταινία και για τα δεδομένα της εποχής.
Αποτελεί ένα τρανταχτό παράδειγμα ενσυναίσθησης και αγάπης, βασικών συστατικών των ανθρώπινων σχέσεων, τα οποία και καλό θα ήταν όλοι οι άνθρωποι να μην παραμελούμε, είτε βρισκόμαστε στον χώρο του σχολείου είτε όχι.

Η ιστορία αφορά έναν δάσκαλο από την επαρχία, τον Άρη, ο οποίος αναλαμβάνει την έκτη τάξη σε κάποιο δημοτικό σχολείο της Αθήνας. Από την πρώτη κιόλας μέρα, την προσοχή του τραβάει ο Λευτέρης, ένας μαθητής με πολλές αδυναμίες και κενά στην γνώση του.

Ο δάσκαλος ανακαλύπτει ότι ο Λευτέρης είναι πολύ ευαίσθητο παιδί και δεν πρέπει να τον αντιμετωπίζουν ως καθυστερημένο. Μάλιστα ο Λευτέρης κατάφερε να συναρμολογήσει μόνος του ολόκληρο το καναρινί ποδήλατο του. Παρά την αντίθετη γνώμη του διευθυντή του σχολείου, αλλά και του ευρύτερου περιβάλλοντος, αποφασίζει να τον βοηθήσει. Αρχίζει να του κάνει ιδιαίτερα μαθήματα, του μαθαίνει τις αριθμητικές πράξεις και ανάγνωση, και τον ορίζει ταμία στην έκθεση σχολικού βιβλίου.
Η έκθεση του σχολικού βιβλίου θεωρείται μια πάρα πολύ σημαντική μέρα για το σχολείο. Μια μέρα που ο Άρης είναι άρρωστος, στην τάξη μπαίνει ο παλιός δάσκαλος κι ο Λευτέρης ξαναγίνεται ο περίγελος των συμμαθητών του. Απελπισμένος εγκαταλείπει το σπίτι του και ξεκινάει για τον Πλαταμώνα, για να συναντήσει τον παππού του. Στην παραλία τον βρίσκει ο Άρης που προσπαθεί να τον κάνει να γυρίσει πίσω στην τάξη και να ανακτήσει τη χαμένη του αυτοπεποίθηση…

“ANIMATED ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ” / Εκπαιδευτικά βίντεο – σχολιασμοί

τίτλο

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ “ΤΟ ΣΚΑΣΙΑΡΧΕΙΟ” / ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ

aaa

 

Παιδικές ταινίες με θεματολογία Αγωγής Υγείας

©Το πέταγμα του χαρταετού, & η αξία της προσπάθειας και της επιμονής μέσα από ταινίες animation

©Μαθαίνω τον εαυτό μου μέσα από μια ταινία μικρού μήκους

 

©«Η αγάπη είναι μεγαλύτερη από το φόβο» /Ταινίες δύναμης για τον παιδικό καρκίνο και την αξία της ζωής

©«Γέφυρα / Bridge» Ταινία- Παιδιά και Διαζύγιο

©NAPO ( ταινία για τη νόσο του Αλτσχάιμερ για τη μνήμη και την απώλεια)

©Ερυ και Φίλι”.Μια συνεργατική ιστορία
σχετικά με τον τρόπο που έχει αλλάξει την ζωή μας η πανδημία

©Ένας γάτος …. μια φορά-Θεατρική παράσταση για την Προώθηση της διαφορετικότητας

 

Παιδικές ταινίες περιβαλλοντικού περιεχομένου στην εκπαίδευση – Ανάλυση και χρήση

 

© Πλανήτης Γη: Μια υπέροχη μέρα (ταινία)/ Earth: One Amazing Day (2017)

©Το αγόρι και ο κόσμος.
(Ταινία και Φυλλάδιο Διδακτικής αξιοποίησης)

 

Παιδικές ταινίες για την θεματική ενότητα ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩ

 

©Η αξία της προσφοράς και της Καλοσύνης – Ταινίες ευαισθητοποίησης & εννοιολογικής προσέγγισης

©Το αντιπολεμικό μήνυμα μέσα από ταινίες & Animation

©Δουλεύοντας τις όψεις του Ρατσισμού μέσα από ταινίες μικρού μήκους 

 

©«Η αγάπη είναι μεγαλύτερη από το φόβο» /Ταινίες δύναμης για τον παιδικό καρκίνο και την αξία της ζωής

 

© Η μικρασιατική Καταστροφή μέσα από τη ματιά του Κινηματογράφου

©«Το κόκκινο μπαλόνι» μια ταινία για την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης

 

Παιδικές ταινίες για την θεματική ενότητα : Δημιουργώ και Καινοτομώ – Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία

©ROBOGIRL (ταινία) – H Ρομποτική στην Εκπαίδευση 

©Ο πόλεμος των ρομπότ_The War of Robots in Greek(Eλληνικά παραμύθια)

©Το διαδίκτυο όλων των πραγμάτων. Το μέλλον… είναι εδώ! ένα συναρπαστικό ντοκιμαντέρ

 

 

“American Experience” Tesla 2016 (ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ: TESLA ) / Ντοκιμαντέρ

Γνωρίστε τον Νίκολα Τέσλα, τον ιδιοφυή μηχανικό και ακούραστο εφευρέτη του οποίου η τεχνολογία έφερε επανάσταση στην ηλεκτρική εποχή του 20ου αιώνα. Θεωρούμενος από πολλούς ιστορικούς ως εκκεντρική ιδιοφυΐα, ο Τέσλα κέρδισε διεθνή φήμη για την εφεύρεση του ενός συστήματος εναλλασσόμενου ρεύματος που κατέστησε δυνατή τη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας σε τεράστιες αποστάσεις και είναι η βάση για το ηλεκτρικό δίκτυο που τροφοδοτεί 21 st .ζωή του αιώνα. Αλλά ο οραματιστής Tesla φαντάστηκε πολλά περισσότερα – ρομπότ, ραδιόφωνο, ραντάρ, τηλεχειριστήριο, ασύρματη μετάδοση μηνυμάτων και εικόνων και αξιοποίηση του ανέμου και του ήλιου για να παρέχει δωρεάν ενέργεια σε όλους. Ως σόουμαν, θάμπωσε τους επιστημονικούς συνομηλίκους του που συνέρρευσαν για να τον δουν να επιδεικνύει τις εφευρέσεις του και να στέλνει χιλιάδες βολτ ηλεκτρισμού στο σώμα του. Η γόνιμη αλλά απείθαρχη φαντασία του ήταν η πηγή της ιδιοφυΐας αλλά και της πτώσης του, καθώς η εικόνα του Τέσλα ως «τρελού επιστήμονα» ήρθε να επισκιάσει τη φήμη του ως λαμπρού καινοτόμου. Ακόμη και πριν από το θάνατό του το 1943, ξεχάστηκε σε μεγάλο βαθμό, το όνομά του συγκαλύφθηκε από τον Τόμας Έντισον – τον ήρωά του, κάποτε εργοδότη και αντίπαλό του. Αν και επισκιάστηκε στη φήμη από τον Έντισον και τον Μαρκόνι, ήταν το όραμα του Τέσλα που άνοιξε το δρόμο για τον σημερινό ασύρματο κόσμο.
Πατήστε εδώ για να δείτε το ντοκιμαντέρ

Ταινίες και Σειρές χωρίς κατηγορία

©Fay-Κ Land ! Αυτό το ήξερες;

©Η «Εργασία»
Η «Εργασία» είναι μια μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων του Patricio Plaza σε σκηνοθεσία του Santiago Grasso, η οποία έχει κερδίσει πάνω από 100 βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ.
Μέσα σε λίγα λεπτά η ταινία προβάλλει την αποξένωση του ανθρώπου μέσα από την εργασία του και τη συμμετοχή του ατόμου σε ένα σύστημα εκμετάλλευσης, το οποίο ανατροφοδοτεί.

©Συλλογή της Disney: Ο μαγικός κόσμος των Ζώων

©Μαθήματα πατρικής αγάπης από έναν αγαπημένο μπαμπά-Δράκουλα

©Ταξίδι στη γνώση με κινούμενα σχέδια από τον Dr. ΝΟΗΣΙΣ

©ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ: «Ο μαγικός κόσμος των ζώων» -Μια ενδιαφέρουσα συλλογή της Disney

©«Επιστήμονες που Εύρηκαν για την ανθρωπότητα»

© Destination World | Nat Geo Kids

©Τι θα ήταν τα Χριστούγεννα χωρίς αγάπη;

©Η Χριστουγεννιάτικη ευχή της Άντζελα-Angela’s Christmas Wish

©Η ΨΗΦΙΑKH ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

©«ΧΡΙΣΤΟΥΓ. ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ»

Design D 8

 

Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ

  Υλικό με ταινίες που έχουν ως θέμα την εκπαίδευση.

Προτάσεις για παρακολούθηση κινηματογραφικών ταινιών για παιδιά

Για όσο καιρό δεν θα φορτώνονται μαθήματα στην e-me μπορείτε από το αρχείο παρακάτω να επιλέξετε να παρακολουθήσετε όποια ταινία θέλετε( Το αρχείο είναι προσφορά της εκπαιδευτικού Τσαρμποπούλου Αντιγόνης)

ΤΑΙΝΙΕΣ-ΓΙΑ-ΠΑΙΔΙΑ.pdf

Design D 8

Ταινίες Για Όλους

Επιλέξτε όποια ταινία επιθυμείτε από τις παρακάτω playlist:

Ξένες ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους
(844 βίντεο)

Οικογενειακές Ταινίες

(12 βίντεο)
Εδώ δεν θα βρείτε ταινίες που είναι κατάλληλες για θέαση με την οικογένεια (που είναι περισσότερες) αλλά όσες μπορούν να χαρακτηριστούν αμιγώς οικογενειακές ή παιδικές.

Σινεφίλ
18 βίντεο

Αισθηματικές Ταινίες
20 βίντεο

Ελληνική Ιστορία & Μυθολογία
10 βίντεο

Ταινίες Φαντασίας & Επιστημονικής Φαντασίας
23 βίντεο

Ιστορικές & Βιογραφικές Ταινίες
27 βίντεο

Κλασική Λογοτεχνία
21 βίντεο

Θρησκευτικές Ταινίες 1
Εδώ θα βρείτε προσεγμένες χριστιανικές ταινίες, και κυρίως ταινίες που αφορούν την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη.(12 βίντεο)

Θρησκευτικές Ταινίες 2
25 βίντεο

Κωμωδίες
12 βίντεο

Μίνι Σειρές
εδώ υπάρχουν  σειρές από 2 μέχρι 4 επεισόδια  (12 βίντεο)

Έργα της Τζέιν Ώστεν
βίντεο

Ελληνικές Ταινίες 1
221 βίντεο

Ελληνικός Κινηματογράφος 2
12 βίντεο

Θρίλερ, Φιλμ Νουάρ και Τρόμου-1
22 βίντεο

Φιλμ Νουάρ-2
226 βίντεο

Design D 8

 

Οι Ταινίες της Φίνος Φίλμ

187 ταινίες με την σφραγίδα του Φιλοποίμενα Φίνου, ξεδιπλώνονται για πρώτη φορά διαδικτυακά με λεπτομερή στοιχεία, περιλήψεις, κριτικές αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Πατήστε στην παρακάτω εικόνα  για να δείτε λεπτομέρειες από ταινίες που νίκησαν το χρόνο, τόσο για την καλλιτεχνική όσο και για την εμπορική τους αξία, αφού στέκονται ακόμα στην κορυφή και συνεχίζουν να ζωγραφίζουν πλατιά χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους.

τίτλο 19

Design D 8

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘEΙΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ  ΤΑΙΝΙΕΣ
του 
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

(680 ΤΑΙΝΙΕΣ)
Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα

λήψης 1 2

 ή κάντε αναζήτηση στον παρακάτω ιστότοπο:

τίτλο 14

¨Οταν ο κινηματογράφος πήγε σχολείο και γύρισε με κλάματα”.

Τρέιλερ του βιβλίου :

Νίκος Θεοδοσίου. Συνέντευξη στο Πρώτο πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ και στην εκπομπή “Μπλε σαν πορτοκάλι” για το βιβλίο “¨Οταν ο κινηματογράφος πήγε σχολείο και γύρισε με κλάματα”.

τίτλο 25

 

 

 

Δείτε και κατεβάστε το βιβλίο 
πατώντας στην διπλανή εικόνα

 

 


Διαβάστε όλο το άρθρο πατώντας στην παρακάτω εικόνα

08. ce9dceafcebacebfcf82 ce98ceb5cebfceb4cebfcf83ceafcebfcf85 image7

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά δημιουργού4.0.

Σχετικά με ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ ΜΑΙΡΗ

Γεια σας,Ονομάζομαι Τσαουσίδου Μαίρη.  Υπηρετώ εδώ και 29 έτη  ως εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11) στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Ανατολικής Θεσσαλονίκης.  Ευελπιστώ να δημιουργήσω αλλαγές στον εαυτό μου και στη συνέχεια και στο περιβάλλον μου για το κοινό καλό, μέσα από το θετικό μετασχηματισμό στις σύγχρονες κοινωνίες, ειδικά σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε όλοι μας πλανητικά.

Είμαι παντρεμένη και έχω δυο παιδιά και ένα σκύλο και 2  γάτους!!!!! Μου αρέσει το θέατρο, τα ταξίδια, η κωπηλασία και το διάβασμα.
Αγαπώ πολύ τα παιδιά και εύχομαι να έχουμε ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσεων! Καλή αρχή σε όλους!

Αγαπημένο ρητό: «Το να ξεστομίζεις μια λέξη είναι σαν να χτυπάς μια νότα στο πληκτρολόγιο της φαντασίας.
Για όσα δεν μπορείς να μιλήσεις πρέπει να σωπαίνεις.»
Ludwig Wittgenstein


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Εργαστήρια δεξιοτήτων. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.