Αρχείο ημέρας 29/03/2020

Σύνδεση μαθητών στις εικονικές τάξεις στο Webex

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Για την υλοποίηση Σύγχρονης Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, κάθε εκπαιδευτικός έχει την εικονική του τάξη στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης Webex και μπορεί να διεξάγει εξ αποστάσεως διδασκαλία σε πραγματικό χρόνο (ζωντανά) μέσω διαδικτύου. Οι σύνδεσμοι των εικονικών τάξεων των εκπαιδευτικών και το πρόγραμμα αποστέλλονται στους μαθητές ηλεκτρονικά και δεν κοινοποιούνται στο διαδίκτυο, για λόγους ασφαλείας.

Η σύνδεση των μαθητών στις εικονικές τάξεις στο Webex γίνεται χωρίς κωδικούς. Ανάλογα με το πρόγραμμα του σχολείου, οι μαθητές συνδέονται στο μάθημα πατώντας στον σύνδεσμο της αντίστοιχης εικονικής τάξης από το αρχείο που περιέχει τους συνδέσμους. Εναλλακτικά αντιγράφουν τον σύνδεσμο και τον επικολλούν σε ένα πρόγραμμα πλοήγησης (browser, π.χ. Chrome, Firefox κτλ.). Όταν ανοίξει ο σύνδεσμος στο διαδίκτυο, επιλέγουν Join from your browser. Συμπληρώνουν το όνομά τους και το email τους (προαιρετικά) και πατούν Next. Στη συνέχεια πατούν Join Meeting και περιμένουν αποδοχή από τον εκπαιδευτικό. Ο εκπαιδευτικός βλέπει ειδοποίηση στην οθόνη του και τους αποδέχεται στην εικονική του τάξη.

Συστήνεται οι μαθητές να συνδέονται στις εικονικές τάξεις μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) και όχι μέσω εφαρμογής (συστήνεται να μην εγκαταστήσουν εφαρμογή). Χρήσιμος στη σύνδεση των μαθητών με τις εικονικές τάξεις στο Webex είναι ο Οδηγός Μαθητή για τη Σύγχρονη Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση του Πληροφορικού Νίκου Καλύβα.

Ασφαλές Διαδίκτυο (διαφημιστικό σποτ SaferInternet4Kids)

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Σκακιστική άσκηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση