Αρχική » 2021 » Μάιος

Αρχείο μηνός Μάιος 2021

Λήξη μαθημάτων

Ως ημέρα λήξης μαθημάτων του διδακτικού έτους 2020-2021 ορίζεται:

  • η 2-6-2021 για τη Γ τάξη Λυκείου και
  • η 11-6-2021 για τις υπόλοιπες τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου.

Λειτουργία σχολείου από 17-5-2021

Από τη Δευτέρα 17 Μαΐου θα λειτουργούν δια ζώσης όλες οι τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου, με δήλωση αυτοδιαγνωστικού τεστ, παράλληλα με τα ισχύοντα προληπτικά μέτρα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ, το αυτοδιαγνωστικό τεστ κορωνοϊού είναι υποχρεωτικό για μαθητές – εκπαιδευτικούς – λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων και θα διενεργείται κατ’ οίκον 1 φορά την εβδομάδα, πριν από την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας, το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Συνιστάται να διενεργείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Γονείς ανήλικων μαθητών, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet.

Λειτουργία σχολείου δια ζώσης από 10-5-2021

Από τη Δευτέρα 10 Μαΐου θα λειτουργήσουν δια ζώσης όλες οι τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου, με δήλωση αυτοδιαγνωστικού τεστ, παράλληλα με τα ισχύοντα προληπτικά μέτρα. Το διδακτικό έτος θα λήξει την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τα Γυμνάσια και Λύκεια. Δεν θα πραγματοποιηθούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις. Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα αρχίσουν τη Δευτέρα 14 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια.

Πληροφορίες για τη δήλωση αυτοδιαγνωστικού τεστ θα βρείτε στη διεύθυνση https://self-testing.gov.gr/   (οι μαθητές επιλέγουν την κατηγορία «Σχολική Κάρτα για Covid-19», οι εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό επιλέγουν την κατηγορία «Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19»)

Βίντεο οδηγιών αυτοδιαγνωστικού τεστ θα βρείτε στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=uqy9EtE1uuE

Πληροφορίες για τα μέτρα προστασίας στο σχολικό περιβάλλον θα βρείτε στη διεύθυνση https://mathainoumeasfaleis.gov.gr/

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ, το αυτοδιαγνωστικό τεστ κορωνοϊού είναι υποχρεωτικό για μαθητές – εκπαιδευτικούς – λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων. Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού τεστ γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ. Διενεργείται κατ’ οίκον 2 φορές την εβδομάδα, πριν από την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας και της Πέμπτης, το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Συνιστάται να διενεργείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Γονείς ανήλικων μαθητών, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet.

Αν το self-test είναι αρνητικό:

Εκδίδεται μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr σχολική κάρτα (για μαθητές) / δήλωση  αρνητικού αποτελέσματος (για εκπαιδευτικούς – λοιπό προσωπικό) την οποία εκτυπώνουν και την έχουν καθημερινά μαζί τους μέχρι το επόμενο τεστ και την επιδεικνύουν κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο Δευτέρα και Πέμπτη και όποτε τους ζητηθεί. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει όλα τα στοιχεία και τον ειδικό κωδικό της σχολικής κάρτας / δήλωσης αρνητικού αποτελέσματος.

Αν το self-test είναι θετικό:

Εκδίδεται μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος (για μαθητές) / δήλωση  θετικού αποτελέσματος (για εκπαιδευτικούς – λοιπό προσωπικό) την οποία εκτυπώνουν και στη συνέχεια μεταβαίνουν εντός 24 ωρών σε μια από τις δημόσιες δομές, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο. Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή, οι διαγνωσθέντες θετικοί και οι οικείοι τους παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ. Αν ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, ακολουθείται το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι αρνητικός, εκδίδεται σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης, με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα και ο μαθητής/εκπαιδευτικός/λοιπό προσωπικό επιστρέφει στον χώρο της σχολικής μονάδας, επιδεικνύοντας τη βεβαίωση.

Ασφαλές Διαδίκτυο (διαφημιστικό σποτ SaferInternet4Kids)

Ημερολόγιο

Μάιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Σκακιστική άσκηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση