Αρχική » 2021 » Σεπτέμβριος

Αρχείο μηνός Σεπτέμβριος 2021

8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021

Στο πλαίσιο εορτασμού της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2021 στις 24-9-2021, το σχολείο μας διοργάνωσε αθλητικές δραστηριότητες με κοινό σύνθημα για το έτος 2021: «Το σχολείο σε κίνηση: αθλούμαστε δημιουργικά».

  

Οδηγίες προσέλευσης μαθητών στο σχολείο

Χρήση μάσκας

Η χρήση της προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) στους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων,

β) στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων,

γ) στα μέσα μεταφοράς μαθητών.

Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του φαγητού και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής/άθλησης.

Σε περίπτωση που μαθητής/τρια δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας, δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και λαμβάνει απουσία.

 

Διενέργεια self-test και έκδοση σχολικής κάρτας

Οι μαθητές/τριες 12 ετών και άνω, οι οποίοι κατέχουν:

α) πιστοποιητικό/βεβαίωση εμβολιασμού ή

β) βεβαίωση νόσησης εντός τελευταίου εξαμήνου,

εισέρχονται στις σχολικές μονάδες με την επίδειξη του πιστοποιητικού/βεβαίωσης εμβολιασμού ή της βεβαίωσης νόσησης.

Οι μαθητές οι οποίοι δεν κατέχουν πιστοποιητικό/βεβαίωση εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης υποχρεούνται να κάνουν προληπτικό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 μέσω δωρεάν self-test. Η προμήθεια του self-test γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου εγγράφου ταυτοποίησης. Το self-test διενεργείται κατ’ οίκον, δύο (2) φορές ανά σχολική εβδομάδα, έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη και την Παρασκευή.  Οι γονείς/κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/τριών και οι ενήλικοι μαθητές/τριες επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και, αφού επιλέξουν την κατηγορία «Σχολική Κάρτα για COVID-19», αυθεντικοποιούνται με τη χρήση των κωδικών taxisnet και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος του self-test.

α) Εάν το αποτέλεσμα του self-test είναι αρνητικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν. Ο/Η μαθητής/τρια επιδεικνύει, χωρίς να παραδίδει, τη σχολική κάρτα εντός της τάξης, στον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας και τη φέρει μαζί του/της μέχρι τη διενέργεια του επόμενου self-test.

β) Εάν το αποτέλεσμα του self-test είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν και μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε δημόσια δομή, όπως αυτές κάθε φορά γνωστοποιούνται. Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ. Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι αρνητικό, τότε ο/η μαθητής/τρια μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον είκοσι τεσσάρων (24) ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού, χωρίς λήψη αντιπυρετικών, και τη βελτίωση των συμπτωμάτων του. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας COVID-19 θετικού ή αρνητικού αποτελέσματος για τους/τις μαθητές/τριες, η σχολική κάρτα μπορεί να συμπληρωθεί και να υπογραφεί και χειρόγραφα από τους γονείς/κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/τριών ή από τους/τις ενήλικους μαθητές, σύμφωνα με το υπόδειγμα.

Σε περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει τη σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, τότε δεν γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από τη σχολική μονάδα.

 

#ΜαθαίνουμεΑσφαλείς

Αγιασμός σχολικού έτους 2021-2022

Με τις ευλογίες του πατέρα Νεκτάριου τελέστηκε ο Αγιασμός στο σχολείο μας. Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές μας καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο!

Καλή σχολική χρονιά!

Την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στη σχολική μονάδα στις 8:30, φορώντας μάσκα και έχοντας μαζί την τσάντα τους, και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του Αγιασμού. Οι μαθητές θα προσέλθουν υποχρεωτικά με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (self) τεστ, το οποίο πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 13-9-2021. Το δρομολόγιο του σχολικού λεωφορείου θα εκτελεστεί κανονικά.

Ασφαλές άνοιγμα σχολείων για το σχολικό έτος 2021-2022 – Διάθεση self-test για μαθητές

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022 και μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ειδικών, ανακοινώνει:

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα προσέρχονται στις σχολικές μονάδες ως εξής:

  • Οι μαθητές με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (self) τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Διευκρίνιση: δήλωση self-test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου).
  • Οι εκπαιδευτικοί με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή) με ευθύνη και κόστος του εργαζομένου.

Περισσότερες πληροφορίες για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων εδώ.

 

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 8-9-2021 ως και την Παρασκευή 17-9-2021 έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13/9-3/10), δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου, και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών. Ειδικότερα, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 13-9-2021.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διάθεση self-test για τους μαθητές εδώ.

Ασφαλές Διαδίκτυο (διαφημιστικό σποτ SaferInternet4Kids)

Ημερολόγιο

Σεπτέμβριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Σαν σήμερα

18/4/1951: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο υπογράφουν στο Παρίσι την ιδρυτική πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας ʼνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ), προπομπό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκακιστική άσκηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση