Αρχική » Δράσεις » Μια Ημέρα Πνευματικής και Σωματικής Ευεξίας στον Άγιο Γεώργιο τον «Παλαιό» Ακραιφνίου

Μια Ημέρα Πνευματικής και Σωματικής Ευεξίας στον Άγιο Γεώργιο τον «Παλαιό» Ακραιφνίου

Την Παρασκευή 13/3/2026 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου του σχολείου μας πραγματοποίησαν μια ξεχωριστή εκπαιδευτική επίσκεψη στον ιστορικό ναό του Αγίου Γεωργίου (του Παλαιού) στο Ακραίφνιο Βοιωτίας.
Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της Εσωτερικής Αξιολόγησης της Σχολικής Μονάδας, με κεντρικό θεματικό άξονα την:
«Υιοθέτηση καλών πρακτικών ενίσχυσης της πνευματικής και σωματικής καλλιέργειας με βάση την ευεξία και το ευ ζην».
Το Χρονικό της Επίσκεψης
Υπό τον συντονισμό της εκπαιδευτικού κ. Ζάχου Μαρίνας, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να βγουν από τα όρια της σχολικής αίθουσας και να έρθουν σε επαφή με την τοπική ιστορία και την τέχνη, σε ένα περιβάλλον που προάγει την ηρεμία και την πνευματική αναζήτηση.
Η ξενάγηση στον χώρο έγινε από τη ζωγράφο κ. Μπίμη Μαρία, η οποία μετέφερε στα παιδιά την πλούσια ιστορία του ναού. Ο Άγιος Γεώργιος ο «Παλαιός», χτισμένος πάνω στα ερείπια του αρχαίου ναού του Διονύσου και αποτελεί ένα ζωντανό μνημείο όπου η αρχαιότητα συναντά τους βυζαντινούς χρόνους.
Τέχνη και Δημιουργικότητα
Η θεωρία έγινε πράξη μέσα από την καλλιτεχνική δραστηριότητα που επιμελήθηκε η κ. Μπίμη. Οι μαθητές μας:
Ζωγράφισαν εμπνευσμένοι από το φυσικό τοπίο και την αρχιτεκτονική του μνημείου.
Συμπλήρωσαν φύλλο εργασίας, συνδυάζοντας την παρατήρηση με την κριτική σκέψη.
Στόχος η Ευεξία
Μέσα από την επαφή με την τέχνη και την κίνηση στον καθαρό αέρα, οι μαθητές βίωσαν στην πράξη τις αρχές του «Ευ Ζην». Η καλλιέργεια του πνεύματος μέσω της γνώσης και η ενδυνάμωση της ψυχικής υγείας μέσω της δημιουργίας είναι τα εφόδια που επιδιώκουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας.
Ευχαριστούμε θερμά την κ. Μπίμη Μαρία για την πολύτιμη συμβολή της και όλους τους μαθητές για την υποδειγματική τους συμμετοχή.