Αρχική » 2020 » Φεβρουάριος

Αρχείο μηνός Φεβρουάριος 2020

Ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό – Κανόνες υγιεινής και προστασίας

ΕΟΔΥ: Ερωτήσεις και απαντήσεις για τον νέο κορωνοϊό SARS-Cov-2 για τις εκπαιδευτικές μονάδες

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2020

Η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονύσιου Σολωμού, έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. Μέσω της θέσπισης του ετήσιου παγκόσμιου εορτασμού επιδιώκεται η ανάδειξη του θεμελιώδους ρόλου που διαδραμάτισε η ελληνική γλώσσα ανά τους αιώνες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εδραίωση τόσο του ευρωπαϊκού όσο και του παγκόσμιου πολιτισμού.

Η 11η Φεβρουαρίου είναι η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2020. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.

Στο σχολείο μας σήμερα διοργανώθηκε διπλή εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2020. Ο κ. Χαρίτος και η κα Πολυτάρχου με μια υπέροχη οπτική και μελωδική παρουσίαση κατάφεραν να αναδείξουν το μεγαλείο της ελληνικής γλώσσας με τον καλύτερο τρόπο. Η κα Λιάκου και η κα Κυλάφη αξιοποίησαν ψηφιακό υλικό για να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά σχετικά με τον κυβερνοεκφοβισμό και την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο.

Κατάταξη Σχολών στα Επιστημονικά Πεδία Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020

Υπουργική Απόφαση Φ.253/11812/Α5/28-01-2020 (ΦΕΚ Β 345)

Πιστοποιητικό Υιοθεσίας “Αστέρι της Ευχής” 2019-2020

Τη φετινή σχολική χρονιά υιοθετήσαμε την ευχή του Χρήστου, 8 ετών, και ευχόμαστε γρήγορα να πραγματοποιηθεί…

Υποστήριξη Πιστοποίησης για το Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής

Το Υ.ΠΑΙ.Θ. δίνει τη δυνατότητα στους/στις μαθητές/τριες που φοιτούν στη Γ΄ τάξη Γυμνασίου το σχολικό έτος 2019-2020 να παρακολουθήσουν προαιρετικά πρόγραμμα Υποστήριξης Πιστοποίησης προκειμένου να προετοιμαστούν για εξετάσεις απόκτησης του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται μετά το πέρας του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος. Στο τέλος του σχολικού έτους, οι μαθητές/τριες που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα αυτά, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν δωρεάν στη διαδικασία πιστοποίησης της επάρκειας χρήσης των ΤΠΕ (Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής). Για τον σκοπό αυτό και τον ορθό και έγκαιρο προγραμματισμό των τμημάτων, καλούνται οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν στη Γ΄ τάξη Γυμνασίου και επιθυμούν τη συμμετοχή των παιδιών τους στο πρόγραμμα να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους, συμπληρώνοντας και παραδίδοντας στο σχολείο τη συνημμένη δήλωση μέχρι την Δευτέρα 10-02-2020.

Πρόσκληση – Δήλωση Ενδιαφέροντος

Ασφαλές Διαδίκτυο (διαφημιστικό σποτ SaferInternet4Kids)

Ημερολόγιο

Φεβρουάριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Σαν σήμερα

10/7/1774: Η τσαρική Ρωσία και η Οθωμανική Αυτοκρατορία υπογράφουν τη συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή.
Η συνθήκη προβλέπει - μεταξύ άλλων - ελεύθερη ανά τη Μεσόγειο ναυσιπλοΐα για τους Ρώσους. Τη συνθήκη αυτή εκμεταλλεύτηκαν οι Έλληνες, που ανέπτυξαν τη ναυτιλία τους, κατασκευάζοντας σύγχρονα πλοία, στα οποία ύψωσαν τη ρωσική σημαία.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Σκακιστική άσκηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση