Αρχική » 2020 » Ιανουάριος

Αρχείο μηνός Ιανουάριος 2020

Εορτή Τριών Ιεραρχών

Οι Τρεις Ιεράρχες, ο Μέγας Βασίλειος, ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο Άγιος Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός ή Θεολόγος, είναι οι προστάτες των γραμμάτων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Το σχολείο μας τίμησε την Εορτή των Τριών Ιεραρχών με εκκλησιασμό και με εορταστική εκδήλωση. Ακούσαμε από τη θεολόγο μας κα Αγγελή Παναγιώτα αφηγήσεις από το έργο και τα διδάγματά τους. Παρακολουθήσαμε την ταινία “Μέγας Βασίλειος, το λιοντάρι του Χριστού”. Η εικόνα Τους, το απολυτίκιο και τα αποφθέγματά Τους τοποθετήθηκαν σε κεντρικό σημείο του σχολείου με την καλλιτεχνική επιμέλεια του χημικού μας κ. Γρίβα Μιχαήλ. Ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές μας Καλή Πρόοδο!

Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος

Στο πλαίσιο εκπαιδευτικής δράσης του σχολείου μας για την 27η Ιανουαρίου – Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, πραγματοποιήθηκε προβολή της κινηματογραφικής ταινίας “Το αγόρι πίσω από το συρματόπλεγμα”, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Ιρλανδού Τζον Μπόιν, με θέμα τη φιλία ανάμεσα στον οκτάχρονο γιο του διοικητή ενός στρατοπέδου συγκέντρωσης και σε ένα φυλακισμένο συνομήλικο αγόρι εβραϊκής καταγωγής. Ο εφιάλτης του Ολοκαυτώματος παρουσιάζεται μέσα από τα αθώα μάτια των μικρών πρωταγωνιστών σε μια ταινία που απευθύνεται πρωτίστως στο συναίσθημα.

Εγκύκλιος Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020 υποψηφίων μαθητών και αποφοίτων με το ΝΕΟ σύστημα

Το ΝΕΟ σύστημα ισχύει για μαθητές και απόφοιτους ΓΕΛ.

Εγκύκλιος ενημέρωσης για πανελλαδικές εξετάσεις ΝΕΟ σύστημα

Εγκύκλιος Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020 υποψηφίων αποφοίτων με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα

Το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα ισχύει για απόφοιτους ΓΕΛ.

Εγκύκλιος ενημέρωσης για πανελλαδικές εξετάσεις ΠΑΛΑΙΟ σύστημα

Κοπή Βασιλόπιτας 2020

Την Τετάρτη 22-1-2020 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του σχολείου μας. Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος Ορχομενού κα Καράλη Παρασκευή και οι Αντιδήμαρχοι κ. Εμμανουηλίδης Πρόδρομος και κ. Γαλάνης Γρηγόριος. Η κα Δήμαρχος απηύθυνε εγκάρδιες ευχές στους μαθητές και στους διδάσκοντες. Η χορωδία της Α τάξης Γυμνασίου τραγούδησε παραδοσιακά κάλαντα με την καθοδήγηση του μουσικού μας κ. Στ. Φουντουζή. Η πίτα μας κόπηκε με τις ευλογίες του πατέρα Νεκτάριου.

Φέτος οι τυχεροί ήταν… η Σωτηρία, η Ειρήνη Παναγιώτα, ο Χρήστος, ο Έρσι, ο Γιώργος, ο Χρήστος και η βιολόγος μας κα Μόσχου Δήμητρα. Τα δώρα προσφέρθηκαν με την ευγενική χορηγία των εκπαιδευτικών: Κυλάφη Αθανασία, Αγγελή Παναγιώτα, Πολυτάρχου Σοφία, Χαρίτος Πέτρος, Μίχος Ηλίας, Τσιουρή Δέσποινα, Λιάκου Λουκία, Γρίβας Μιχαήλ, Μόσχου Δήμητρα, Ζυγογιάννης Χρήστος, Μαρκουίζου Αθηνά, Κωστακοπούλου Χαραλαμπία, Αγραφιώτης Ιωάννης, Κόλλια Αθηνά, Φουντουζής Σταμάτιος.

Ευχαριστούμε όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωσή μας, όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της και ιδιαιτέρως τη φιλόλογό μας κα Πολυτάρχου Σοφία και ευχόμαστε Καλή Χρονιά!

1ος Ενδοσχολικός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Διηγήματος

Το σχολείο μας προκηρύσσει για το σχολικό έτος 2019-2020 τον 1ο Ενδοσχολικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Διηγήματος για τις Τάξεις Α, Β και Γ Γυμνασίου, με διάρκεια από 20 Ιανουαρίου έως 10 Απριλίου 2020. Ο σκοπός του διαγωνισμού είναι η καλλιέργεια δεξιοτήτων που ενισχύουν τη δημιουργική γραφή σε μαθητές Γυμνασίου και την ικανότητά τους στον γραπτό λόγο. Θα απονεμηθούν 1ο, 2ο και 3ο Βραβείο και Ειδικός Έπαινος.

Το Αστέρι της Ευχής

Με το Αστέρι της Ευχής του οργανισμού Make A Wish ξεκίνησε η νέα χρονιά στο σχολείο μας! Παραλάβαμε τα αστέρια μας και τα δώσαμε στους μαθητές μας οι οποίοι με πολλή χαρά συμμετείχαν στην αποστολή του Make A Wish. Ο οργανισμός Make A Wish ιδρύθηκε στο Φοίνιξ της Αριζόνα το 1980 και είναι ο κορυφαίος οργανισμός εκπλήρωσης ευχών στον κόσμο, που απευθύνεται σε παιδιά. Με παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες και περισσότερους από 40.000 εθελοντές, έχουν εκπληρωθεί περισσότερες από 450.000 ευχές παγκοσμίως, ενώ κάθε 16 λεπτά εκπληρώνεται μία ευχή παιδιού, σε κάποιο σημείο του πλανήτη. Ευχόμαστε οι ευχές όλων των παιδιών να εκπληρωθούν!

Ασφαλές Διαδίκτυο (διαφημιστικό σποτ SaferInternet4Kids)

Ημερολόγιο

Ιανουάριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Σαν σήμερα

20/4/1941: Ο στρατηγός Τσολάκογλου υπογράφει το πρωτόκολλο συνθηκολόγησης του ελληνικού στρατού με τις γερμανικές δυνάμεις εισβολής.

Σκακιστική άσκηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση