Περί Διατροφής

Ιστότοπος για τη διατροφή, τα τρόφιμα και την υγεία

Ο Γιώργος Πασχαλίδης στο ΡΙΚ!

Μαρ 201311

Ο Γιώργος Πασχαλίδης, συγγραφέας και ερευνητής της ανθρώπινης ύπαρξης και της λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου, έδωσε μακρά συνέντευξη στο ΡΙΚ και στην κ. Ελίτα Μιχαηλίδου, μιλώντας για τους τρεις ανθρώπινους τύπους στους οποίους κατατάσσονται όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη! Ο κ. Πασχαλίδης στο βίντεο που ακολουθεί αναλύει τους τύπους αλλά και τον τρόπο να γνωρίσουμε και να αλλάξουμε προς το καλύτερο. Η παγκόσμια αυτή ανακάλυψη μπορεί να βοηθήσει εκπαιδευτικούς και μαθητές για να κάνουν καλύτερη την πορεία τους προς τη γνώση και τη μάθηση. Στο 23ο-24ο λεπτό του βίντεο μιλά ο κ. Κωνσταντινίδης Γιώργος, δάσκαλος από τη Θεσσαλονίκη, που εφάρμοσε την τυπολογία αυτή στους μαθητές του με καταπληκτικά αποτελέσματα.

Γιώργος Πασχαλίδης στο ΡΙΚ

Τρεις τύποι μαθητών, τρεις τύποι δασκάλων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε… την “άχνη” μας στο facebook

Ακολουθείστε (την ..."άχνη") μας...

instagram

Ακολουθείστε μας στο Instagram

Η ώρα πήγε…

Healthy Tips

 

 

 

Η αντιοξειδωτική δράση του ροδιού είναι 3 φορές μεγαλύτερη από του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού. Τα ρόδια χρωστούν την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση στα φυτοθρεπτικάτης οικογένειας των φλαβονοειδών, όπως οι ανθοκυανίνες, το ελαγικό οξύ και οι τανίνες.

Καταναλώνετε ρόδια καθημερινά όταν είναι η εποχή τους.

Πίνετε ένα ποτήρι χυμό ρόδι (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) 1-2 φορές την εβδομάδα όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Εμπλουτίστε την καθημερινή διατροφή σας με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων για να παραλάβετε βιταμίνες και άλλα φυτοχημικά συστατικά, ουσίες πολύτιμες για την υγεία σας!

Η κατανάλωση 10 καρυδιών κάθε μέρα βοηθά την καρδιά και τις αρτηρίες και συμβάλλει εναντίον του διαβήτη και του καρκίνου.

Βάζετε στα φαγητά σας διατροφικά βότανα, όπως δενδρολίβανο, φασκομηλιά, μαντζουράνα, εστραγκόν και ρίγανη. Σας προσφέρουν έτσι ουσίες που ωφελούν την υγεία και παρατείνουν τη νεότητα.Η κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, διαβήτη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Προτιμάτε τη σοκολάτα πλούσια σε κακάο, φτωχή σε ζάχαρη και λίπη.

Μάρτιος 2013
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Αρχείο δημοσιεύσεων

Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τα μαθήματα της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, να παρακολουθείτε νέα σχετικά με τη διατροφή και τα τρόφιμα, καθώς και να εκφράζετε τις απορίες και ερωτήματά σας σχετικά με αυτά. 
 

European Radio Logo

Αρχείο δημοσιεύσεων

Translate



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων