Περί Διατροφής

Ιστότοπος για τη διατροφή, τα τρόφιμα και την υγεία

«Μα…γυρεύοντας» στο Ολυμπιακό Μουσείο!

Φεβ 20128

Τα παιδιά μαθαίνουν την αξία της μεσογειακής διατροφής

Το να μπαίνεις σε ένα μουσείο που «μοσχοβολάει» ευωδιές και αρώματα από ψημένο ζυμάρι, φέτα και πιπεριά δεν είναι κάτι συνηθισμένο.
Όχι όμως, όταν πρόκειται για το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, όπου τα παιδιά «πάνε Μα…γυρεύοντας!».
Μαθητές σχολείων επισκέπτονται το Ολυμπιακό Μουσείο και με τρόπο βιωματικό, μαθαίνουν την αξία της μεσογειακής διατροφής και τη σημασία της διατροφικής πυραμίδας.

Τα μικρότερα παιδιά φτιάχνουν μαγειρικούς σκούφους, φορούν ποδιές και μπαίνουν… δυναμικά στην κουζίνα.
Ο σεφ Ευστάθιος Πασσαλίδης τους μαθαίνει πώς ένα όχι τόσο υγιεινό έδεσμα μπορεί να μετατραπεί σε ένα θρεπτικό γεύμα και μάλιστα από τα χεράκια τους!

Τα παιδιά πλάθουν ζυμαράκια και φτιάχνουν πίτσες με τυρί φέτα, πιπεριά, ελιές… Ο ενθουσιασμός και τα χαμόγελα είναι διάχυτα στο χώρο.
Εκτός από τη μαγειρική, μια διατροφολόγος τους μιλά για τις τροφές και εξηγεί την αξία τους μέσα από παραμύθια κα παιχνίδια.
«Τα παιδιά διασκεδάζουν και χαίρονται τη διαδικασία. Ειδικά τα προγράμματα του Σαββάτου τα βλέπουν ως παιχνίδι και συγχρόνως μαθαίνουν να ψωνίζουν τρόφιμα, να επιλέγουν και να δημιουργούν συνταγές» εξηγεί ο σεφ.

Στο Ολυμπιακό Μουσείο υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσει ένα παιδί (συνήθως από 5 ετών και άνω) εργαστήρια μαγειρικής που πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και διαρκούν έξι μήνες. Τα προγράμματα αυτά βάζουν τα παιδιά μέσα στην κουζίνα και τους μαθαίνουν να αντικαθιστούν βλαβερές συνήθειες με έξυπνες και λαχταριστές συνταγές.
Στο μουσείο πραγματοποιούνται διάφορα ακόμη εργαστήρια, όπως αυτά της γλυπτικής, του θεάτρου, της ζωγραφικής, της μικρογλυπτικής και κατασκευών.
Το μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα περιλαμβάνει εκθέσεις και δράσεις για μαθητές τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαιδευτικής βαθμίδας, με στόχο τη διαφύλαξη της αθλητικής μας κληρονομιάς και την ανάδειξη της πολιτιστικής πλευράς του αθλητισμού.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε… την “άχνη” μας στο facebook

Ακολουθείστε (την ..."άχνη") μας...

instagram

Ακολουθείστε μας στο Instagram

Η ώρα πήγε…

Healthy Tips

 

 

 

Η αντιοξειδωτική δράση του ροδιού είναι 3 φορές μεγαλύτερη από του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού. Τα ρόδια χρωστούν την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση στα φυτοθρεπτικάτης οικογένειας των φλαβονοειδών, όπως οι ανθοκυανίνες, το ελαγικό οξύ και οι τανίνες.

Καταναλώνετε ρόδια καθημερινά όταν είναι η εποχή τους.

Πίνετε ένα ποτήρι χυμό ρόδι (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) 1-2 φορές την εβδομάδα όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Εμπλουτίστε την καθημερινή διατροφή σας με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων για να παραλάβετε βιταμίνες και άλλα φυτοχημικά συστατικά, ουσίες πολύτιμες για την υγεία σας!

Η κατανάλωση 10 καρυδιών κάθε μέρα βοηθά την καρδιά και τις αρτηρίες και συμβάλλει εναντίον του διαβήτη και του καρκίνου.

Βάζετε στα φαγητά σας διατροφικά βότανα, όπως δενδρολίβανο, φασκομηλιά, μαντζουράνα, εστραγκόν και ρίγανη. Σας προσφέρουν έτσι ουσίες που ωφελούν την υγεία και παρατείνουν τη νεότητα.Η κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, διαβήτη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Προτιμάτε τη σοκολάτα πλούσια σε κακάο, φτωχή σε ζάχαρη και λίπη.

Φεβρουάριος 2012
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

Αρχείο δημοσιεύσεων

Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τα μαθήματα της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, να παρακολουθείτε νέα σχετικά με τη διατροφή και τα τρόφιμα, καθώς και να εκφράζετε τις απορίες και ερωτήματά σας σχετικά με αυτά. 
 
1ο ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΧΑΡΤΗΣ
 

European Radio Logo

Αρχείο δημοσιεύσεων

Translate



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων