Περί Διατροφής

Ιστότοπος για τη διατροφή, τα τρόφιμα και την υγεία

Ενημέρωση του Ε.Φ.Ε.Τ για τα τρόφιμα εξαιτίας του πυρηνικού ατυχήματος στην Ιαπωνία.

Μαρ 201118

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς και τον Διεθνή Οργανισμό FAO / WHO (INFOSAN), σε συνέχεια του ατυχήματος που συνέβη στις 11.03.2011 στην Ιαπωνία και της πιθανά εκλυόμενης ραδιενέργειας στο περιβάλλον, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό για τα κάτωθι :

– Σε συνέχεια κοινής απόφασης των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφασίστηκε (15/3/2011) ο άμεσος προληπτικός έλεγχος, στα σύνορα των Κρατών μελών, σε τρόφιμα ζωικής / μη ζωικής (φυτικής) προέλευσης καθώς και σε ζωοτροφές, που προέρχονται από την Ιαπωνία, ως προς τα επίπεδα ραδιενέργειας.

-Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ήδη από τις 16/3/2011, σε συνεργασία με τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες, (Σταθμοί Υγειονομικού Κτηνιατρικού Ελέγχου / Περιφερειακά Κέντρα Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γενικό Χημείο του Κράτους), διενεργούν προληπτικούς ελέγχους στα σύνορα της χώρας σε κάθε προϊόν με προέλευση Ιαπωνίας. Τα προϊόντα εξετάζονται για τα επίπεδα ραδιενέργειας στο Εργαστήριο Ραδιενέργειας – Περιβάλλοντος του «ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος». Μέχρι σήμερα οι διενεργούμενοι έλεγχοι δεν εντόπισαν εισαγωγές σχετικών προϊόντων.

– Επίσης, ο Ε.Φ.Ε.Τ. βρίσκεται σε επικοινωνία με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας καθώς και με τη Γενική Διεύθυνση Ζωικής Παραγωγής / Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής / Διεύθυνση Μεταποίησης, Τυποποίησης & Ποιοτικού Ελέγχου Προϊόντων Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών.

-Οι Ιαπωνικές αρχές ενημέρωσαν ότι έχουν προβεί σε σχετικούς ελέγχους σε προϊόντα στη χώρα τους και μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά ως προς την ύπαρξη ραδιενέργειας.

-Ο Ε.Φ.Ε.Τ. βρίσκεται σε άμεση συνεργασία τόσο με τις ανωτέρω αρμόδιες ελληνικές αρχές όσο και με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το FAO / WHO και θα ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε… την “άχνη” μας στο facebook

Ακολουθείστε (την ..."άχνη") μας...

instagram

Ακολουθείστε μας στο Instagram

Η ώρα πήγε…

Healthy Tips

 

 

 

Η αντιοξειδωτική δράση του ροδιού είναι 3 φορές μεγαλύτερη από του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού. Τα ρόδια χρωστούν την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση στα φυτοθρεπτικάτης οικογένειας των φλαβονοειδών, όπως οι ανθοκυανίνες, το ελαγικό οξύ και οι τανίνες.

Καταναλώνετε ρόδια καθημερινά όταν είναι η εποχή τους.

Πίνετε ένα ποτήρι χυμό ρόδι (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) 1-2 φορές την εβδομάδα όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Εμπλουτίστε την καθημερινή διατροφή σας με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων για να παραλάβετε βιταμίνες και άλλα φυτοχημικά συστατικά, ουσίες πολύτιμες για την υγεία σας!

Η κατανάλωση 10 καρυδιών κάθε μέρα βοηθά την καρδιά και τις αρτηρίες και συμβάλλει εναντίον του διαβήτη και του καρκίνου.

Βάζετε στα φαγητά σας διατροφικά βότανα, όπως δενδρολίβανο, φασκομηλιά, μαντζουράνα, εστραγκόν και ρίγανη. Σας προσφέρουν έτσι ουσίες που ωφελούν την υγεία και παρατείνουν τη νεότητα.Η κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, διαβήτη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Προτιμάτε τη σοκολάτα πλούσια σε κακάο, φτωχή σε ζάχαρη και λίπη.

Μάρτιος 2011
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Αρχείο δημοσιεύσεων

Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τα μαθήματα της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, να παρακολουθείτε νέα σχετικά με τη διατροφή και τα τρόφιμα, καθώς και να εκφράζετε τις απορίες και ερωτήματά σας σχετικά με αυτά. 
 
1ο ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΧΑΡΤΗΣ
 

European Radio Logo

Αρχείο δημοσιεύσεων

Translate



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων