Περί Διατροφής

Ιστότοπος για τη διατροφή, τα τρόφιμα και την υγεία

Οι υπέρβαροι κινδυνεύουν περισσότερο από τροχαία!

Ιαν 201119

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Μπάφαλο στη Νέα Υόρκη, οι υπέρβαροι κινδυνεύουν πολύ περισσότερο να τραυματιστούν σοβαρά ή να σκοτωθούν σε τροχαίο, σε σχέση με εκείνους που έχουν φυσιολογικό βάρος.

Στην έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Επιθεώρηση Επείγουσας Ιατρικής, διαπιστώθηκε ότι ακόμη και εκείνοι που δεν είναι επικίνδυνα υπέρβαροι, δηλαδή έχουν έναν Δείκτη Μάζας Σώματος (Δ.Μ.Σ.) μεταξύ 35 και 39, έχουν 21% περισσότερες πιθανότητες να σκοτωθούν σε τροχαίο. Στην περίπτωση ανθρώπων με Δ.Μ.Σ. μεγαλύτερο του 40, ο κίνδυνος αυξάνεται στο 56%.

«Το μεγάλο στομάχι πιέζει τον οδηγό κοντά στο τιμόνι, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου», λέει ο Ντίτριχ Τζέλε, καθηγητής της Σχολής.

Ένα από τα συμπεράσματα της μελέτης είναι ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων πρέπει να κατασκευάζουν καθίσματα που θα μπορούν να μετακινούνται προς τα πίσω καθίσματα. Από την άλλη, και τα μικρά αυτοκίνητα δεν είναι ασφαλή για τους υπέρβαρους.

Όπως εξήγησε ο Τζέλε, τα περισσότερα crash tests έχουν γίνει με κούκλες στις θέσεις των επιβατών, που αντιπροσωπεύουν μεσαίου βάρους ανθρώπους.

Ο εκπρόσωπος της μεγαλύτερης ένωσης αυτοκινητιστών της Γερμανίας, Βόλκερ Σάντνερ, είπε ότι το μέγεθος της κούκλας που χρησιμοποιούν στα crash tests καθορίζεται από τον νόμο με βάση τις διαστάσεις του μέσου ευρωπαίου.

«Οι ηλικιωμένοι κινδυνεύουν ακόμη περισσότερο σε σχέση με τους υπέρβαρους στα τροχαία», τόνισε ο Σάντνερ.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε… την “άχνη” μας στο facebook

Ακολουθείστε (την ..."άχνη") μας...

instagram

Ακολουθείστε μας στο Instagram

Η ώρα πήγε…

Healthy Tips

 

 

 

Η αντιοξειδωτική δράση του ροδιού είναι 3 φορές μεγαλύτερη από του κόκκινου κρασιού και του πράσινου τσαγιού. Τα ρόδια χρωστούν την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση στα φυτοθρεπτικάτης οικογένειας των φλαβονοειδών, όπως οι ανθοκυανίνες, το ελαγικό οξύ και οι τανίνες.

Καταναλώνετε ρόδια καθημερινά όταν είναι η εποχή τους.

Πίνετε ένα ποτήρι χυμό ρόδι (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) 1-2 φορές την εβδομάδα όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Εμπλουτίστε την καθημερινή διατροφή σας με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων για να παραλάβετε βιταμίνες και άλλα φυτοχημικά συστατικά, ουσίες πολύτιμες για την υγεία σας!

Η κατανάλωση 10 καρυδιών κάθε μέρα βοηθά την καρδιά και τις αρτηρίες και συμβάλλει εναντίον του διαβήτη και του καρκίνου.

Βάζετε στα φαγητά σας διατροφικά βότανα, όπως δενδρολίβανο, φασκομηλιά, μαντζουράνα, εστραγκόν και ρίγανη. Σας προσφέρουν έτσι ουσίες που ωφελούν την υγεία και παρατείνουν τη νεότητα.Η κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με μείωση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, διαβήτη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Προτιμάτε τη σοκολάτα πλούσια σε κακάο, φτωχή σε ζάχαρη και λίπη.

Ιανουάριος 2011
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Αρχείο δημοσιεύσεων

Στο ιστολόγιο αυτό μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τα μαθήματα της ειδικότητας Τεχνολογίας Τροφίμων του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, να παρακολουθείτε νέα σχετικά με τη διατροφή και τα τρόφιμα, καθώς και να εκφράζετε τις απορίες και ερωτήματά σας σχετικά με αυτά. 
 
1ο ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΧΑΡΤΗΣ
 

European Radio Logo

Αρχείο δημοσιεύσεων

Translate



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων