Υλικά
500γρ. αλεύρι φαρίνα
330ml μπύρα
1 κ. γλ. αλάτι
1 κ. σ. λάδι
Σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και ανοίγουμε μια τρύπα στη μέση, όπου ρίχνουμε το λάδι και το αλάτι. Προσθέτουμε τη μπύρα και ζυμώνουμε για περίπου ένα δεκάλεπτο μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Βάζουμε τη ζύμη, τυλιγμένη σε μεμβράνη, στο ψυγείο για να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Ζυμώνουμε σε σχήμα καρβελιού ή μπαστουνιού. Το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι. Αφού βρέξουμε την επιφάνεια με νερό, ρίχνουμε σουσάμι και το χαράζουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου μία ώρα.
Αφήστε μια απάντηση