Γλυκό του κουταλιού (μανταρίνι)
Υλικά:
1 κιλό κλιμεντίνες (διαλέγουμε μανταρίνια μικρά και με σκληρή σάρκα)
1,5 κιλό ζάχαρη άσπρη
5 ποτήρια νερό
αμύγδαλα ωμά λευκά
0,5 κιλό γλυκόζη
2 κ. σ. χυμό λεμονιού
Ξύλο κανέλας
- Θα χρειαστούμε επίσης: καλαμάκι από σουβλάκι, βάζα για την αποθήκευση
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, ζεματίζουμε για 3΄ τα καλά πλυμένα μανταρίνια και πετάμε το νερό. Τρυπάμε με ένα καλαμάκι από σουβλάκι τα φρούτα από το κοτσάνι και έως την άλλη άκρη, με σκοπό να δημιουργήσουμε μια δίοδο για την ανταλλαγή των ουσιών (χυμός φρούτου-σιρόπι). Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία του ζεματίσματος άλλες 2 φορές. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 10΄. Προσθέτουμε στο σιρόπι τα μανταρίνια ελαφρά στραγγισμένα και το ξύλο κανέλας και βράζουμε για 15΄. Αφού προσθέσουμε τα αμύγδαλα, αφήνουμε για ένα 24ωρο στη σκεπασμένη κατσαρόλα. Την επομένη μέρα, βράζουμε με τη γλυκόζη μέχρι να δέσει το σιρόπι προσθέτοντας και το χυμό λεμονιού. Γεμίζουμε τα καθαρά και στεγνά βάζα με το γλυκό, κλείνουμε καλά τα καπάκια και τοποθετούμε ανάποδα (με το καπάκι προς τα κάτω). Μόλις κρυώσουν είναι έτοιμα προς κατανάλωση. Καλή σας όρεξη…
Αφήστε μια απάντηση