Τις εντυπώσεις της από την επίσκεψη του τμήματός της στην Παλαιά Βουλή (στο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε την ιστορία του κτιρίου) μας γράφει η μαθήτρια του ΣΤ1, Αλίκη Παπαγεωργίου:

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου του 2019, τα τμήματα της ΣΤ τάξης πήγαμε εκδρομή στην Παλαιά Βουλή. Η εκδρομή αυτή ήταν πολύ ωραία και επιμορφωτική. Έμαθα χρήσιμα και σημαντικά πράγματα για την Επανάσταση του 1821 και κατανόησα καλύτερα την Ιστορία που διδασκόμαστε στην Έκτη Δημοτικού.

Το κτήριο ήταν εντυπωσιακό με αρχαία αρχιτεκτονική. Άντλησα περισσότερες πληροφορίες για τη Φιλική Εταιρεία και τον τρόπο με τον οποίο πολεμούσαν οι Έλληνες (πυρομαχικά, φορεσιές, όπλα κλπ). Εντυπωσιάστηκα από τα εκθέματα και κυρίως από τα όπλα και τους πίνακες των ηρώων που αναπαριστούσαν γεγονότα όπως η Σφαγή της Χίου (από αντίγραφο ενός πίνακα του Ντελακρουά).

Πέρασα όμορφα σε αυτή την εκδρομή και είμαι χαρούμενη που τη διοργάνωσε το σχολείο μου! Ελπίζω να ξαναγίνουν τέτοιες εκδρομές γιατί πραγματικά αξίζουν και μας επιμορφώνουν με ευχάριστο τρόπο!

Αλίκη Παπαγεωργίου, (Μαθήτρια ΣΤ ΄τάξης του 7ου

Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου, έτος: 2018-2019)