Πρόσκληση επιμορφωτικών τηλεδιασκέψεων των εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής ΠΕ.79/ΤΕ.16

 

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της διαδικτυακής επικοινωνίας και συνεργασίας μας, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι θα πραγματοποιηθούν επιμορφωτικές τηλεδιασκέψεις εργαστηριακού χαρακτήρα με τα ακόλουθα θέματα:

1.“Συζήτηση ανατροφοδότησης για ζητήματα/ καταστάσεις που βιώνουμε και μας απασχολούν καθημερινά”. Εισηγήτρια:  Έλενα Ανδρέου Σ.Ε.Ε Μουσικής. Παρασκευή 19/02/2021, ώρα 18:00-19:30. Σκοπός της συζήτησης είναι να καταθέσουμε ζητήματα και καταστάσεις που βιώνουμε και μας προβληματίζουν, να μοιραστούμε ιδέες και να αναζητήσουμε λύσεις. Επίσης, μέσα από τη συζήτηση να μεταφέρουμε την εμπειρία μας στους νέους/ες συναδέλφους μας, ώστε να νιώσουν ενεργά μέλη της μουσικής μας κοινότητας.

  1. “Εργαστήριο τεχνολογίας, ήχου, εικόνας, βίντεο”. Εισηγητής: Δρ. Μιχαήλ Χουρδάκης, Μουσικολόγος, Μηχανικός DSP, Εκπαιδευτικός ΠΕ.79.01. Πέμπτη 25/02/2021 και ώρα 18:00-20:30. Σκοπός του εργαστηρίου είναι η παρουσίαση των τεχνικών κατασκευής και επεξεργασίας ήχου, εικόνας, βίντεο για την αξιοποίησή τους στη μουσική διδασκαλία και την ψηφιακή τάξη. Θα συζητηθούν πιθανές λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κατά την εφαρμογή αντίστοιχων προγραμμάτων. Θα απαντηθούν ερωτήσεις και απορίες σε τεχνικά και νομικά ζητήματα (πνευματικά δικαιώματα, προσωπικά δεδομένα κτλ.). Τέλος, θα παρουσιαστούν διδακτικές εφαρμογές για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης. Μπορείτε να καταθέσετε τις ερωτήσεις σας στο συνεργατικό αρχείο ώστε να απαντηθούν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου: https://docs.google.com/document/d/1Yhh-3COOtat0ACFUUzFpSotJnpFt6dLhbxH5LcyfHNQ/edit?usp=sharing

 

  1. “Εργαστήριο Αυτοσχεδιασμού: Διδασκαλία αυτοσχεδιασμού: α) στο κλασικό πιάνο και β) στη μουσική αγωγή με τα όργανα της τάξης”.Εισηγήτρια: Αθηνά Φυτίκα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου (https://music.ionio.gr/gr/department/staff/268-fytika/). Παρασκευή 05/03/2021 και ώρα 5:30-8:30. Σκοπός του εργαστηρίου είναι να παρουσιαστούν διδακτικές τακτικές του αυτοσχεδιασμού στη διδασκαλία του κλασικού πιάνου και παράλληλα να μετασχηματιστούν σε διδακτικές ιδέες αξιοποιώντας τα μουσικά όργανα που έχουμε στην τάξη μας. ΠΡΟΣΟΧΗ: αυτή η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί μέσω zoom και ο σύνδεσμος θα σας σταλεί στο email σας μετά τη δήλωση συμμετοχή σας.

 

  1. “Κριτική αξιοποίηση της ιστοσελίδας youtube στο μάθημα μουσικής: Διδακτικές εφαρμογές”. Εισηγήτρια: Έλενα Ανδρέου Σ.Ε.Ε. Μουσικής. Πέμπτη 18/03/2021 και ώρα 18:00-20:00. Σκοπός του εργαστηρίου είναι να γνωρίσουμε τη δύναμη της οπτικοακουστικής πληροφορίας που παρέχει το διαδίκτυο και συγκεκριμένα η ιστοσελίδα youtube και τους τρόπους που μπορεί η πληροφορία αυτή να αξιοποιηθεί δημιουργικά στη διδασκαλία της μουσικής.

 

  1. “Σχέδια μαθήματος, φύλλα εργασίας”. Εισηγήτρια: Έλενα Ανδρέου Σ.Ε.Ε Μουσικής. Τετάρτη 31/03/2021, ώρα 18:00-20:00. Σκοπός του εργαστηρίου είναι η ανάπτυξη διαθεματικών σχεδίων εργασίας προσαρμοσμένων τόσο στη δια ζώσης διδασκαλία, όσο και στη σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση.

 

Οι τηλεδιασκέψεις απευθύνονται σε όλους/όλες τους/τις εκπαιδευτικούς μουσικής της Α/θμιας και της Β/θμιας εκπαίδευσης του 3ου, 4ου και 6ου ΠΕΚΕΣ Αττικής. Έχουν εργαστηριακό χαρακτήρα και η συμμετοχή σε αυτές είναι προαιρετική. Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί ακολουθώντας τις εξελίξεις και τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας. Σε αυτήν την περίπτωση θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση. Για τη συμμετοχή σας στις τηλεδιασκέψεις πρέπει να συμπληρώσετε και να υποβάλετε την ακόλουθη ηλεκτρονική δήλωση:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd-1EVlv36lDz0ETL-uh3t6j6rSGBUzlzW4sMVxCVG-H89fkQ/viewform

ΠΡΟΣΟΧΗ: Με την ολοκλήρωση της υποβολής της δήλωσης εμφανίζεται αυτόματα ο σύνδεσμος συμμετοχής στην τηλεδιάσκεψη. Προτείνεται η αποθήκευσή του, καθώς θα ισχύσει για όλες ανεξαιρέτως τις τηλεδιασκέψεις που θα πραγματοποιηθούν μέσω webex. Για την υποστήριξη του διδακτικού σας έργου (σχεδιασμός, οργάνωση, υλοποίηση) μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στo e-mail: mousikoi79@gmail.com.

ΕΛΕΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Σ.Ε.Ε  Μουσικής  ΠΕ.79

3ου, 4ου και 6ου ΠΕΚΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Δασκάλων, Δευτεροβάθμια, ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, Επιμορφωτικές δράσεις, Μουσική. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.