Επιμορφωτική διαδικτυακή συνάντηση

Σε συνεργασία με την Athens Comics Library

 

Η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης μέσα από την ανάλυση εικόνας και τη δημιουργική γραφή στο μάθημα της Ιστορίας, της Λογοτεχνίας και των Αρχαίων Ελληνικών

 

Εφαρμογές στη δια ζώσης και εξΑΕ

25/5/20,19.30-21.00@ΖΟΟΜ

 

 

Στη 2η συνάντηση του διαδικτυακού κύκλου «Προωθώντας τη συμμετοχική αλληλεπίδραση στη δια ζώσης και εξΑΕ διδασκαλία» υποδεχόμαστε την Κατερίνα Προκοπίου, βραβευμένη φιλόλογο-εκπαιδευτικό (Ε-learning awards 2009, Βραβείο Καινοτομίας 2010), με σημαντικό και εμπνευσμένο έργο στην διδακτική αξιοποίηση των κόμικς, των graphic novels, των κοινωνικών δικτύων και των ΝΤ εν γένει.

 

Με αφορμή υλικό που ανασχεδιάστηκε και προσαρμόστηκε στις ανάγκες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και με στόχο τη δημιουργία μιας νέας, αποτελεσματικής και αισιόδοξης για όλους εκπαιδευτικής πραγματικότητας, θα εξερευνήσουμε τη χρήση της εικόνας στα φιλολογικά μαθήματα. Απώτερος στόχος είναι η καταγραφή προτάσεων με τις οποίες ο οπτικοακουστικός γραμματισμός, σε συνδυασμό με δημιουργικές γραπτές δραστηριότητες μπορεί να ενθαρρύνει την ενεργό συμμετοχή των μαθητών σε ένα δημιουργικό περιβάλλον διδασκαλίας και μάθησης.

Εισαγωγή στο θέμα θα πραγματοποιήσει η Δρ Λήδα Τσενέ, ιδρύτρια της Athens Comics Library (https://athenscomicslibrary.gr/).

Εγγραφές μέσω της φόρμας https://forms.gle/D3y5UWqrNKSsNkrW7 έως 24/5/20 (Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 30 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.)

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης στο τέλος της συνάντησης.

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Δευτεροβάθμια, ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, Επιμορφωτικές δράσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.