1ο παραμύθι: Ο Κηπουρός των Παραμυθιών

Τίτλος: Ο Κηπουρός των Παραμυθιών

Συγγραφέας: Claudio Gobbetti

Εικονογράφηση: Diyana Nikolova

Εκδόσεις: Τζιαμπίρης – Πυραμίδα, 2020

Μία ιστορία γεμάτη αγάπη για το βιβλίο και το διάβασμα. Μια ιστορία που θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για μικρούς και μεγάλους και θα ανοίξει διάπλατα τις καρδιές τους για να ταξιδέψουν στον φανταστικό κόσμο των παραμυθιών.

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια χώρα με ένα υπέροχο όνομα που κανείς δεν γνωρίζει, υπήρχε ένα μικρό σπιτάκι. Εκεί ζούσε ένας γεράκος. Μπορεί να ήταν εκατό… μπορεί και χιλίων ετών!

Ο παππούς αυτός είχε άσπρη γενειάδα και φορούσε ένα αστείο καπέλο. Καθόταν συνήθως μπροστά στην παλιά, φασαριόζα γραφομηχανή του κι έγραφε με πάθος, παρόλο που μερικά από τα πλήκτρα της ήταν εντελώς ξεχαρβαλωμένα, ειδικά αυτά που έγραφαν ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ.

Κάποτε τέλειωσε το γράψιμο. Τότε μάζεψε τις δακτυλογραφημένες σελίδες κι αναζήτησε ένα μοναδικό μέρος που να το αγκαλιάζουν οι ακτίνες του ήλιου. Εκεί φύτεψε με προσοχή μία από τις σελίδες του.  Κι αφού επέστρεψε κάμποσες μέρες σ’ αυτό το σημείο για να τη φροντίσει  κάποτε φύτρωσε ένας όμορφος βλαστός. Το βλαστάρι μέρα με τη μέρα μεγάλωνε ώσπου έγινε ένα πανέμορφο δέντρο με δυνατό κορμό. Μόνο που αντί για φύλλα τα κλαδιά του ήταν γεμάτα… σελίδες και μάλιστα γραμμένες!

Ο παππούς μάζεψε με προσοχή τις σελίδες και τις μετέφερε στο σπίτι του. Πήρε βαμβακερή κλωστή κι ένωσε εκατοντάδες σελίδες. Ύστερα πρόσθεσε χοντρά εξώφυλλα κι έτσι έφτιαξε κάμποσα βιβλία. Ύστερα τα άφησε να πετάξουν και να ταξιδέψουν ώσπου βρήκαν μια φιλόξενη βιβλιοθήκη και κούρνιασαν στα ράφια της. Ένα αγόρι τα βρήκε έτσι να ξεκουράζονται από το μακρύ ταξίδι τους…

Μια τρυφερή ιστορία αφιερωμένη στα βιβλία, τη δημιουργία τους και τη μαγεία του ταξιδιού της ανάγνωσης. Το σύντομο κείμενο πλαισιώνεται από εικόνες σε παστέλ αποχρώσεις. Από την εικονογράφηση ξεχωρίσαμε τα καμωμένα από τις σελίδες των βιβλίων όμορφα οριγκάμι τα οποία κοσμούν και τα εσώφυλλα και τα οποία κάλλιστα θα μπορούσαν να αποτελέσουν αφορμή για τη δημιουργία πολλών ιστοριών.

Πηγή: https://www.elniplex.com/%CE%BF-%CE%BA%CE%B7%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%8C%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%85%CE%B8%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84/

Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ, ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, με ετικέτες , στις από την/τον .

Σχετικά με 3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ

ΓΕΡΟΝΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ: Στις 7 Αυγούστου του 1973 στο Αννόβερο Γερμανίας. ΖΩ: Στην Αρχάγγελο Ρόδου. ΣΠΟΥΔΑΣΑ: Στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αιγαίου την περίοδο 1992 – 1996. Την περίοδο 2007 – 2009 έκανα μετεκπαίδευση στο Διδασκαλείο «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ» του Πανεπιστημίου Αιγαίου. ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ: Εργάστηκα ως νηπιαγωγός από το 1997 έως το 2001 στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Αρχαγγέλου. Το 2003 δούλεψα ως αναπληρώτρια νηπιαγωγός στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το Σεπτέμβριο του 2003 μέσα από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ διορίστηκα στο 1ο Νηπιαγωγείο Αρχαγγέλου όπου έμεινα μέχρι το 2007. Από το 2007 και μετά είμαι  στο  3ο Νηπιαγωγείο Αρχάγγελου.


Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση