ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

Ρούχα – Παπούτσια

Είναι αναγκαίο να φοράνε τα παιδιά άνετα, εύκολά, όχι καλά ρούχα που θα κινδυνεύουν να λερωθούν. Σας συστήνουμε να φοράνε φόρμες, κολάν, παντελόνια με λάστιχο και άνετα μπλουζάκια, ενώ για τις ζεστές μέρες σορτσάκια ή φούστες τα κορίτσια με κοντό κολλάν από μέσα. Ως προς τα παπούτσια προτιμήστε αυτά με το βέλκρο (κρατς) και αποφύγετε τα κορδόνια, γιατί σε αυτή την ηλικία τα παιδιά δεν έχουν ακόμη κατακτήσει πλήρως τους λεπτούς χειρισμούς που τους επιτρέπουν να δένουν μόνα τους τα κορδόνια τους. Παρακαλούμε οι ζακέτες και τα μπουφάν να είναι μαρκαρισμένα με το όνομά τους.

Μέσα στην τσάντα θα υπάρχουν:

 • μια αλλαξιά ρούχα και εσώρουχα σε μια νάιλον σακούλα για να μην κινδυνεύουν να λερωθούν από το κολατσιό ή το φαγητό.
 • μια μικρή πετσέτα τετράγωνη, που τη χρησιμοποιούν τα νήπια ως σουπλά
 • ένα μικρό μπουκαλάκι ή παγουρίνο με νερό
 • πιρούνι και κουτάλι εφόσον χρειάζονται για το κολατσιό ή το φαγητό
 • τάπερ κολατσιού. Προτιμήστε φρούτα, σάντουιτς, κέικ, σπιτικά κουλουράκια, τόστ, γιαούρτι, κουλούρι, μπάρες δημητριακών, σπιτικές πίτες. Αποφύγετε τσιπς, πατατάκια, κρουασάν, χυμούς και αναψυκτικά, καραμέλες, σοκολάτες.

Σε όλα τα ατομικά είδη του παιδιού να αναγράφεται το όνομά του με ανεξίτηλο μαρκαδόρο.

(Μόνο για το ολοήμερο):

 • Τάπερ ανοξείδωτο μεταλλικό, αν πρόκειται για φαγητό που θα χρειαστεί ζέσταμα. Το τάπερ να το τοποθετείτε σε γερή πλαστική σακούλα για να μη λερωθεί το υπόλοιπο περιεχόμενο της τσάντας από τυχόν διαρροές του σκεύους. Τόσο στο τάπερ όσο και στο καπάκι θα πρέπει να είναι γραμμένο το όνομα του παιδιού με ανεξίτηλο μαρκαδόρο. Κατά την προσέλευση το παιδί τοποθετεί το τάπερ στο ψυγείο ή στον πάγκο της κουζίνας.

Συζητήστε και συμφωνείστε από το προηγούμενο βράδυ για το κολατσιό και το φαγητό του παιδιού. Διαλέξτε τις πρώτες μέρες φαγητά που του αρέσουν και αποφύγετε τις μεγάλες ποσότητες.

 • Θήκη αποθήκευσης ρούχων με μέσα πανωσέντονο, κατωσέντονο, μαξιλαροθήκη, μικρό μαξιλάρι και όταν κρυώσει ο καιρός μία κουβερτούλα (όλα μικρό μέγεθος για κρεββάτι μωρού). Γράφετε πάνω στη θήκη αποθήκευσης το ονοματεπώνυμο του παιδιού, τα φέρνετε καθαρά κάθε Δευτέρα και τα παίρνετε για πλύσιμο κάθε Παρασκευή.

Παρακαλούμε να ελέγχετε καθημερινά την τσάντα του παιδιού, ώστε να αλλάζετε τα ρουχαλάκια ή την πετσέτα αν έχουν λερωθεί και για να αποτρέπετε το παιδί να φέρνει πράγματα από το σπίτι. Απαγορεύεται αυστηρά να φέρνουν παιχνίδια από το σπίτι λόγω της πανδημίας, εκτός από τα απαραίτητα δεν πρέπει να υπάρχει τίποτα άλλο στη τσάντα!

Αυτοεξυπηρέτηση: Το παιδί πρέπει να πηγαίνει μόνο του τουαλέτα, να πλένει τα χέρια του, να ντύνεται και να ξεντύνεται, να τρώει, να βάζει και να βγάζει τα παπούτσια του.

Γενέθλια – Γιορτές: τα κεράσματα θα είναι συσκευασμένα και θα δίνονται κατά το σχόλασμα των παιδιών στους ενήλικους συνοδούς για ευνόητους λόγους! Αν θέλετε να κεράσετε μόνο το τμήμα του παιδιού σας θα φέρνετε κάτι μη φαγώσιμο για να μπαίνει στη τσάντα των παιδιών και να μην αισθάνονται άσχημα τα υπόλοιπα παιδιά όταν κατά την έξοδο τους από το νηπιαγωγείο τα μισά παιδιά παίρνουν κάτι και τα υπόλοιπα όχι.

Το ωράριο λειτουργίας του νηπιαγωγείου θα τηρείται αυστηρά από όλους μας, ειδικά τώρα λόγω του covid 19, η πόρτα θα κλείνει το πρωί 8.30 και η αποχώρηση θα γίνεται μέχρι τις 13.00 και τις 16.00 και όχι αργότερα.

Τα self test θα γίνονται στα παιδιά κάθε Δευτέρα και Πέμπτη και οι σχολικές κάρτες θα επιδεικνύονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Σημείωση: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όλους μας

Ωράριο Λειτουργίας Νηπιαγωγείου

 • Βασικό Υποχρεωτικό Πρόγραμμα 8.15 – 13.00

Υποδοχή μαθητών: 8:15 – 8:30

Αναχώρηση μαθητών: 12.45 – 13.00

 • Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα 13.00 – 16:00

Υποδοχή μαθητών:  7:45 –  8:00 ή 8:15 – 8:30 (επιλέγουμε μία από τις δύο σταθερά και όχι ότι μας βολεύει κάθε μέρα)

Αναχώρηση μαθητών: 15.45 -16.00

Η Πρωινή Ζώνη (Υποδοχή μαθητών:  7:45 –  8:00) είναι μόνο για τα παιδιά που είναι στο ολοήμερο!

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 • Γέροντα Βασιλική: 7.45 – 12.10 (Πρωινή Ζώνη – 1ο Τμήμα)
 • Κερασιλίδου Κική: 8.15 – 13.00 (2ο Τμήμα)
 • Γιώργου Σεβαστή: 8.15 – 13.00 (Τμήμα Ένταξης)
 • Γκέσιου Εύη: 12.10 – 16.00 (1ο Τμήμα – Ολοήμερο)

Ακόμη και αν βλέπετε τις εκπαιδευτικούς νωρίτερα ή αργότερα του διδακτικού τους ωραρίου στο Νηπιαγωγείο δεν σημαίνει ότι αναλαμβάνουν να προσέχουν παιδιά, είναι εκεί γιατί θέλουν να προετοιμαστούν, έχουν δουλειές γραφείου κτλ.

Οπότε πχ τα παιδιά του ολοήμερου που έχουν δηλώσει Πρωινή Ζώνη τα παραλαμβάνει μόνο η κ. Γέροντα και καμία άλλη από τις 7.45 έως τις 8.00 γιατί ακόμα κι αν είναι άλλες εκπαιδευτικοί στο νηπιαγωγείο δεν εργάζονται εκείνη την ώρα.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία!

Δημοσιεύστηκε στην κατηγορία COVID 19, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ στις από την/τον .

Σχετικά με 3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ

ΓΕΡΟΝΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ: Στις 7 Αυγούστου του 1973 στο Αννόβερο Γερμανίας. ΖΩ: Στην Αρχάγγελο Ρόδου. ΣΠΟΥΔΑΣΑ: Στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αιγαίου την περίοδο 1992 – 1996. Την περίοδο 2007 – 2009 έκανα μετεκπαίδευση στο Διδασκαλείο «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ» του Πανεπιστημίου Αιγαίου. ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ: Εργάστηκα ως νηπιαγωγός από το 1997 έως το 2001 στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Αρχαγγέλου. Το 2003 δούλεψα ως αναπληρώτρια νηπιαγωγός στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το Σεπτέμβριο του 2003 μέσα από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ διορίστηκα στο 1ο Νηπιαγωγείο Αρχαγγέλου όπου έμεινα μέχρι το 2007. Από το 2007 και μετά είμαι  στο  3ο Νηπιαγωγείο Αρχάγγελου.


Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση