ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ

Το ταξίδι των χρωμάτων στη χώρα των εικόνων
Περιγραφή: Η δραστηριότητα που προτείνεται, φέρει τον τίτλο «Το ταξίδι των χρωμάτων στη χώρα των εικόνων». Πρόκειται για έναν πίνακα αναφοράς χρωμάτων, με αντιστοιχία χρωμάτων και λέξεων (ονομασία χρωμάτων), που φέρουν το ανάλογο χρώμα. Δημιουργός: Καραγά Αντωνία
Απαιτούμενο λογισμικό: MS Word
Το ταξίδι των λέξεων στη χώρα των εικόνων
Περιγραφή:Η δραστηριότητα που παρουσιάζουμε φέρει τον τίτλο «Το ταξίδι των λέξεων στη χώρα των εικόνων». Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στη διαμόρφωση ενός πίνακα αναφοράς για διάφορα θέματα, στον οποίο υπάρχει αντιστοιχία εικόνων και λέξεων.
Δημιουργός: Καραγά Αντωνία
Απαιτούμενο λογισμικό: MS Word
Πίνακας αναφοράς – Παιχνίδι αντιστοίχισης με κάρτες
Περιγραφή: Η προτεινόμενη δραστηριότητα αναφέρεται σε μία πρόταση που μπορεί να έχει δύο διαστάσεις εφαρμογής στο πεδίο του νηπιαγωγείου: 1) τον πίνακα αναφοράς και 2) το παιχνίδι αντιστοίχισης με κάρτες. Και οι δύο εκπαιδευτικές εφαρμογές εμπλέκουν το γραπτό λόγο με τις εικόνες.
Δημιουργός: Καραγά Αντωνία
Απαιτούμενο λογισμικό: MS Word
Παιχνίδι με κάρτες (ομαδοποιήσεις-αντιστοιχίσεις)
Περιγραφή: Η δραστηριότητα που περιγράφεται αναφέρεται σε ένα παιχνίδι με κάρτες, όπου τα παιδιά καλούνται να ομαδοποιήσουν και να συσχετίσουν τις κάρτες με βάση την παρουσία ενός χαρακτηριστικού (στην περίπτωση που περιγράφουμε, το χρώμα). Δημιουργός: Καραγά Αντωνία
Απαιτούμενο λογισμικό: MS Word
Παιχνίδι με κάρτες –  Έγχρωμη / ασπρόμαυρη εκδοχή της εικόνας του ίδιου αντικειμένου
Περιγραφή: Η δραστηριότητα που παρατίθεται, αφορά ένα παιχνίδι με κάρτες, όπου τα παιδιά καλούνται να προβούν σε αντιστοιχίσεις έγχρωμων και ασπρόμαυρων καρτών με βάση την απεικόνιση του ίδιου θέματος.
Δημιουργός: Καραγά Αντωνία
Απαιτούμενο λογισμικό: MS Word
Παρουσίαση παραμυθιού στο νηπιαγωγείο
Περιγραφή: Σειρά τεσσάρων δραστηριοτήτων, με τις οποίες ο/η νηπιαγωγός μπορεί να κάνει την παρουσίαση ενός παραμυθιού με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και του υπολογιστή στους μαθητές του/της.
Δημιουργός: Καραγά Αντωνία
Απαιτούμενο λογισμικό: MS Word
Γραφικά τεστ για το νηπιαγωγείο
Περιγραφή: Η δραστηριότητα περιλαμβάνει 3 ομάδες γραφικών με το MS Paint (πρόγραμμα Ζωγραφικής) και αφορά μια εναλλακτική πρόταση στο ερώτημα: Πώς να χρησιμοποιήσω τον υπολογιστή στην τάξη μου.
Δημιουργός: Καρύδη Πυρουνάκη ΄Αννα
Απαιτούμενο λογισμικό: MS Paint
Πώς μαθαίνουμε σήμερα στο Νηπιαγωγείο

Περιγραφή:Τι σημαίνει το σχολείο σήμερα, και μάλιστα το πρώτο σχολείο στη ζωή ενός παιδιού; Πώς είναι άραγε, θυμίζει κάτι από το δικό μας πρώτο σχολείο ή είναι ολότελα διαφορετικό; Πιστεύουμε ότι πρέπει να αγγίζει με χάρη όλα τα καλά του χθες και να αναδεικνύει με αποφασιστικότητα την δυναμική του σήμερα στοχεύοντας στο αύριο. Εδώ μια προσπάθεια με δραστηριότητες από το Νηπιαγωγείο Καπαρελλίου.

Δημιουργός: Καρύδη Πυρουνάκη ΄Αννα
Απαιτούμενο λογισμικό: MS Internet Explorer

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας
Περιγραφή: Μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας. Εκθέματα, προτάσεις δραστηριοτήτων με τους μαθητές μας σε ζωγραφική, χαλκογραφία, πηλοπλαστική, ψηφιδωτά.
Δημιουργός: Καρύδη Πυρουνάκη ΄Αννα
Απαιτούμενο λογισμικό: MS Word
Στοματική υγιεινή των παιδιών (  3,9 ΜΒ)
Περιγραφή: Ένα Project με θέμα την σωστή διαχείριση της Στοματικής Υγιεινής των παιδιών. Μια μαθησιακή διαδικασία ενταγμένη στη διαθεματική προσέγγιση εκπαιδευτικών στόχων και με βασικό άξονα την ανάδειξη και πολυποίκιλη αξιοποίηση ιδεών και προτάσεων από τους μαθητές.
Δημιουργός: Καρύδη Πυρουνάκη ΄Αννα

Απαιτούμενο λογισμικό: MS Word

Ιταλικά στο Νηπιαγωγείο (  1,92Μb)
Περιγραφή: Σχέδιο εργασίας το οποίο ακολουθεί τη μεθοδολογία της διαθεματικής προσέγγισης με λειτουργικούς και βιωματικούς στόχους. Στόχος η δημιουργία ποικίλων, ελκυστικών και επιλέξιμων μαθησιακών καταστάσεων με επίκεντρο την Ιταλική γλώσσα. Δημιουργός:Αννα Καρύδη Πυρουνάκη – Νηπιαγωγός
Απαιτούμενο λογισμικό: MS Word
Colours – Χρώματα (  319kb)
Περιγραφή: Ένα παιχνίδι για τα ΧΡΩΜΑΤΑ φτιαγμένο από παιδιά .. για παιδιά, όπου τα ίδια ανακαλύπτουν ότι μπορούν να είναι συν-δημιουργοί στην διαδικασία της μάθησης φτιάχνοντας κάτι που πραγματικά το βιώνουν και το θεωρούν δικό τους. Δημιουργός: Νηπιαγωγείο Καπαρελλίου – kindergarten of Porto de Mos
Απαιτούμενο λογισμικό: Power Point
Παίζοντας με τους αριθμούς ( 1,31Μb)
Περιγραφή: Ένα παιχνίδι για τα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ και τη ΓΛΩΣΣΑ φτιαγμένο από παιδιά .. για παιδιά, όπου τα ίδια ανακαλύπτουν ότι μπορούν να είναι συν-δημιουργοί στην διαδικασία της μάθησης φτιάχνοντας κάτι που πραγματικά το βιώνουν και το θεωρούν δικό τους.
Δημιουργός:Νηπιαγωγείο Καπαρελλίου – kindergarten of Porto de Mos
Απαιτούμενο λογισμικό: Power Point
Δημοσιεύτηκε στην κατηγορία ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ, ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ, με ετικέτες , στις από την/τον .

Σχετικά με 3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ

ΓΕΡΟΝΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ: Στις 7 Αυγούστου του 1973 στο Αννόβερο Γερμανίας. ΖΩ: Στην Αρχάγγελο Ρόδου. ΣΠΟΥΔΑΣΑ: Στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αιγαίου την περίοδο 1992 – 1996. Την περίοδο 2007 – 2009 έκανα μετεκπαίδευση στο Διδασκαλείο «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ» του Πανεπιστημίου Αιγαίου. ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ: Εργάστηκα ως νηπιαγωγός από το 1997 έως το 2001 στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Αρχαγγέλου. Το 2003 δούλεψα ως αναπληρώτρια νηπιαγωγός στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το Σεπτέμβριο του 2003 μέσα από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ διορίστηκα στο 1ο Νηπιαγωγείο Αρχαγγέλου όπου έμεινα μέχρι το 2007. Από το 2007 και μετά είμαι  στο  3ο Νηπιαγωγείο Αρχάγγελου.


Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση